Kako Seznam pripravništvo na Resume

Posted on

Kako Seznam pripravništvo na Resume

V današnjem konkurenčnem trgu dela, lahko ustrezna praksa vas ločijo od drugih kandidatov za delovna mesta. To še posebej velja, če ste študent ali kratkim diplomiral z malo delovnimi izkušnjami, ali če se spreminjajo kariere.

Ne skrivajte svojih stažu izkušnje na dnu svoj življenjepis. Namesto, izpostaviti svoje stažu izkušnje, ter podrobnosti, kako so ti pripravljeni za delo, ki ga želite.

Kdaj Vključi pripravništvo v življenjepisu

Ti morajo vključevati stažu na svoj življenjepis, ko je praksa pomembna za delovno mesto se prijavljate. To še zlasti velja, če ste študent ali kratkim diplomiral z omejeno delovnih izkušenj. Pripravništva vam kritično izkušnjami v industriji, zato se prepričajte, da se vključijo, da pokažejo svoje znanje in sposobnosti.

Moral bi tudi pripravništva, ko se začenja novo kariero. Medtem ko lahko imajo dolgoletne delovne izkušnje, ta delovna mesta morda ne nanašajo na vaše novo kariero. Poudarite vse pripravništva, ki so ti pripravljeni za delo v novi industriji.

Kdaj Leave Out pripravništva

Morda boste začeli, da se odstranijo pripravništva od svoj življenjepis, ko ste začeli razvijati dovolj delovnih izkušenj na svojem področju. Po približno petih letih ali tako (ali dva ali tri delovna mesta) v vaši panogi, se lahko osredotočite predvsem na tem delu zgodovine, namesto na pretekla stažu izkušenj.

Vendar, če je imel posebno prestižno pripravništvo na svojem področju, lahko ga obdržati na svoj življenjepis za malo dlje. Na primer, če ste imeli pripravništvo v Google ali Facebook, ali druge pomembne internship v vaši industriji, da ostane na svoj življenjepis.

Kje Put pripravništva

Ker pripravništva zagotavljajo pomembne delovne izkušnje, morate vključiti svoje pripravništvo v ” delovne izkušnje « ali »Delo zgodovine” svoj življenjepis, skupaj z drugimi delovnimi mesti ste potekala.

Če ste odločilo več pripravništva, lahko vključujejo poseben oddelek “stažu” na svoj življenjepis. Daj ta del proti vrhu svoj življenjepis. Daj si poglavje “stažu” nad poglavju »Delo zgodovine”, če so vaši pripravništva posebej pomembne za delovno mesto se prijavljate.

Karkoli narediš, ne daj pripravništva na dnu svoj življenjepis ali v ” izobraževanje poglavju”. Pripravništva so v realnem svetu izkušnje, in ga je treba dati toliko teže kot delo.

Kako Vključi pripravništva

Ko vključujejo stažu na svoj življenjepis, vsebuje enake podatke kot katero koli drugo delovno mesto. Prvič, vsebuje naslov stažu. Če je le mogoče, ne samo reči “Intern« – vprašajte svojega nadrejenega, če imate bolj natančen naslov, kot je »Marketing Intern« ali »Sales Associate Intern.”

vsebovati tudi ime podjetja, lokacijo in datume stažu. Lahko seznam datumov, ki jih mesec in leto, ali po sezoni (kot so “Summer 20XX” ali “spomladanskega 20XX”).

Pod temi podatki vključujejo 2-4 alinejah, da navedete svoje odgovornosti in dosežke v času pripravništva. Osredotočite se na odgovornosti, ki se nanašajo na delovno mesto se prijavljate. Na primer, če se prijavljate za pisanje delo, omenil, kako si napisal in objavil pet člankov v času vašega stažu. Saj ni treba vključiti svoje manj pomembne naloge, kot odgovor na telefone ali fotokopiranje.

Če imate težave pri odločanju, katere pristojnosti in dosežki vključujejo, najprej kar dolg seznam vsega, kar si naredil v vsakem stažu. Potem poglej na delo kotacijo za položaj ste prijavljate. Obkrožili ničesar s seznama, ki se ujema znanja ali sposobnosti, ki so potrebne za delo. Označite te posebne izkušnje.

zaprosi tudi nadzornika intern za pomoč, vključno z vašo stažu na svoj življenjepis. On ali ona lahko pomaga izpostaviti najpomembnejše znanje in izkušnje za industrijo, in lahko vam povem, kaj ključni pogoji iz vašega industrije za vključitev.

Prav tako se prepričajte, da oblikujete svoje pripravništva na način, ki je v skladu s tem, kako jih oblikovati vaše druge delovne izkušnje. Spet, pripravništva so prav tako pomembna za vašo kariero kot delo, zato jih ne bi smeli oblikovati drugače. To še posebej velja, če vključujejo pripravništva pod “delo zgodovine.” Na primer, če ste krepko vaši nazivi, storijo enako za pripravništva naslovov.

Primer pripravništvu na Nadaljuj

To je primer “Delo Experience« v življenjepis, ki vključuje dve pripravništva.

DELOVNE IZKUŠNJE

New York History Museum
New York, NY
Študijski programi Intern
januar 20XX – maj 20XX

  • Razvite in tekel aktivnosti za muzejske obiskovalce starosti 5-15 za februar in april programov šolskimi počitnicami
  • Napisal pet člankov za mesečni bilten z 5.000 bralcev
  • Izvaja raziskave o najnovejših standardih učnega načrta in poročali ugotovitve v predstavitvi na oddelku za izobraževanje

Albany Zgodovina Družba
Albany, NY
izobraževanje Intern
Poletje 20XX

  • Razvite in izvedene aktivnosti za muzejske obiskovalce starosti 4-10, povezanih z novo muzejsko razstavo o zgodovini prevoza
  • Sodeloval s Službo za izobraževanje za razvoj in voditi zgodovino celodnevno delavnico za učence osnovne
  • Prejela nagrado za izjemne Intern od poletja od predsednika društva
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *