Kako postati stevardesa

Posted on

 Kako postati stevardesa

Za dolgo časa javnost misli stevardes, ko ti stevardese, kot zgolj “natakarice v nebo.” Čeprav je res, da služijo in prodajajo osvežilne pijače potnikom na letih, kot ponavadi njihovo udobje, obstaja veliko več za to kariero.

Primarna naloga stevardesa je je vodenje letalskih potnikov in varno posadke. On ali ona odgovarja za morebitne nesreče, ki se zgodijo na letalu in omogoča, da vsakdo sledi Zvezna uprava za letalstvo (FAA) predpisov. 

Več o usposabljanje in potrjevanje letom na spremljevalk so potrebni, da bi dobili. Potem je  stevardesa kviz  , da ugotovite, če je ta kariera je dobra izbira za vas.

Povzetek Kaj moraš storiti, preden ste lahko dela kot stevardesa

  1. Get najel letalskega prevoznika, da je stevardesa
  2. Celotna-letalski prevoznik zagotoviti formalno program usposabljanja (3 do 6 tednov)
  3. Pridobite FAA Certifikat dokazano znanje

Get najel za Airline

V mnogih poklicih, potrebno usposabljanje pride, preden boste lahko dobili službo, ne pa tudi za stevardes. Če želite postati stevardesa, bo vaš trening prišel po letalski prevoznik vas najame. Družba bo v obdobju treh do šestih teden, zagotavljajo vse priprave, kar potrebujete, da opravi svoje delo.

Letalske družbe zahtevajo, da prosilec za delo, da ima vsaj srednjo šolo ali ekvivalence (GED) diplomo. Veliko pa bo najem le kandidati, ki so diplomirali iz šole, pogosto s pridruženo ali univerzitetno izobrazbo v gostoljubnosti, komuniciranje, turizem in odnosov z javnostmi. 

Delodajalci tudi raje kandidate za zaposlitev, ki imajo delovne izkušnje na sorodnem delovnem mestu. Če želite postati stevardesa, menijo, pridobivanje izkušenj z delom v hotelu ali letovišču, ali v restavraciji.

stevardese morajo izpolnjevati zelo specifične fizične zahteve, kot tudi. Če želite sprejeti v program usposabljanja stevardesa letalske družbe, morate biti stari vsaj 18 let, v odličnem fizičnem zdravju, in dovolj visok, da bi dosegli prtljažni regale. Vaša vizija mora biti možno odpraviti vsaj 20/40. Vaša teža je lahko tudi vprašanje. Medtem ko letalske družbe ne pravi, da ne bo najeti nekoga, ki ima prekomerno telesno težo, ki določajo, da je eden višino in težo, mora biti v razmerju. 

V nadaljevanju so specifikacije iz zaposlitve napovedi za stevardes (Indeed.com):

  • “Sposobni stati dalj časa z obdobji malo počitka”
  • “Lahko skozi preverjanje ozadja deset let, drog test pred zaposlitvijo in kriminalno preteklostjo evidence preveri”
  • “Sposobnost za obravnavo različnih situacijah, medtem ko je v stalnem stiku z javnostjo”
  • “Odgovorni za zagotavljanje prijazno okolje za letalske strank med letom”
  • “Sposobnost za učinkovito trženje in prodajo izdelkov na krovu in ustvarjajo prirastnih prihodkov od strank”
  • “Mora imeti dve leti izkušenj na področju storitev za stranke, gostoljubnost in / ali prodaje / merchandising industrijo”
  • “Mora predstavljajo strokovno podobo, ne sme imeti vidnih tetovaže, obraza, multiple, ali zgornji piercing ušesa, ali izjemno barvo las ali stil”

Celotna-Airline Če program Flight Attendant usposabljanje

Ko vam letalska družba oddaja v najem, bo družba formalno izobraževanje na svoji usposabljanja za letenje centra. V tednih od tri do šest boste porabili tam, pričakujejo, da bodo prejeli razredu pouk o predpisih letenja, dolžnosti delovnih mest, in poslovanje.

Skupaj z drugimi novih zaposlitev, boste izvedeli, kako ravnati v nujnih primerih, vključno s postopki za evakuacijo letala in deluje v sili opreme, kot so evakuacijo tobogani, kisikove maske in plavajočih naprav. Kot ste ob koncu svojega poučevanja v razredu, boste vzeli prakse letov.

Pridobite certifikat za dokazano znanje

Ko ste končali usposabljanje, delodajalec sponzorira, bo vodja operative na letalske družbe uporabljajo za  potrdila o dokazano znanje od Zvezne uprave za letalstvo (FAA). Ko je agencija potrdi svoj zapis, boste upravičeni delati na letu.

za vsak tip letala, se zahteva posebna Certifikat dokazano znanje. Poleg tega morajo stevardese in letno usposabljanje za ohranjanje njihove certifikate up-to-datum.

Vaš prvi let kot stevardesa

S svojim usposabljanje popolna in certifikat v roki, si lahko mislite, da bo kmalu brizgalno po vsem svetu in zaslužka živi ob istem času. Ne tako hitro. Medtem ko bo prišlo do nekaj priložnosti, da delajo, ne boste imeli reden urnik še ni, zato bo nekaj časa, preden boste dobili za letenje nekaterih bolj zaželene poti. 

Nove stevardese preživijo najmanj eno leto, in morda tudi do sedem let, na to, kar je znano v letalski industriji kot “stanje rezerve.” Kaj to pomeni? Biti na “status rezerve,” je, kot da je na klic. Boste morali, da vaš čez noč vrečko zapakirane, saj boste morali prijaviti za delo na trenutek prej, ko so jih poklicali za zamenjavo odsotnih članov posadke ali kritje dodatnih letov. Sčasoma, boste lahko, da se potegujejo za mesečne naloge, ampak da gre samo z delovno dobo.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *