Hva du bør vurdere før du blir en full-time Freelancer

Posted on

 Hva du bør vurdere før du blir en full-time Freelancer
Mer enn én av tre amerikanske arbeidere frilans i fjor, ifølge den femte årlige “ Freelancing i Amerika ” studie fra Upwork og frilansere Union. Men det betyr ikke at enhver frilanser – 56700000 i USA, ifølge denne statistikken – jobbet for seg selv på heltid.

Hvis du ønsker å gjøre freelancing din “ekte” jobb, har du sannsynligvis fått noen trodde på om du kan gjøre det arbeidet økonomisk. Kan du tjene nok penger freelancing – eller er du bedre å holde en ansatt?

For å avgjøre om å gjøre spranget, spør deg selv disse spørsmålene først.

Er det et marked for dine tjenester?

Vi har alle venner som har begitt seg ut på side hustles bare for å oppdage at deres hobby er ikke nødvendigvis ment å være en karriere. Ofte er dette fordi det bare er ikke et marked for sin lidenskap; eller fordi markedet er overeksponert til et punkt der det er umulig å lage en levende.

Hvis du kommer til å freelance full tid, du åpenbart ønsker å finne ut om det er et behov for dine tjenester før du avslutter dagen på jobb. Den beste måten å gjøre det på er å få føttene våt mens du fremdeles arbeider heltid (eller mens du har en deltidsjobb eller andre inntektsstrømmer for å bære deg).

Freelancing mens du jobber er også nyttig i å bygge opp en nødsituasjon fond – noe som hver frilanser trenger.

Hva gjør din økonomiske situasjon se ut?

Ideelt sett, du kommer inn i din nye karriere med noen besparelser til tidevannet deg over før du begynner å tjene (og til kunder begynne å betale deg, noe som kan ta litt tid). Men utover det, er det viktig å ha en god ide om det månedlige budsjettet før du begynner.

Hva ser du på når det gjelder oppstart kostnader for å få din freelance virksomhet utenfor bakken? Hva er dine boutgifter akkurat nå? Er det utgifter du kan trimme for å økonomisere mens du bygger din bedrift?

Har Freelancing betaler nok?

La oss anta at du kommer inn frilanser fra en fulltidsjobb i samme felt. Innstilling hastigheten skal være enkelt, ikke sant? Hvis du er hver time, er det bare din timelønn. Hvis du er lønnet, bare ta ukentlig eller annenhver uke lønnsslipp og dele det opp av arbeidstimer.

Vel, ikke helt. Hvis du kommer fra et miljø der arbeidsgiveren din betalt for ting som helseforsikring, pensjonsytelser, syk tid, og så videre, må du også beregne den omtrentlige verdien av disse bidragene. Noen arbeidsgivere tilbyr total kompensasjon uttalelser på årlig basis som inkluderer verdien av disse fordelene. Sviktende det, kan du være i stand til å regne ut et omtrentlig antall fra lønnen din spire.

Du bør også ta hensyn til selvstendig næringsvirksomhet skatt, som dekker Social Security og Medicare bidrag som ellers ville bli betalt av arbeidsgiver.

Men selv etter at du har funnet alt ut, har du fortsatt vil ikke nødvendigvis vite hvor mye du kan tjene fra freelancing. Hvorfor? Fordi renten ikke er basert på lønn historie eller en arbeidsgivers vurdering av dine ferdigheter. Det er basert på hva markedet vil bære. Avhengig av hva du gjør, kan det være betydelig mer (eller dessverre, mindre) enn hva du gjorde før.

For å få en idé om hva du skal lade, sette sosiale medier til å fungere for deg.

Se etter nettverksgrupper rettet mot din bransje og fokus. De fleste vil inkludere noen åpne diskusjoner om priser, og noen vil også gi en rate ark med serier.

Er du Organisert (eller villig til å få organisert)?

En av de største feilene nye frilansere gjør er ikke å ha et system. Når du jobber for deg selv, er du ansvarlig for å holde orden på det arbeidet du har gjort, fakturering for din innsats, og betale skatt på inntektene. Hvis du ikke er villig til å håndtere disse mindre enn glamorøse sidene ved freelancing, kan det være bedre å holde seg med fulltidsjobb.

Hvis du er noen som er ubehagelig med matte, ikke la ideen om fakturering / samle / betale skremme deg bort. Det er massevis av gratis personlig økonomi pakker der ute som kan hjelpe deg å holde på toppen av ting. Plus, kan du oppdage at det er utrolig tilfredsstillende å holde styr på pengene som du har gjort forfølge dine drømmer.

Bare sørg for at du holde skattene i tankene. Frilansere og andre kontraktsarbeidere må betale sin skatt kvartalsvis, i stedet for en gang i året, og de er også ansvarlig for selvstendig næringsvirksomhet skatt. Tenkt på budsjettering 25% til 30% av inntektene for skatt.

Klarer du din tid?

For noen mennesker, frilanser på heltid er ikke et realistisk alternativ. De trenger rutine av et kontor tidsplan for å være produktiv. Hvis du komfortabelt kan sove før middag og er ikke flinke til å møte tidsfrister, være frilanser er kanskje ikke den karrierevei for deg. Det er viktig å forstå hva du trenger for å lykkes.

Det er ingen skam i trenger disiplin av en arbeidsgiver-arbeidstaker forhold. Noen mennesker liker planene sine planlagt ut. Andre liker å se sine medarbeidere hver dag, eller finne verdifulle mentorer i sine sjefer, eller bare ønsker å komme seg ut av huset og inn i voksen opp klær. De er alle gode grunner til å arbeide for noen andre.

Hvis du imidlertid foretrekker å arbeide selvstendig, selv når du har en fulltidsjobb, og du er en selv-starter som ikke trenger mye tilsyn, freelancing kan være den perfekte passform for deg.

Kan du være fleksibel?

Freelancing er alltid i endring. Prisene går opp og ned, klienter komme og forsvinne, industri trender ta over og deretter visne. Endringen er en spennende del av freelancing. Du vil aldri bli lei. Men det kan også være skummelt, selv om du er noen som vanligvis ruller med slag.

De mest vellykkede frilansere er ikke bare arbeidsomme og kreative. De er også fleksibelt og elastisk. Hvis du kan tilpasse, kan du overleve og selv trives i dette utfordrende karriere.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *