Hur man skriver ett personligt brev

Posted on

Hur man skriver ett personligt brev


Jag har hört från mer än ett par rekryterare som undrar om följebrev skriver är en förlorad konst. En av dem berättade att han har fått en hel del följebrev som är kortare än tweets inklusive ett följebrev som bara sa “Ha en bra dag.” och en annan som sade: “Vänligen se mitt CV.”

Täck brevskrivandet är inte tänkt att vara en förlorad konst. Arbetsgivare förväntar fortfarande dem. Rekryterare på de undersökta av Saddleback College företag som kräver följebrev (53%) vill ha mer än bara en grundläggande brev.

Vad arbetsgivare förväntar i brev

Enligt de undersökta företagen, här är vad de förväntar sig att se i följebrev:

  • Skräddarsydda kompetens från arbetsbeskrivning – 33%
  • Klarhet (specificera jobb tillämpas) – 26%
  • Detaljer från CV – 20%
  • Din (personliga) värde – 19%

Som ni kan se, arbetsgivare förväntar sig personliga följebrev som visar dem varför du är en stark passform för position och en värdefull kandidat värt att ta tid att intervjua.

Som sagt, till försvar för sökande som skickar följebrev som om de vore 140 tecken tweets, kan det vara svårt att motivera att ta tid att skriva en skräddarsydd brev, särskilt när du inte hör tillbaka från arbetsgivare efter att skicka ut, i vissa fall, hundratals följebrev och meritförteckningar.

Det är tufft när du sätter kraft på att applicera – om och om igen – och dina applikationer gå vilse i den “svarta hål” av Internet.

Tips : Summan av kardemumman är dock att om en arbetsgivare begär ett personligt brev måste du skicka en – en riktig brev, inte en mening eller två.

Det är i ditt bästa intresse att skicka ett, även om det inte är ett krav.

Hur man skriver ett personligt brev

Börja med en mall: Ett sätt att göra täcka brevskrivandet lite lättare är att börja med ett personligt brev mall. Sedan anpassa den till att omfatta vissa grundläggande information om din kompetens och erfarenhet. Spara ditt personliga brev som ett Word-dokument med ett filnamn som är lätt att känna igen, dvs coverlettertemplate.doc.

Varje gång du söker jobb, öppna brev malldokument och skapa en ny version av ditt personliga brev. Anpassa vad som nu är ditt personliga brev mall för att passa jobbet kraven i positioner du gälla. Här är vad du behöver för att anpassa och uppdatera på omslaget brevmall:

Kontaktuppgifter:  Redigera kontaktinformation avsnittet att inkludera information för den nya arbetsgivaren. Redigera hälsning med den nya rekryter namn, om du har det.

Den specifika jobb:  Redigera första stycket i ditt brev att spegla det jobb du söker och var du hittade utstationering. I det första stycket i följebrevet, kan du också dela – kort – varför du brinner position och skulle vara en bra passform. Till exempel “Med mina X års erfarenhet inom [industri] och passion för [xyz kärnarbetsfunktioner / färdigheter], tror jag att jag är en stark kandidat för denna position.”

Om du remitterades till den position eller känner någon inom företaget, är det första stycket det perfekta stället att tala om anslutningen. (OBS: Kontrollera alltid med din anslutning innan släppa sitt namn.)

Din kompetens och erfarenhet: Gör kroppen av följebrevet och relatera dina kunskaper till arbetsbeskrivningen. Troligtvis kommer detta att vara den mest utmanande delen av processen. Det är också den viktigaste delen av följebrevet. Det är där du kommer att göra fallet för din kandidatur. På ditt CV har du listat ut din kompetens och erfarenhet. Nu, i ditt personliga brev, du vill gå djupare, och visa varför just din mix av kompetens och erfarenhet gör att du kan vara den perfekta anställde.

 Ta lite extra tid att visa upp din personlighet, så att organisationen kan se varför du är en stark kandidat.

Stängningen: Du behöver inte justera sista stycket, stängning, och underskrift. Dessa kan förbli densamma.

Spara din Brev: Var noga med att spara ditt personliga brev med ett nytt filnamn (File Save As) så att du har en kopia av varje brev du skickar till arbetsgivare.

Tips : Tweaking är lättare än att starta från scratch. Med mallen på plats, kommer det inte ta lång tid att skriva en skräddarsydd brev. Du kommer att vara säker på att göra ett mycket bättre intryck med ditt personliga brev än om du bara skriva, “Här är mitt CV.”

Täck Letter Prov

Detta är ett exempel på ett personligt brev.

Sökande Namn
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
applicant.name@email.com

September 1, 2018

Bruce Lee
Director, Human Resources
Sunny Days Daycare Center
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Dear Mr Lee,

Jag skriver om öppningen du har listat för en ledande barn lärare på soliga dagar Daycare Center. Jag var glad att se att du har en öppning för att jag har nyligen avslutat min kandidatexamen i grundskolan. Men skulle jag föredrar att fokusera på förskolebarn.

Samtidigt som deltar i Western College Jag arbetade deltid på Pumpkin Patch, daghem nära högskolan. Under denna tid utvecklade jag undervisnings färdigheter som behövs för att arbeta med unga barn, bland annat tålamod och förmåga att skapa enkla lektionsplaner. Jag kunde fungera bra med mina kolleger lärare. Dessutom fick jag en tillfällig ledande position i pre-K sektion medan den vanliga bly var mammaledig, så jag vet att jag är redo för det ansvar som denna roll.

Jag har bifogat mitt CV, och du kan kontakta mig via e-post (aubrey.applicant@email.com) eller via mobiltelefon (555-555-5555). Jag ser fram emot att träffa dig om denna spännande möjlighet.

Vänliga hälsningar,

Sökandes namn

E brev Exempel

Ämne: Förnamn Efternamn – Store Manager Position

Jag skriver att ansöka om ställning butikschef på Video Game One, som anges på karriären sida på din webbplats. Det var spännande att se denna möjlighet eftersom jag har två års erfarenhet som biträdande chef på en frusen fast yoghurt Shop.

Noteringskraven passar mina skillset perfekt. Jag har utmärkta kommunikations- och människor färdigheter och jag har lyckats scheman och anställda i två år.

Dessutom, medan college jag arbetade deltid vid en dator och spelkonsol verkstad och jag var på skolans League of Legend team under tre år. Jag har bifogat mitt CV för er.

Du kan kontakta mig via e-post myname@myemail.com och jag kommer att kontakta dig nästa vecka för att se om vi kan hitta en tid för att diskutera denna möjlighet.

Vänliga hälsningar,

Förnamn Efternamn
Din adress
Din e-postadress
Ditt telefonnummer

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *