Kaj je treba upoštevati, preden ste postali s polnim delovnim časom Samostojni

Posted on

 Kaj je treba upoštevati, preden ste postali s polnim delovnim časom Samostojni


Več kot eden od treh ameriških delavcev freelanced lani, glede na peti letni ” Freelancing v Ameriki ” študije iz Upwork in svobodnjake unije. Toda to ne pomeni, da vsak samostojni – 56,7 milijona v ZDA, glede na te statistike – delal zase s polnim delovnim časom.

Če želite, da bi freelancing svojo “pravo” službo, ste verjetno dal nekaj misli, ali lahko bi bilo delo finančno. Lahko naredite dovolj denarja freelancing – ali ste bolje ostal delavca?

Odločiti, ali naj da preidejo, si najprej vprašati ta vprašanja.

Ali obstaja trg za svoje storitve?

Vsi imamo prijatelje, ki ste vstopili na strani hustles le ugotovil, da je njihov hobi ni nujno mišljeno, da bo kariero. Pogosto je to zato, ker enostavno ni trga za njihove strasti; ali zato, ker je trg prenasičen do točke, kjer je nemogoče, da živi.

Če boste svobodni s polnim delovnim časom, si seveda želeli ugotoviti, ali obstaja potreba po svoje storitve, preden zaprete vaš dan službo. Najboljši način za to je, da bi dobili noge mokre, medtem ko še vedno delajo s polnim delovnim časom (ali pa imate krajšim delovnim časom ali druge tokove prihodkov, da vas vzdrževati).

Freelancing medtem ko delate, je v pomoč tudi pri izgradnji sklad za nujne primere – nekaj, kar potrebuje vsak samostojni.

Kaj Ali vaš finančni položaj izgledal?

Idealno bi bilo, da greš v svojo novo kariero z nekaj prihrankov na plimo boste več, dokler ne začnete zaslužka (in do stranke začeti plačevati vas, ki lahko traja nekaj časa). Ampak po tem, je pomembno, da imajo dobro idejo vaš mesečni proračun, preden začnete.

Kaj pa ti gledaš z vidika stroškov zagon, da bi dobili svoj svobodni poslovanje od tal? Kakšne so vaše življenjske stroške zdaj? Ali obstajajo stroški lahko obrežete, da bi varčevati, ko ste izgradnjo vaše podjetje?

Ali Freelancing Pay dovolj?

Denimo, da greš v freelancing s polnim delovnim časom na istem področju. Nastavitev stopnje bi moralo biti enostavno, kajne? Če ste na uro, to je samo tvoja urna postavka. Če ste plačani, vzemite tedensko ali dvotedensko plačo in jo razdeliti ga na delovnih ur.

No, ne čisto. Če prihajate iz okolja, kjer je delodajalec plačal za stvari, kot so zdravstveno zavarovanje, odpravnine ob upokojitvi, bolniški časa, in tako naprej, imate tudi za izračun približne vrednosti teh prispevkov. Nekateri delodajalci ponujajo skupno nadomestilo izjave na letni ravni, ki vključujejo vrednost teh prejemkov. Če to ni mogoče, boste morda lahko, da ugotovimo približno število iz plačne škrbina.

Vi bi morali upoštevati tudi davek na samozaposlitev, ki zajema prispevke za socialno varnost in Medicare, ki bi se sicer s strani delodajalca plačane.

Vendar pa je tudi po tem, ko ste ugotovili vse to, ti še vedno ne bo nujno vedeti, koliko lahko zaslužite od freelancing. Zakaj? Ker je vaša stopnja ne glede na vašo zgodovino plače ali ocene delodajalca, v svoje sposobnosti. Temelji na to, kaj bo trg nosi. Glede na to, kaj si naredil, da bi bilo bistveno bolj (ali na žalost, manj), kot tisto, kar je bilo kar prej.

Da bi dobili predstavo o tem, kaj bi morali biti polni, čaka socialnih medijev, da dela za vas.

Poglej za povezovanje skupine, usmerjene proti vaši industriji in osredotočenosti. Večina bo vključeval nekaj odkrito razpravo o cenah, in nekateri bodo celo za list utripa z območja.

Ali ste organizirali (ali Pripravljen, da se organizirajo)?

Ena od največjih napak novi samostojni bi se nimajo sistema. Ko delaš za sebe, ste odgovorni za sledenja dela, ki ste jih opravili, obračun za vaš trud in plačevanja davkov na zaslužek. Če niste pripravljeni soočiti s temi manj-kot-glamurozno vidikov freelancing, vas bo morda bolje, zlepljeni s polnim delovnim časom.

Če ste nekoga, ki je neprijetno z matematiko, ne pusti idejo za obračun / zbiranja / plačilni prestrašiti proč. Obstaja veliko brezplačnih osebnih finančnih paketov tam, da vam pomaga ostati na vrhu stvari. Plus, boste morda ugotovili, da je neverjetno zadovoljstvo slediti denarja, ki ste jih naredili opravlja svoje sanje.

Samo poskrbite, da boste obdržali davkov v mislih. Samostojni in drugi pogodbeni delavci morajo plačevati davke četrtletno, namesto enkrat na leto, in oni so tudi odgovorni za davek samozaposlovanja. Načrt za pripravo proračuna za 25% do 30% vašega zaslužka za davke.

Lahko Upravljajte svoj čas?

Za nekatere ljudi, freelancing za polni delovni čas, ni realna možnost. Potrebujejo rutinsko pisarno urnik biti produktivni. Če bi lahko udobno spanje do poldneva in niso dobri pri spoštovanju rokov, pri čemer samostojni morda ne bo poklicna pot za vas. Pomembno je, da razumete, kar potrebujete, da bi bila uspešna.

Ni sramota potrebujejo disciplino odnosa delodajalec-zaposleni. Nekateri ljudje radi svojih seznamih načrtovano ven. Drugi uživajo vidijo svoje sodelavce vsak dan, ali najti dragocene mentorji v svojih šefov, ali pa samo želite, da gremo ven iz hiše in v odrasel oblačila. Tisti, ki so vsi zelo dobri razlogi, da delajo za nekoga drugega.

Če pa vam je ljubše, da deluje neodvisno, tudi če imate s polnim delovnim časom, in ste samo-starter, ki ne potrebuje veliko nadzora, je lahko odlično prilegajo za vas freelancing.

Can You Be Flexible?

Freelancing se nenehno spreminja. Cene gredo gor in dol, se pojavijo stranke in izginejo, industrija trendi prevzel in nato zbledi. Sprememba je zanimiv vidik freelancing. Nikoli ne bo dolgčas. Ampak to je lahko tudi strašljivo, tudi če ste nekdo, ki običajno zvitki s udarcev.

Najuspešnejši samostojni niso samo pridni in ustvarjalni. Prav tako so prilagodljivi in ​​prožni. Če lahko prilagodi, da lahko preživi in ​​celo uspevajo v tej zahtevni poti.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *