Help Desk Support Technician Nadaljuj Primer

Posted on

Help Desk Podpora / Technician Nadaljuj Primer

Ali imate radi izdelkov IT? Ali ste naravni težav strelec in komunikator – nekdo, ki lahko enostavno razložiti zapletene tehnične značilnosti računalniških končnih uporabnikov, ki ne vedo, požarni zid iz bliskovni pogon? Če je tako, boste morda želeli razmisliti pošiljanje prošenj in nadaljuje za pomoč delovnih mest mizo podpore.

Po podatkih Urada za statistiko dela ‘ Handbook delu Outlook , da je treba za nadarjene strokovnjake za računalniško podporo naj bi se povečali za 11% do leta 2026 – hitreje od povprečne stopnje rasti za večino delovnih mest. 2017 Mediana plačilo za ta delovna mesta je 52.810 $ na leto (približno 25,39 $ na uro).

Help desk podpora je eden tistih poklicnih področjih, kjer vam ni nujno potrebujejo diplomiral. Mnogi delodajalci bo najem kandidate stopinj pridruženega podjetja, še posebej, če imajo dokazane sposobnosti kupca storitev, pozorno poslušanje spretnosti, močan govor in pisanje talente, in sposobnost, da težav shoot preproste in zapletene računalniške vprašanj.

Tukaj je primer  življenjepis  namenjen za vloge za pomoč uporabnikom podporo. Ustavitve vključuje  povzetek kvalifikacij oddelku. Ko ustvarjate svoj življenjepis za računalniško podporo delovnih mest, bi morali razmisliti tudi ob oddelku tehnične spretnosti z ki so navedene računalniške programske opreme in strojne opreme, ki imajo znanje.

Help Desk Podpora Nadaljuj Primer

Julian Assenge
408 S. Enola Drive, Enola, PA 17025 · (709) 732-1234
julian@email.net

POVZETEK KVALIFIKACIJ

Izkušeni in dobro informacijska tehnologija strokovno skušajo prispevati usposabljanje in pridobljeno znanje v vlogi za pomoč uporabnikom podporo. Dobro podkovanega v SAP in Windows Active Directory.

Deluje tudi samostojno ali v skupini nastavitev, ki zagotavlja vse vidike računalniške podpore uporabnikom, kot so odpravljanje težav, instalacije in vzdrževanja. Poglobljeno poznavanje in razumevanje številnih programskih paketov in operacijskih sistemov. Usposobljene za zagotavljanje stranke in končni uporabnik službo za pomoč. Preprosto prepoznava in rešuje tehnična vprašanja in pomisleke. Odlične komunikacijske in predstavitvene sposobnosti.

IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE

KnowledgeSoft, Inc., Mechanicsburg, PA
Tečaji v Intranetware 4.11 upravo in 4.1a Napredno upravo

Shippensburg University of Pennsylvania, Shippensburg, PA,
John L. Grove College of Business
B.Š. na področju informacijske tehnologije

Harrisburg Area Community College, Harrisburg, PA
A.A.Frost (Honours)

East Pennsboro Area High School, Enola, PA

TEHNIČNA ZNANJA

Platforme: Windows 10/07, Mac OS X, Android

Programska oprema: MS Office Suite 2013+ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), Uradu 365SAP, Adobe, McAfee, Norton Utilities, Intranetware 4.11, SAP AG

Strojna oprema: TCP / IP, DHCP in DNS protokole, LAN / WAN, usmerjevalniki, Ethernet, SAN, VPN

PROFESIONALNE IZKUŠNJE

Pennsylvania urad generalnega inšpektorja , Harrisburg, PA (01/2017 – Present)
Help Desk Technician

Zagotovite računalnik podpore uporabnikom preko telefonske komunikacije s končnimi uporabniki. Diagnostiko in odpravljanje težav vprašanj sistema, dokument pomoč uporabnikom vstopnice / resolucijami, in ohranjajo oprema inventarja seznamov.

  • Avtor organizacija je prva v zgodovini ročni standardnih operativnih postopkov Help Desk (SOP).
  • Izvedene stalne izboljšave procesa izboljšave, ki so zmanjšale težave odzivni vozovnic čas za 45%.
  • Dosledno izpolnjeni ambiciozne cilje zadovoljstva strank.

Tri-County Zveza za slepe , Harrisburg, PA (11/2015 – 1/2017)
Proizvodnja izredni

Izvedli različne administrativne naloge, kot so množično-pošte, naj podpre prizadevanja za zbiranje sredstev za slepe in drugih organizacij za invalide.

  • Zbrala literatura, pripravljeni poštne nalepke in ovojnice, in izplačala preko poštnih storitev.
  • Predstavljali in preverila delov opreme IBM, sestavljeni pisarniški material, in zagotoviti ustrezno embalažo.

Pennsylvania Komisije o kriminalu in prestopništva , Harrisburg, PA (09 / 2013- 11/2015)
Informacijska tehnologija Technician

Pod pogojem, računalniško pomoč podpora mizo in tehnično usposabljanje na strojne / programske opreme za končne uporabnike.

  • Dokumentirani pomoč uporabnikom vstopnice / sklepi, kot tudi zagotavlja celovito pomoč v vsakdanjem upravljanju SAP omrežja Skupnosti (SCN).
  • Nastopajo set-up, razčlenitev in prevoz agencije opreme v kot, je potrebno osnovi.

Več Nasveti za Help Desk podpore iskalcem zaposlitve

Kot ste osnutek svoj življenjepis za računalniško podporo tehnik vloge, poskušali vključiti čim več industrije, določene ključne besede v svoj dokument, kot je mogoče. Mnogi delodajalci trenutno uporabljajo avtomatizirane sisteme prosilk sledenje razvrščati nadaljuje dobijo. Če je vaš življenjepis nima ključne besede, ti sistemi so programirani, da prepoznajo, lahko nikoli ne doseže oko manager človek oddajanja.

Vaš najboljši vodnik za ključne besede, ki jih je treba uporabo so besedila opisov delovnih mest, na katero se prijavljate. Poglej za pogoje, ki jih uporabljajo v svojih “minimalnih kvalifikacij” in “Prednostne kvalifikacij” odsekih. Imajo tudi pogled na teh skupnih znanj tech podporo , da bodo delodajalci običajno iščejo v svojih kandidatov za zaposlitev.

Takoj, ko boste slišali nazaj od delodajalca, ki bi se jih zanima srečanja z vami, da je čas za vaje za intervju, tako da vam bom lahko kot velik od vtis na osebo, kot si na svoj življenjepis. Tukaj je nekaj za pomoč intervju vprašanja za pregled, kot ste pripravili.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *