Koliko denarja Ali avtor Znamka?

Posted on

Koliko denarja Ali avtor Znamka?

Koliko lahko avtor znamka? To vprašanje je na veliko, in je odgovor zelo različna, od skoraj nič (ali celo izgubo denarja), na milijone dolarjev. Toda razumeti malo o tem, kako so avtorji plačani lahko pomagajo, dajejo vpogled v to, kaj lahko bottom line je.

Za večino avtorjev, njihova provizija in licenčnine se pogajala zastopnika ali drugega predstavnika. Tudi takrat, ko veš, ins in outs, je najbolje, da ne bi poskušali obvladovati pogoje pogodbe neposredno z izdajateljem.

Avtorjev Naložbe v knjigi

Avtorji preživijo veliko časa na raziskovanje, razvoj, pisanje in ponovno pisanje svoje knjige, in je stroške, povezane s časom. Nekatere knjige zahtevajo dejanske denarne naložbe avtor, na primer, na potovanje za raziskave ali v primeru kuharske knjige avtorjev, denar, porabljen za sestavine za preizkušanje receptov in stroškov fotografiranje hrane.

Vrsta knjigi avtor piše vpliva potenciala za ustvarjanje dobička. Roman ali literatura? Trenutni (in enostavno z datumom) ali zimzelena (in trajnica “črnega seznama” izbor)? Izmišljen lik, katerega pustolovščine vodijo do številnih knjig ali literatura temo, da so backlists bolj verjetno, da povečanje potenciala za ustvarjanje dobička za avtorja.

Napredek in licenčninah

Avtorji, ki dajo dogovor z enim od petih velikih knjižnih založb ali nekaj večjih neodvisnih založb običajno dobijo odstotek licenčnine za vsako prodano knjigo in dobijo predujem za licenčnin spredaj, pred datumom objave. To je po dogovoru s povzročiteljem in / ali avtorja, nato pa je svojo pogodbeno obveznost.

Znesek predujma je odvisna od številnih dejavnikov, vključno vendar ne omejeno na: avtorja objave in prodaje spremljate zapise, kako “vroča” tema knjige je splošen občutek o delu urednika / založnika in drugih vključeni v proces, kako poseben in prodati knjigo je, če se jemlje v celoti (npr pisanje, zgodba, toka, itd), in, kar je zelo pomembno, platformo (i) avtorja.

Self-Publishing

To je pošteno reči, da je večina samozaposlenih objavljeni avtorji ne preloma s svojimi založniške stroške. To temelji na dejstvu, da je povprečna sam avtor proda manj kot 200 kopij in bi jih vsaj nekaj denarja za objavo v prvih krajevnih za primer, v samostojne uredniške storitve.

To je dejal, self-avtor, ki proizvaja visoko kakovostno knjigo, pozna trg za knjigo in kako priti do tega trga, in postavlja potrebne vire v tem, ima priložnost videti nekaj donose na njihove avtorske investicije .

V nekaterih primerih je lahko na lastni objavljeni avtorji, katerih knjige dobili prodajno oprijem Stava, da (če on / ona želi) v knjižni posel s tradicionalnim knjige založnika.

Amanda Hocking je Paranormal romanca avtor, ki je na milijone dolarjev, ki prodajajo svoje self-objavljena e-knjig in je nato, da bi dobili več milijonov dolarjev vredno knjigo ukvarjajo s Martinovo Press.

Donna “Faz” Fasano napisal tradicionalnih založnikov in nato postal indie avtor. Kot indie avtor, je bila Iznajdljivi trženje, je dobro življenje, in se nazadnje vrnila se tradicionalno objavljena.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *