Best Velikost pisave in tip za življenjepise

Posted on

Best Velikost pisave in tip za življenjepise

Ko pišete svoj življenjepis, vaša izbira pisave ne zadeva. Pomembno je, da se odločijo za osnovne pisave – izberite tisto, ki lahko tako najem menedžerjev in sistemi upravljanja stranka enostavno branje. Vaš življenjepis ni mesto za uporabo težko berljiv Kurzivan, rokopisa slogu, ali kaligrafija pisave.

Zakaj Nadaljuj pisave Choice Matter?

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je pomembno, da je pisava na svoj življenjepis preprosta. Najprej, mnogi od njih se glasi s sistemi za sledenje stranka in ne ljudje. Ti sistemi delujejo najboljše besedilo branje namesto modno oblikovanje.

Opomba : To ni le stroji, ki imajo koristi od lažje berljivega besedila – človeško oko tudi lažje.

Ali ne bi bilo, da je premajhna

Bi bilo enostavno za najem menedžerjev in potencialne anketarjev prebrati celoten življenjepis. Izberite velikost pisave, ki je med 10. in 12. To bo zagotovilo, da nihče ne mežika prebrati vse informacije o tem pomembnem dokumentu. Najem menedžerjev in kadrovikov običajno porabijo sekund pogledal v vsakem življenjepisu pred selitvijo v “da” ali “ne” kup. Naredite svoj življenjepis težko brati, in morda zaključek izgubili na priložnost, da bi bila kot nalašč za vas.

Best Vrsta Nadaljuj pisave za uporabo

Osnovni bookprint pisave, kot so Arial, Verdana, Calibri in Times New Roman deluje dobro. Vendar, če se prijavljate na položaj v grafično oblikovanje ali oglaševanje (kjer bi postavitev življenjepis in oblikovanje biti del vaše ocene), lahko delodajalci so odprti za alternativne pisave.

Lahko bi oddelek glave malo večji ali krepko. In ne pozabite na prazen prostor, preveč. Naj stranska marž standardno širino.

Naj vaše ime izstopajo. Vaše ime (ki ga je treba dati na vrhu svoj življenjepis) je lahko nekoliko večja.

Bodite dosledni

Ne prekomerno kapitalizacije, krepko, ležeče, poudarja, ali drugih s poudarkom funkcije. Še enkrat, osnovni deluje najbolje. Ali biti dosledni v svojem oblikovanje.

Na primer, če ste krepko naslov en odsek, krepko jih vse. Prepričajte se, da vse svoje bullet točke zamaknjen enak znesek, in to poravnavo in razmik skozi skladna.

Kako izbrati pisavo

Izberite pisavo iz seznama na vrhu dokumenta, preden začnete pisati svoj življenjepis.

ALI:

  • Vnesite svoj življenjepis.
  • Označite življenjepis.
  • Ali izberite pisavo iz pop-up oknu ali izberite pisavo na seznamu na vrhu dokumenta.
  • Izberite velikost pisave, ki jo želite uporabiti na enak način.

Potrjevanje svoje pisave Choice

Najem upravljavci lahko prebral svoj življenjepis na zaslonu, ampak to je tudi precej verjetno, da bodo natisnete kopijo svoj življenjepis. Torej, ko ste izbrali pisavo in velikost, da je vedno pametno, da natisnete kopijo svoj življenjepis.

Nasvet : Oglejte si natisnjen življenjepis, da vidim, če je lahko preko skeniranje. Če imate squint, da se glasi, ali najti pisave zdi utesnjen, izberite drugo ali izberite večjo velikost.

Bottom line: Želite vsakogar, ki vidi svoj življenjepis, da bi lahko z lahkoto bere.

Če si lahko preberete v dokumentu sebe in si ne uporabljate novosti pisavo (npr komične sans, pisavo rokopisa, itd), ste verjetno naredili dober izbor.

Več Nadaljuj Style nasveti

  • Bodite dosledni. Vaš življenjepis, spremno pismo in druge aplikacije materialov je treba videti kot oni del istega paketa. Izberite isto pisavo v celotnem, in da dosledne odločitve o velikosti črk, širine marže in oblikovanje.
  • Ne dobijo domišljija. Z nekaj izjemami (kot so grafično oblikovanje ali oglaševanje delovnih mest, kot je navedeno zgoraj), je najbolje, da svoj življenjepis preprost. Creative nadaljuje lahko odvrne najem manager … ali zataknejo v sistemu za sledenje prosilca in nikoli ne bi bilo človeško HR oseba. Ne pozabite: cilj je, da bi naredil vtis na bralca s svojimi znanja in izkušenj, ne svoj življenjepis slog izbire.
  • Prizadevajo za eno stran? Ne poteg svojo velikost pisave za izpolnitev svojega cilja. Pisanje življenjepisa ni všeč pisanje eseja v šoli. Ne morete Citati v skladu z žico, tako da tvoja pisava večja ali manjša. Plus, dolžina življenjepis je manj pomembna od vsebine življenjepis. Vedno se lahko razvije različico ene strani na roko na povezovanje dogodke in sejme, in obdržati daljšo različico za druge namene zaposlitve iščejo.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *