Kako ravnati Job Search med pandemijo

Posted on

Kako ravnati Job Search med pandemijo

Če ste izgubili službo zaradi COVID-19 ali pa so bili v sredi lova opravila, ko koronavirus hit, ne panike, in ne obupajte iskanje zaposlitve.

Čeprav je lahko izziv, obstajajo načini, ki jih lahko uspešno iskati delo v času pandemije. Nekatere panoge so rezanje nazaj, drugi pa se najem.

Opomba : Nekatere organizacije bodo potrebovali več delavcev kot v preteklosti, in jih bodo morda potrebovali bi jih dobili na krovu hitro.

Iskanje namreč za “nujno najem” in vaša lokacija na ogled takoj odprtine. To vam bo dala občutek, kaj delovna mesta so v povpraševanju na vaši lokaciji.

Spodaj je nekaj nasvetov za lov delovnih mest v času pandemije.

Preverite svoje prednosti

Preden začnete iščejo delo, se prepričajte, da ste zbiranje nobene koristi izgubo delovnih mest, za katere ste upravičeni. Posvetujte se s svojim oddelek kadrovsko ali upravljavca za podrobnosti o tem, kaj je na voljo.

Pomembno : Morda ste upravičeni do nadomestila za brezposelnost. Če ste izgubili službo zaradi COVID-19, lahko zavarovanje razširili brezposelnosti na voljo.

Zvezna vlada, državne vlade, in nekateri delodajalci, ki zagotavljajo dodatno nadomestilo za brezposelnost za prizadete delavce. Standardne koristi državne brezposelnosti so že v veljavi.

V večini držav, ki jih lahko uporabijo za dajatve na spletu. Posvetujte se s svojim državnega urada za brezposelnost spletni strani za upravičenost in koristi smernic.

Pripravite se na Job Search

Posodobite svoj življenjepis in LinkedIn profil. Če niste imeli iskati delo v nekaj časa, traja nekaj časa, da posodobite svoj življenjepis in LinkedIn. Bodite prepričani, da poteg svoj življenjepis za delovno mesto, ki ga želite vsakič, ko uporabljajo.

Napišite spremno pismo. Prav, vzemi si čas za pisanje spremno pismo vsakič, ko se uporablja za delo. To bo pomagalo vaša vloga priti opazil. Ne bi pisal eden lahko poškoduje vaše možnosti za pridobivanje najel. CareerBuilder poroča, da je 10% anketiranih delodajalcev, pri čemer ne vključno s spremno pismo je bil takojšen dogovor-breaker.

Zavedati se trga dela

Ni vsak poklic in industrijo bo vplivala na enak način. Washington Post poroča, da je prva odpuščanja v zvezi z koronavirusa udaril na trg dela prejšnji teden.

Podjetja na potovanja, gostinske storitve, gostoljubnost in načrtovanjem dogodkov je bilo še posebej težko hit, kot tudi tiste, s sedežem na območjih, ki so preživeli prvi primeri, kot so države Washington. Po drugi strani pa se na področju zdravstvenega varstva najem, kot so trgovine z živili in čiščenje.

Pomembno : Delavci ne bi smeli domnevati, da je njihova industrija ne najem.

Vendar pa so panoge, kot so spletno nakupovanje in dostavo povečal, in osnovne storitve, kot so zdravstveno varstvo in skladiščenje se hitro najem za zadovoljili povpraševanje. Nekatera delovna mesta so v razcvetu, in delodajalci aktivno zaposlovanje kandidatov za zaposlitev.

Amazon je najem za 100.000 novih polni in skrajšani delovni čas položajih po vsej ZDA v svojih izpolnitev centrih in dostave omrežja za zadovoljitev povpraševanja od ljudi, ki se zanašajo na svoje storitve.

Walmart je najem 150.000 nove sodelavce za delo v trgovinah, klubih, distribucijskih centrov, in izpolnitev centrih. Te vloge bo začasno, vendar lahko pretvorite v stalnih vlog v daljšem časovnem obdobju.

Podjetje izvaja tudi nov proces pospeši najemna za ključne vloge, kot blagajničarke in stockers. Tipično dva tedna aplikacija cikel se zniža na 24-urni proces.

Iskanje dela na spletu

V tradicionalnem iskanju zaposlitve, je lahko pomembno za iskanje zaposlitve in omrežja osebno, kot tudi na spletu. V sedanjih razmerah, vendar pa boste želeli, da se osredotoči na iskanju in uporabi za delovna mesta na spletu na spletnih mestih v delovnih top, socialnih medijev in neposredno na spletnih straneh družbe.

Poišči in slediti novih delovnih mest objave hitro in enostavno z:

  • Vzeli čas, da organizirajo svoje iskanje zaposlitve. To bo proces bolj gladko.
  • Nastavitev opozoril delovnih mest, tako da ste obveščeni o novih objav takoj, ko so na seznamu.
  • Uporaba oznake, za hitrejše iskanje zaposlitve.

Razmislite Delo-od-Home Možnosti

Z splošni negotovosti pandemije, se lahko znajdete v situaciji, ko si nikakor ne more delovati zunaj doma. Morda boste nenadoma imate majhne otroke doma, ker so bile njihove šole zaprti za nedoločen čas.

Ali pa morda vi sami morali osnovne zdravstvene težave, zaradi katerih bi jih zelo dovzetni za okužbo bi morali zapustiti svojo hišo.

Dobra novica je, da, če imate internetno povezavo, imate sposobnost za iskanje in zemljišč delo od doma delovna mesta, ki bodo vsaj dopolnjuje svoj dohodek (in, odvisno od vaše strokovno skillset, boste morda celo našli delovnem od doma delo, ki je prav tako donosen kot svojega starega delovnega mesta).

Iskanje Top Job Sites

Začnite z vnosom ključne besede, kot so “delo na domu”, “samostojnih” ali “daljavo” v enem od območij top zaposlitve.

Iskanje na daljavo in GIG Job Sites

Oglejte si tudi spletne strani, da seznam Gig delovnih mest, in nišne strani kot so FlexJobs da je poudarek na oddaljenih položajih. FlexJobs ima seznam 20 polnih daljavo podjetij, ki so najem zdaj, kot tudi seznam top 100 podjetij z oddaljenih mest.

Bodite pripravljeni ponuditi rešitve

To je čas, ko se za delodajalce kot tudi delavce. Če lahko pokaže najem manager, da imaš kaj je potrebno, da bi podjetje uspelo, boste povečali svoje možnosti za pridobivanje najel.

Razmislite o problemih, ki se soočajo podjetja in pojasni, kako jih bomo rešili. Ali ste se uporabljajo za čiste javne prostore ali napisati kodo, tako da se je najel je pokazati potencialnim delodajalcem, da imate znanja, ki jih potrebujejo. Dekodirati delo s seznamom in poudari svoje najbolj dragocene kvalifikacije v spremno pismo, v profilno svoj življenjepis in v razgovorih.

Če lahko svoje delo od doma, lahko imeli boljše možnosti kot kdajkoli dobili pozornost najemne upravitelja. Veliko podjetij in strokovnih storitev podjetja, predvsem v tech prostor, ki imajo svoje zaposlene, delo od doma. klobuk pomeni cel kup zrkel so na cel kup nabiralnike, in nekateri od njih pripada najem menedžerjev. Če imate izkušnje telecommuting, to ne bi bilo dobro, da navede v svoj življenjepis.

Bodite pripravljeni na Ace intervjuja

Bodite prepričani, da ste pripravljeni za video intervjuje. Vadite anketiranjem preko kamere. Če ste nikoli razgovor preko Skype ali zoom, tam je malo krivuljo učenja.

Seznanite se s tehnologijo in ne praksi intervju, preden govorite z najem manager. Pozorni bodite na razsvetljavo in ozadjem, kot tudi, kako vaše intervju obleko pojavi na kamero.

Preživite čas Networking

Ne pozabite, da mreženje ne zahteva izpolnjevanje osebno. V času LinkedIn, Facebook skupin in drugih socialnih omrežij, vam ni treba, da bi lahko pretrese nekoga roko narediti dober vtis.

Pomembno : Zdaj je še posebej dober čas, da uporablja enega najpomembnejših načeli mreženje: če želite, da vam pomagajo kasneje, bili pripravljeni pomagati zdaj.

Napiši priporočila LinkedIn za nekdanjih sodelavcev. Oglejte si prijatelje odprtih pozicij v vašem podjetju. Ponudba za lekturo življenjepis vašega prijatelja in spremno pismo. To vam bo dala občutek zadovoljstva, in da bo pomagal okrepiti svoje omrežje za prihodnost.

Nadgraditi svoje znanje

Morda boste imeli več časa, in če boste to storili, je to priložnost za nadgradnjo svoje sposobnosti. Obstaja veliko možnosti za delo na vašem skillset na spletu, vključno z LinkedIn učenje, coursera, in mnogih drugih mestih, kjer se lahko naučite novih veščin.

Bodite potrpežljivi in ​​Kind

Koronavirus je vplivala na številne vidike vsakdanjega življenja, poleg delovnem mestu. Če ga ne nazaj na delovna mesta tako hitro, kot bi si želeli sluha, bodite potrpežljivi in ​​prijazni do najem menedžerjev in vaših omrežnih povezav. Vsakdo ima probleme za reševanje in počne najboljše, kar lahko v težkih časih.

Postopek najema je lahko več in drugačna od tistega, kar ste navajeni, vendar boste dobili tam. Ko boste to storili, si vzemite čas in se zahvalil vsem, ki so pomagali pri iskanju zaposlitve.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *