Kako najti delovna mesta od doma, ki jih zdaj najemajo

Posted on

Kako najti delovna mesta od doma, ki jih zdaj najemajo

Ker se pandemija leta 2020 podaljšuje, ko šole in podjetja zapirajo vrata po vsej državi, mnogi zaposleni (in njihovi delodajalci) odkrivajo, kako uporabljati tehnologijo za opravljanje svojih nalog od doma.

To seveda ni mogoče za vse – če ste v restavraciji, gostinstvu, proizvodnji ali drugih panogah odpuščeni iz storitve ali “praktične” službe, vas lahko skrbi, kako boste končali srečati. To velja zlasti za ljudi, ki imajo doma šolske otroke.

Medtem ko velika podjetja, kot so Amazon, Walmart in Target, zdaj najemajo na tisoče novih delavcev in povečujejo plačo, ljudje, ki morajo skrbeti za svoje otroke, teh priložnosti ne morejo izkoristiti.

Pomembno : Dobra novica je, da delovna mesta, ki delajo od doma, zdaj ni dovolj – in verjetno imate veščine, da jih zaposlite za enega.

Dejansko študija FlexJobs o delu na daljavo poroča, da je “v zadnjih petih letih zrasel 44%, v zadnjih 10 letih pa 91%.”

Tukaj je opisano, kako najti priložnosti za delo od doma, ki bodo dopolnile vaš dohodek, ko se pandemija sama odpravi.

Kdo najema?

Eden najbolj vznemirljivih trendov pri zaposlovanju je, da podjetja iz več industrij prestrukturirajo svoje dejavnosti, da bi vključila oddaljeno delovno silo. To še posebej velja za področje zdravstva, IT, storitev za stranke, računovodstvo, prodajo in izobraževanje / usposabljanje.

Ker so spletne tehnologije postale bolj robustne, je zdaj mogoče tudi tistim z močnimi administrativnimi sposobnostmi delati od doma v teh oddaljenih vlogah za računalnik / administracijo.

Na trgu dela od doma je resnično “za vsakogar nekaj”. Nekatera najboljša delovna mesta na daljavo vključujejo delovna mesta v klicnem centru in računalniku, vnašanje podatkov, kodiranje in prepisovanje, storitve za stranke, tržne vloge in naloge tutorstva / poučevanja.

Nasvet : Oglejte si te notranje nasvete za iskanje najboljših delovnih mest na daljavo in nasvete o tem, kako najti prvo zaposlitev od doma, če želite izvedeti več o možnostih za delo od doma.

Pripravite se na iskanje zaposlitve

Posodobite svoj LinkedIn profil in svoj življenjepis . LinkedIn je čudovito orodje za iskanje zaposlitve od doma. Omogoča tudi široko povezovanje z delodajalci, ki si posebej prizadevajo za najem virtualne delovne sile. Tam posodobite svoj življenjepis in se osredotočite na njegovo prilagoditev, da omenite veščine, ki so zelo cenjene pri oddaljenih zaposlenih.

Opomba : Najdragocenejše spretnosti, ki jih iščejo kandidati za delo na daljavo, vključujejo dobre talente za tipkovnico, znanje računalniške programske opreme, prilagodljivost in organizacijo. Oglas za službo je vaš najboljši vir za odločanje, katere ključne besede boste uporabili v svojem življenjepisu.

Pogumite se za svoje tehnično znanje . Ena splošna zahteva za oddaljene delavce je, da dobro poznajo računalniške veščine, kot so uporaba Microsoft Officea, upravljanje e-pošte, vnos podatkov, upravljanje digitalnega koledarja, videokonference in takojšnje sporočanje.

Ponudniki, ki vključujejo LinkedIn Learning, Udemy in Microsoft 365 Fundamentals, ponujajo brezplačne ali poceni spletne računalniške razrede.

Iščite oddaljene delovne deske

Obstajajo spletne deske za zaposlitev, ki so v celoti osredotočene na seznam možnosti zaposlitve od doma. Nekateri, kot je FlexJobs, zahtevajo naročnino, drugi pa so brezplačni za uporabo.

FlexJobs

FlexJobs ne zagotavlja le skrbno izbranih seznamov oddaljenih in prilagodljivih delovnih mest, ampak ponuja tudi informacije o podjetjih, ki jih najemajo, preizkušanje sposobnosti in druge vire iskanja zaposlitve. (Stroški: 14,95 USD / mesec z občasnimi 50-odstotnimi naročniškimi ponudbami.)

WeWorkRemotely

WeWorkRemotely ponuja posodobljene sezname za delovna mesta, ki jih opravljajo od doma, na področjih, vključno z Dev. Ops. in Sysadmin, Oblikovanje izdelkov, programiranje, upravljanje ter poslovno upravljanje in upravljanje izdelkov. (Cena: brezplačno.)

Oddaljeni

Daljinski dobiček zasluži tako, da delodajalce zaračuna za seznam delovnih mest na njegovi spletni strani. Ponuja preprost iskalnik zaposlitve; preprosto vnesite naslov delovnega mesta, ki vas zanima, in si oglejte, kaj je tam. (Cena: brezplačno.)

Rat Race Upor

Rat Race Rebellion ponuja sezname “domačih opravil” in “stranskih koncertov.” Samo kliknite na delovno mesto, ki vas zanima, in preusmerjeni boste na spletni oglas za zaposlitev podjetja najemnika. (Cena: brezplačno.)

Upwork

Kot Fiverr , Upwork je priljubljeno sredstvo za samostojni kot pisatelji, fotografi, uredniki, grafični umetniki in oblikovalci spletnih strani, da bi našli nastopov. Ponuja tudi možnosti za delo od doma za svobodnjake na področju inženiringa in arhitekture, podatkovnih znanosti in analitike, pravne, prevajalske, administrativne podpore, storitve za stranke / tehnično podporo, prodaje in trženja ter računovodstva.

Išči splošne delovne deske

Glassdoor ima seznam podjetij, ki jih zdaj najemajo za popolnoma oddaljena delovna mesta. Dela od doma se oglašujejo tudi na spletnih mestih z najboljšimi zaposlitvami, kot sta Monster, Dejansko in CareerBuilder – iskanje po odprtih pozicijah uporabljajte po izrazih, kot sta »oddaljeni« in »virtualni«.

Nasvet : Dejansko je dodal iskalni filter, da bodo iskalci zaposlitve zlahka našli vloge, ki so bile opredeljene kot oddaljene. Za dostop do seznamov kliknite »Oddaljeno« na vrhu strani z rezultati iskanja.

Najboljše iskalne pogoje za uporabo

Če želite videti, kaj je tam zunaj, v iskalno okno vnesite ključne besede, kot so “delo doma”, “delo doma”, “delo od doma”, “oddaljeno”, “telekomunikacija” in “na spletu”. Iskanje lahko omejite tako, da vnesete naziv delovnega mesta, ki bi vas zanimalo (primer: “oddaljeni skrbniški pomočnik”).

Nasvet : Pri uporabi teh spletnih mest se boste morda morali bolj potruditi, da ugotovite, ali je oglaševano delovno mesto v resnici vloga od doma. Pazljivo preberite opis delovnega mesta.

Uporabite LinkedIn Jobs

Drug čudovit vir je brezplačni iskalnik zaposlitve LinkedIn . V polje »Iskalna delovna mesta« vnesite naslov svojega dela in besedo »Oddaljeno« v polje »Lokacija«. Upoštevajte navodila v razpisu opravil, če se želite prijaviti enostavno.

Poiščite tudi LinkedIn s pomočjo hashtagov, kot so #hiring now, #remote, #remotejobs in #remotework. Če želite pregledati najnovejše objave, lahko sledite hashtagov.

Obiščite spletna mesta podjetja

Ko so izvedeli, da jim virtualna delovna sila lahko prihrani veliko denarja, so nekatera podjetja uvedla aktivne programe najema za delo doma. FlexJobs ponuja dragocen seznam najboljših 100 podjetij z oddaljenimi delovnimi mesti; med njimi so Appen, Lionbridge, VIPKID, Williams-Sonoma, UnitedHealth Group, Aetna in Amazon. FlexJobs ima tudi seznam 20 popolnoma oddaljenih podjetij, ki jih zdaj najemajo.

Če obstaja podjetje, za katero ste še posebej zainteresirani, na primer Amazon, si oglejte tudi razdelek »najem« ali »delovna mesta« na njegovem spletnem mestu podjetja.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *