Kako napisati spremno pismo – Cover Letter Vzorci & Pisanje Nasveti

Posted on

Kako napisati spremno pismo - Cover Letter Vzorci & Pisanje Nasveti

Ali boste morali napisati spremno pismo, da zaprosijo za službo? V večini primerov je odgovor pritrdilen. Spremno pismo lahko razliko med pridobitvijo razgovor za službo ali pa imajo svoj življenjepis prezreti, zato je logično, da posveti dovolj časa in truda za pisanje učinkovitih pokrova črke.

Tukaj je vse informacije, ki jih je treba napisati spremno pismo, ki bo dobil aplikacija opazil. Oglejte si te nasvete za v spremni dopis, kako formatirati, kar vključuje, in primere različnih profesionalno pisnih cover črkami.

Kaj je spremno pismo?

Preden začnete pisati spremno pismo, naj bi se seznanite z namenom dokumenta. Spremno pismo je dokument, poslan v svoj življenjepis, da zagotovi dodatne informacije o svojih znanj in izkušenj.

V pismu zagotavlja podrobne informacije o tem, zakaj ste usposobljeni za delo, ki ga prijavljate. Ne le ponoviti, kar je na svoj življenjepis – ne, vključuje posebne informacije o tem, zakaj ste močna tekma za zahteve delodajalca za zaposlitev. Pomislite na vaše spremno pismo kot igrišče prodaje, ki bo promet poverilnic in vam pomaga dobiti intervju. Kot na primer, želite, da vaš spremno pismo naredi najboljši vtis na osebo, ki jo ocenjujete.

Spremno pismo običajno spremlja vsak spet ste poslali. Delodajalci uporabo pokrova črke kot način zastreti prosilcev za razpoložljiva delovna mesta in da se ugotovi, kateri kandidati bi radi razgovor. Če delodajalec zahteva spremno pismo, bo navedena v objavo dela. Tudi če podjetje ne prosi za eno, boste morda želeli vključiti enega vseeno.

To bo pokazal, da si dal nekaj dodatnega napora v svoji aplikaciji.

Različne vrste Cover pisem

Obstajajo tri splošne vrste zajemajo črk. Izberite vrsto pisma, ki ustreza vašemu razlog za pisanje.

  • Pismo aplikacije , ki se odziva na znano odpiranju delovnih mest ( glej vzorce spremno pismo )
  • Pismo raziskovanju , ki se sprašuje o možnih položajev ( glej vzorce povpraševanje pismo )
  • Pismo mreženje , ki zahteva informacije in pomoč pri iskanju zaposlitve ( glej povezovanje pisemskih primere )

Ko se prijavljate na delovno mesto, ki je bil napoten s strani podjetja, ki je najem, boste z uporabo “aplikacija črko” slog.

Kaj Vključi v svojo spremno pismo

Spremno pismo mora dopolnjevati, ne podvajajo, svoj življenjepis. Njen namen je, da razlaga, dejanske življenjepis-podatkovno usmerjene in dodamo osebno noto na vašo prošnjo za zaposlitev. Izvedite več o razlikah med življenjepis in spremnega pisma, da poskrbite, da začnete pisati svoj spremni dopis s pravilnim pristopom.

Spremno pismo je pogosto vaš prvi pisni stik s potencialnim delodajalcem, ki ustvarja kritično prvi vtis. Nekaj, kar se zdi kot majhno napako, kot so tipkarske napake, lahko dobite vlogo takoj potrkal s seznama. Po drugi strani pa, tudi če je vaš spremno pismo brez napak in odlično napisano, če je generična (in ne omenja podjetja, ali kakršnih koli posebnosti v opisu delovnega mesta), je prav verjetno, da bo zavrnil najemne vodja.

Učinkovite zajema črke pojasni razloge za svoj interes v določeni organizaciji in opredeliti svoje najbolj pomembne spretnosti ali izkušenj. Ugotovite pomen, ki ga skrbno preberete opis dela, ocenjevanje zahteva spretnosti in jim ustreza, da svoje znanje.

Pomislite na primere, kjer se uporabljajo te sposobnosti, in kako bi morali biti učinkoviti v položaju, ki je na voljo.

Oglejte si seznam v spremno pismo za delo, kar vključuje, preden začnete.

Kaj naj Pustite Off vaše spremno pismo

Obstaja nekaj stvari, ki jih ne potrebujejo, da v zajemajo črk pišete vključiti. V pismu je o svojih kvalifikacijah za delo, ne gre za vas osebno. Nobene potrebe ni, da delijo vse osebne podatke o sebi ali vaši družini v njem. Če nimate vse kvalifikacije delodajalec želi, ne omenjam. Namesto tega se osredotočite na poverilnice, ki jih imate, da so tekmo. Ne omenjaj plače, če družba prosi za vaše zahteve plač. Če imate vprašanja o delovnem mestu, nadomestila, urnik, ali koristi, da ni primerno, da se jih omenja v pismu.

Ena stvar, ki je zelo pomembno, je, da ne pišem preveč. Naj bo vaše pismo usmerjena, jedrnato in nekaj odstavkov v dolžino. Pomembno je, da gre ravno dovolj informacij, da bi pritegnili najem manager v stik z vami na razgovor.

Če ste napisali preveč, je to verjetno ne bo treba brati.

Prilagodite Cover Letter

To je zelo pomembno, da se vaše spremno pismo tako, da vsak položaj, ki ga uporablja za. To pomeni več kot le spremembo imena družbe v telesu pisma.

Vsak spremno pismo pišete treba prilagojena, da vključuje:

  • Katero delo ste uporabo za (vključuje naziv delovnega mesta v svojem uvodnem paragrafu)
  • Kako ste se naučili o delovnem mestu (in napotitev če jo imate)
  • Zakaj ste usposobljeni za delo (specifičen)
  • Kaj imaš za ponuditi delodajalcu, in zakaj si želite delati na to podjetje (ujemajo svoje sposobnosti v opisu delovnega mesta, in glasi na poslanstvo, vrednote in cilje organizacije omenil v svojem pismu)
  • Hvala za to, da šteje za delovno mesto

Cover Smernice Letter Writing

Tukaj je oris predmetov, ki jih je treba vključiti v vsakem spremni dopis. Preden začnete, lahko bilo koristno razmisliti o nekaterih spremno pismo vzorcev, samo zato, da imate vizualno, kako je vse urejeno, na strani.

Te spremno pismo primeri, tako pisna in e-pošto, so namenjeni za različne različne vrste vlog za zaposlitev in poizvedbe o zaposlitvi. Ali se prepričajte, da bo čas za prilagoditev svojega pisma, tako da je velika potrditev svoje sposobnosti za to delo, za katerega ste se uporablja.

Glava
spremno pismo se mora začeti s tako in kontaktne podatke o svojem delodajalcu (ime, naslov, telefonsko številko, e-pošte), sledi datumu. Če je to e-pošto, ne pa dejanska pismo, vključujejo vaše kontaktne podatke na koncu pisma, po svoj podpis.

Vaše kontaktne informacije morajo vsebovati:
ime in priimek
Ulica
Mesto, država Zip
Telefon
E-pošta

Pozdrav
Začnite pokrov pismo pozdrav z “Dr./Mr./Ms. Priimek.” Če niste prepričani, če je vaš stik moški ali ženska, lahko napišete svoje polno ime. Če ne poznate imena delodajalca, preprosto napisati, “Dragi najem manager.” To je bolje kot generični in formalno, “Za katere se lahko nanašajo.”

Oglejte si informacije o tem, kako izbrati pravo spremno pismo pozdrav izbrati enega, ki dela na delovnem mestu in družbi ste se uporablja za.

Uvod
Začnite svoj uvod z navedbo, kaj delovno mesto se prijavljate. Razloži, kje ste slišali za delo, še posebej, če ste slišali o njem od osebe, povezane z družbo. Na kratko omenjam, kako svoje znanje in izkušnje ujemajo podjetje in / ali položaj; to bo delodajalec predogled preostanek svojega pisma. Vaš cilj v uvodu, je, da bi dobili pozornost bralca. Za začetek si oglejte primere ukvarjajo odpiranja kazni za kritje črk.

Telo
V točki ali dveh, pojasnite, zakaj ste zainteresirani za delo in zakaj ste se odlično kandidata za položaj. Omemba posebne kvalifikacije, navedene v objavo delovnih mest, in pojasnite, kako izpolniti te kvalifikacije. Ne samo preračunati svoj življenjepis, ampak zagotoviti posebne primere, ki pokažejo svoje sposobnosti.

Ne pozabite, da dejanja govorijo glasneje kot besede, zato ne samo “povedati” bralcu, da ste, na primer, veliko timskega dela z močnimi komunikacijske veščine in odlično pozornost do detajlov. Namesto tega uporabite konkretne primere iz svoje delovne izkušnje na “show” teh lastnosti v akciji. Tu je več informacij o v delu spremnega pisma telesa, kar vključuje.

Zapiranje
V razdelku zaključni vaše spremno pismo, preračunati, kako vaše sposobnosti, da si močna primerna za podjetje in / ali položaja. Če imate prostor (spomnimo, tako kot svoj življenjepis, bi bilo vaše spremno pismo ne sme biti daljša od ene strani – tukaj je več informacij o tem, kako dolgo mora spremno pismo se) lahko prav tako razpravljali, zakaj bi želeli delati v tistem določenem podjetju.

Država, ki bi radi priložnost za pogovor ali razpravo o možnosti za zaposlitev. Pojasnite, kaj boste storili za spremljanje, in ko boš to naredil. Hvala delodajalca za njegovo / njeno obravnavo.

Podpis
Uporabite brezplačno blizu, nato pa na koncu spremno pismo s svojim podpisom, lastnoročni, sledi vaši vnesli ime. Če je to e-pošto, preprosto vključite vnesli ime, ki mu sledi vaše kontaktne podatke, po brezplačen blizu.

Oblikujte svoje Cover Letter

Vaše spremno pismo mora biti oblikovana kot strokovno poslovno pismo. Pisava mora ujemati s pisavo, ki jo uporablja na svoj življenjepis, in mora biti preprost in enostaven za branje. Osnovne pisave, kot so Arial, Calibri, Gruzija, Verdana in Times New Roman deluje dobro. Velikost pisave 10 ali 12 točk, je enostaven za branje. Standardne marže so 1 “na zgornji, spodnji in levi in ​​desni strani strani.

Dodaj prostor med glavo, pozdrava, vsaki točki, zapiranju in vaš podpis. Lahko zmanjša pisave in robov velikosti, da bo dokument na eno stran, vendar pa je prepričan, da bo dovolj praznega prostora za vaše pismo, da je enostaven za branje.

Urejanje in Lektoriranih svoje spremno pismo

Ne pozabite, da uredite in dokaz vaše spremno pismo, preden ga pošljete. Morda se sliši neumno, vendar poskrbite, da boste vključili pravilne delodajalcev in podjetij imena – ko pišete več pokrova črke naenkrat, je enostavno narediti napako. Tiskanje in branje pismo glas je dober način za lov malih tipkarske napake, kot so manjkajoče besede ali stavke, ki zvenijo čudno.

Vedno dvakrat preverite črkovanje imena vašega stika, kakor tudi ime podjetja. Tukaj je več nasvetov za lektoriranje spremno pismo. Če je mogoče, si pridobi prijatelja ali družinskega člana, da bi lekturo spremno pismo, saj sta dva para oči bolje kot eno in celo strokovne lektorji ne vedno ujeti svoje napake.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *