Kako postati dietetik – izobraževanje in licenciranje Zahteve

Posted on

Kako postati dietetik - izobraževanje in licenciranje Zahteve

Dietetiki načrtovati programe prehrambnih v šolah, agencije skupnosti, šole, zdravstvene ustanove, in kavarn podjetja. Nekaj ​​dela v zasebnih praksah.

Kot debelost in druge z prehranske težave še naprej vplivajo na dobro počutje ljudi, ti zdravstveni delavci poučevanje javnosti, da bi jedli bolje. V okviru teh prizadevanj, ki jih vzgajajo nas o tem, katera hrana lahko škoduje našemu zdravju in katere so te lahko zaščitijo. Ali ste zainteresirani za ta poklic? Več o tem, kako postati dietetik.

Kaj Izobraževanje Do dietetika potrebujem?

Če želite postati dietetik, morate zaslužiti vsaj diplomiral na dietetika živil in prehrane; Upravljanje foodservice sistemi; ali sorodna območje. Pred izbiro programa, odločiti, če želite postati registrirani dietetik (RD).

RD je poverilnice akademija Prehrana in dietetika donacij diplomanti višješolskih programov, ki jih akreditacijskega sveta za izobraževanje v prehrano in dietetiko (odobrenih ACEND ). Če želite imeti to oznako, dragocena, kadar delo iščejo, ker to pomeni, da ste srečali določene standarde, ki jih bodo morali tudi narediti an-ACEND akreditirani od šest do 12 mesecev nadzoruje pripravništvo in opraviti izpit. Da bi ohranili RD poverilnico, boste morali izpolniti Zahteve za stalno strokovno izobraževanje po vsej svoji karieri.

ACEND akreditira dve vrsti dodiplomski in magistrskega programa. Prvi je didaktični programi v dietetike (DPD), druga pa je usklajenih programov v dietetike (CP). V DPD, boste študija temelje dietetične prakse in po diplomi se lahko uporabljajo za program pod nadzorom-ACEND odobren, znan tudi kot stažu. V CP, boste izvedeli temelje dietetične prakse in hkrati dokončanje praktično usposabljanje, potrebno, da postane RD.

Pred začetkom študijskih obveznosti v duru, pa naj gre za kulinarične prehrano, dietetiko, ali živil in prehrane, boste morali izpolnjevati splošne zahteve izobraževanja šolski. To vključuje ob znanosti, družbene znanosti in humanističnih razredov.

Medtem ko morajo akreditirani programi izpolnjujejo standarde za izobraževanje dietetika, določenega s ACEND, ni nobene druge zahteve v zvezi z natančno tisto, tečaji morajo ponuditi. Na primer, programi v kulinarični prehrani, kot je ta v  Johnson & Wales University , ponujajo kulinarične umetnosti razredov poleg prehranskih tečajev. Dietetika kurikulum v diviziji Georgia State University of Nutrition poudarja zdravje skupnosti in prehrane. Tukaj je nekaj primerov, ki prikazujejo najrazličnejše razredov, ki lahko vse povzročijo nekdo postane registrirani dietetik:

 • Prehrana Skupnost
 • Human Nutrition
 • Medicinska Prehrana terapija
 • Hranilna kemija
 • Applied Nutrition Svetovanje
 • Življenjska doba Prehrana
 • Medicinska etika
 • Spa kuhinja
 • vegetarijanska kuhinja

Medtem ko je diplomiral, je minimalna zahteva, da postane dietetik, nekateri ljudje odločijo, da zaslužijo magisterij. Ta napredna stopnja je izvedljiva možnost za študenta, ki je že dietetik, vendar bi radi dodatno izpopolnjevanje, ali tisti, ki je diplomiral na drugem področju študija in bi želeli nadaljevati kariero na tem področju.

Kako priti v program dietetike

Pogoji za vpis se razlikujejo glede na šolo. Večina dodiplomski programi sprejeti študente neposredno iz srednje šole in pogosto zahtevajo prepis, ki vključuje pouk v matematike, kemije in biologije.

Nekateri magistrski programi so namenjeni tistim, ki so že dietetiki in drugo kariero zamenjati. Tisto, ki najbolj ustreza vašim ciljem.

Kaj boste morali storiti po diplomi?

Šestinštirideset države zahtevajo dietetikov-tako RDS in tiste, ki aren’t- treba licenco ali potrditi. Študenti, ki želijo postati RDS mora izpolniti program vadbe-ACEND odobril (pripravništva) in sedel za pisnem izpitu.

Svetujemo vam, da preverite z državo, v kateri želite delati, da ugotovite, če je potrebno dovoljenje ali certificiranje, in če je, kakšne so posebni predpisi so. Akademija prehrane in dietetike vzdržuje seznam kontaktne informacije za vsako državo: država registraciji zdravila agencija seznam stikov .

Nekateri dietetiki sami poklicati strokovnjakov za prehrano. Drugi ljudje, ki zagotavljajo prehransko svetovanje iti s tem nazivom, kot dobro. Preden se odločite, da sami pokličete prehrano, narediti nekaj raziskav, da vidim, če je država, v kateri želite vaditi ureja uporabo tega izraza.

Kako Get Your prvo zaposlitev kot dietetik

Po diplomi, morda dobili svoj RD poverilnic in pridobitev dovoljenje za opravljanje poklica, če to zahteva, boste pripravljeni iskati delo. Zaposlitvene napovedi iz različnih virov je imel naslednje specifikacije:

 • “Poznavanje številnih kroničnih bolezni, prognozo, zdravil, metode zdravljenja in odzivom bolezni na zdravljenje medicinskega hranilne”
 • “Visoka stopnja samo-smeri za samostojno delo”
 • “Usposabljanje pri obvladovanju stroškov, upravljanje s hrano, prehrana terapije, itd”
 • “Sposobnost za učinkovito komunikacijo z bolnišničnim osebjem, zdravniki in bolniki”

Ali izpolnjujejo te kvalifikacije?

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *