Hvordan skrive en Cover Letter – Cover Letter Prøver & skriftlig tips

Posted on

Hvordan skrive en Cover Letter - Cover Letter Prøver & skriftlig tips

Trenger du å skrive et følgebrev til å søke om en jobb? I de fleste tilfeller, er svaret ja. Følgebrevet kan utgjøre forskjellen mellom å få jobb intervju eller å ha din CV ignorert, så det virker fornuftig å bruke den nødvendige tid og krefter på å skrive effektive dekke bokstaver.

Her er all informasjon du trenger for å skrive et følgebrev som vil få søknaden lagt merke til. Gjennom disse tipsene for hva som skal inkluderes i et følgebrev, hvordan å formatere den, og eksempler på mange forskjellige profesjonelt skrevet følgebrev.

Hva er et søknadsbrev?

Før du begynner å skrive et følgebrev, bør du gjøre deg kjent med dokumentets formål. Et følgebrev er et dokument som er sendt med din CV for å gi ytterligere informasjon om dine ferdigheter og erfaring.

Brevet gir detaljert informasjon om hvorfor du er kvalifisert for den jobben du søker på. Ikke bare gjenta hva som er på din CV – snarere inneholde informasjon om hvorfor du er en sterk kamp for arbeidsgivers jobbkrav. Tenk på følgebrevet som et salgsargument som vil markedsføre din påloggingsinformasjon og hjelpe deg å få intervjuet. Som sådan, vil du sørge for at din søknad gjør det beste inntrykket av personen som gjennomgår det.

Et følgebrev vanligvis følger med hver gjenoppta du sender ut. Arbeidsgivere bruker følgebrev som en måte å skjerme søkere til ledige stillinger og å finne ut hvilke kandidater de ønsker å intervjue. Dersom en arbeidsgiver krever et følgebrev, vil det bli oppført i stillingsannonsen. Selv om selskapet ikke be om en, kan det være lurt å ta en allikevel.

Det vil vise at du har lagt litt ekstra innsats i søknaden din.

De forskjellige typer Cover Letters

Det er tre generelle typer dekke bokstaver. Velg en type brev som passer din grunn for skriving.

  • Den søknadsbrev som reagerer på en kjent jobb åpning ( se følgebrev prøver )
  • Den prospecting brev som spør om mulige posisjoner ( se henvendelse brev prøver )
  • Den nettverks brev som ber om informasjon og hjelp i jobben ( se nettverk brev eksempler )

Når du søker på en jobb som er lagt ut av et selskap som er å ansette, vil du være å bruke “søknadsbrev” stil.

Hva som skal inkluderes i følgebrevet

Et følgebrev bør utfylle, ikke duplisere, din CV. Dens formål er å tolke data-orientert, saklig CV og legge til en personlig touch til din søknad om sysselsetting. Finn ut mer om forskjellene mellom en CV og et følgebrev å sikre at du begynner å skrive følgebrev med riktig tilnærming.

Et følgebrev er ofte den tidligste skrift kontakt med en potensiell arbeidsgiver, og skaper en kritisk førsteinntrykk. Noe som kan virke som en liten feil, som en skrivefeil, kan få din søknad umiddelbart slått av listen. På den annen side, selv om følgebrevet er feilfritt og perfekt skrevet, hvis det er generisk (og gjør ingen referanse til selskapet, eller til noen detaljer i stillingsbeskrivelsen) det er også sannsynlig å bli avvist av en ansettelse sjef.

Effektive dekke bokstaver forklare årsakene til din interesse i den spesifikke organisasjonen og identifisere de mest relevante ferdigheter eller erfaringer. Bestem relevans ved nøye å lese stillingsbeskrivelsen, evaluere de ferdigheter som kreves og matchende dem til dine egne ferdigheter.

Tenk på tilfeller der du søkt disse ferdighetene, og hvordan du vil være effektive i posisjon tilgjengelig.

Gjennomgå en liste over hva som skal inkluderes i et følgebrev for en jobb før du setter i gang.

Hva å forlate av følgebrev

Det er noen ting som du ikke trenger å inkludere i følgebrev du skriver. Brevet er om dine kvalifikasjoner for jobben, ikke om deg personlig. Det er ikke nødvendig å dele personlig informasjon om deg selv eller din familie i den. Hvis du ikke har alle de kvalifikasjoner som er arbeidsgiver som søker, ikke nevner det. Stedet fokusere på legitimasjonen du har som er en kamp. Ikke nevn lønn dersom selskapet ber om dine lønnskrav. Hvis du har spørsmål om jobb, lønn, tidsplanen, eller fordelene, er det ikke hensiktsmessig å nevne dem i brevet.

En ting som er veldig viktig er å ikke skrive for mye. Hold brevet fokusert, konsis, og et par avsnitt i lengde. Det er viktig å formidle akkurat nok informasjon til å lokke ansette manager til å kontakte deg for et intervju.

Hvis du skriver for mye, er det sannsynligvis ikke kommer til å bli lest.

Tilpass Cover Letter

Det er svært viktig at følgebrevet skreddersys til hver stilling du søker på. Dette betyr mer enn bare å endre navnet på selskapet i kroppen i brevet.

Hver følgebrev du skriver bør tilpasses til å omfatte:

  • Hvilken jobb du søker på (inkluderer stillingstittel i åpningen ledd)
  • Hvordan lærte om jobben (og en henvisning hvis du har en)
  • Hvorfor du er kvalifisert for jobben (være spesifikk)
  • Hva du har å tilby arbeidsgiver, og hvorfor du ønsker å jobbe på dette spesifikke selskapet (matche dine ferdigheter til stillingsbeskrivelsen, og les deg opp på organisasjonens misjon, verdier og mål for å nevne i brevet)
  • Takk for at du blir vurdert for jobben

Cover Retningslinjer brevskriving

Her er en oversikt over de elementene som bør inkluderes i alle følgebrev. Før du setter i gang, kan det være nyttig å gjennomgå noen følgebrev prøver, bare så du har en visuell av hvordan alt passer på siden.

Disse følgebrev eksempler, både skriftlig og e-post, er designet for en rekke forskjellige typer av jobbsøknader og sysselsetting henvendelser. Må være sikker på å ta deg tid til å tilpasse brevet, så det er en sterk anbefaling av din evne til å gjøre den jobben som du søker.

Header
Et følgebrev bør begynne med både deg og arbeidsgiver kontaktinformasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post) etterfulgt av dato. Hvis dette er en e-post i stedet for en faktisk brev, med din kontaktinformasjon på slutten av brevet, etter din signatur.

Din kontaktinformasjon bør inneholde:
Først og etternavn
Gateadresse
by, postnummer
Telefon
E-post

Hilsen
Begynn følgebrev hilsen med “Dr./Mr./Ms. Etternavn.” Hvis du er usikker på om kontakten er mann eller kvinne, kan du skrive ut sitt fulle navn. Hvis du ikke vet arbeidsgivers navn, bare skrive, “Kjære ansette manager.” Dette er bedre enn den generiske og formell, “Til den det måtte angå.”

Gjennom informasjon om hvordan du velger riktig følgebrev hilsen for å velge en som fungerer for jobben og selskapet du søker til.

Introduksjon
Begynn introduksjon ved å erklære hva jobben du søker på. Forklar hvor du har hørt om jobben, spesielt hvis du har hørt om det fra en kontakt tilknyttet selskapet. Kort nevne hvordan dine ferdigheter og erfaring matche selskapet og / eller posisjon; dette vil gi arbeidsgiver en forhåndsvisning av resten av brevet. Målet ditt i innledningen er å få leserens oppmerksomhet. For å komme i gang, se eksempler på engasjerende åpnings setninger for følgebrev.

Body
I et avsnitt eller to, forklare hvorfor du er interessert i jobben og hvorfor du gjør en utmerket kandidat til stillingen. Nevn spesielle kvalifikasjoner som er oppført i stillingsannonsen, og forklare hvordan du oppfyller disse kvalifikasjonene. Ikke bare gjenta din CV, men gi konkrete eksempler som viser dine evner.

Husk, handlinger taler høyere enn ord, så ikke bare “fortelle” leseren at du er for eksempel en god lagspiller med sterke kommunikasjonsferdigheter og et sterkt fokus på detaljer. I stedet bruker konkrete eksempler fra din arbeidserfaring for å “show” disse trekkene i aksjon. Her er mer informasjon om hva som skal inkluderes i kroppen delen av et følgebrev.

Lukke
I den avsluttende delen av følgebrevet, omformulere hvordan dine ferdigheter gjøre deg til en sterk form for selskapet og / eller posisjon. Hvis du har plass (husk, akkurat som din CV, må følgebrevet være lenger enn én side – her er mer informasjon om hvor lenge et følgebrev bør være) du kan også diskutere hvorfor du ønsker å jobbe på det spesifikke selskapet.

Oppgir at du ønsker muligheten til å intervjue eller diskutere jobbmuligheter. Forklar hva du vil gjøre for å følge opp, og når du vil gjøre det. Takk arbeidsgiveren for hans / hennes vurdering.

Signatur
Bruk en gratis tett, og deretter avslutte følgebrev med din signatur, håndskrevet, etterfulgt av din skrevet navn. Hvis dette er en e-post, har rett og slett din skrevet navn, etterfulgt av din kontaktinformasjon, etter gratis nær.

Formater følgebrev

Følgebrevet bør være formatert som en profesjonell forretningsbrev. Skriften skal samsvare med skriften du brukte på din CV, og skal være enkel og lett å lese. Grunnleggende fonter som Arial, Calibri, Georgia, Verdana, og Times New Roman fungere godt. En skrift størrelse på 10 eller 12 punkter er lett å lese. Standard marginene er en” på toppen, bunnen, og venstre og høyre side av siden.

Legg til et mellomrom mellom header, hilsen, hvert avsnitt, den avsluttende, og signaturen din. Du kan redusere skrift og margin størrelser for å holde dokumentet på én side, men sørg for å forlate nok white space for brevet ditt til å være lett å lese.

Redigere og korrekturlese Cover Letter

Husk å redigere og bevis følgebrev før du sender den. Det høres kanskje dumt, men husk å ta de riktige arbeidsgiver og firmanavn – når du skriver flere følgebrev på en gang, er det lett å gjøre en feil. Skrive ut og lese brevet høyt er en god måte å fange små skrivefeil, for eksempel manglende ord eller setninger som høres merkelig.

Alltid dobbeltsjekke stavingen av kontaktens navn, samt firmanavn. Her er flere tips for korrekturlesing et følgebrev. Hvis mulig, verve en venn eller et familiemedlem til å hjelpe korrekturlese følgebrev, som to par øyne er bedre enn ett, og selv profesjonelle korrekturlesere ikke alltid ta sine egne feil.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *