Delovna mesta, ki so v razcvetu Med koronavirus (COVID-19) pandemiji

Posted on

Delovna mesta, ki so Cvetoče Right Now

Če iščete delo zdaj, imate veliko podjetje. Zaradi vpliva COVID-19 pandemijo, zahtevki za brezposelnost povečala več kot 3,3 milijona od 22. marca in 28. marca 2020 v skladu s Bureau of Labor Statistics. Več kot 10 milijonov delavcev bile vložene za nadomestila za brezposelnost. To je največje povečanje, in največje skupno število brezposelnosti zahtevkov, saj je ministrstvo za delo je začel sledenja podatkov brezposelnosti.

Pomembno : Medtem ko delodajalci v prostem času in gostinstvu prašijo delovna mesta, so drugi sektorji ramping najem.

Andrew Challenger, višji podpredsednik Challenger, Gray & božič, Inc., ugotavlja, da “trgovci, medicinske oblikovalci naprava, potrošniške proizvajalci izdelkov, prevoza in skladiščenja objekti so vsi uspešnim zdaj.”

Trgovinah, lekarnah in IT podpora tudi najem po CareerOneStop blog, ki je pod pokroviteljstvom ameriškega ministrstva za delo.

Nasvet : Če ste bili odpuščeni ali so iskali delo, preden gospodarski vpliv koronavirus izbruha, ki jih lahko prilagodite iskanje sektorjem, ki so najem zdaj.

Številne državne in lokalne vlade poziva državljane, da ostanejo doma, ko je to mogoče. To je imelo za ohlajevanje vpliv na sit-down jedilnico, opeke in malte drobno, in druge s tem povezane dejavnosti. Toda spletno nakupovanje in dostava povečal, in osnovne storitve, kot so zdravstveno varstvo in skladiščenje se hitro najem za zadovoljili povpraševanje.

Teh 10 poklici so najem zdaj:

Blagajniki in polic stockers

Pred koronavirus pandemije, blagajničarke in delovna mesta so v bistvu pojema. Predsedstvo priročnika Labor Statistics ‘delu Outlook med 2018 in 2028. predvidoma teh delovnih mest zmanjšal za 4% 8 Zdaj pa, veliko trgovinah verige, obenem pa se najem za zadovoljitev povpraševanja po Curbside pickup, dobave in storitev v trgovini.

Blagajnik in sorodnih drobno delovna mesta zahtevajo nobenih formalnih izobraževalnih poverilnice, vendar izkušnje storitve za stranke in veščine so vedno plus. Ta delovna mesta običajno plačati okoli $ 10 ali $ 11 na uro.

Hrana Dostava Vozniki

Sit-down jedilnico se lahko odloži na številnih področjih v ZDA, vendar so nekatere restavracije se širi dostavne službe. Na primer, Challenger, Gray & Božič ugotavlja, da Domino je najem 1000 novih voznikov dostavnih da bi zadostili povpraševanju.

Poleg tega, da hitro živilskih obratov, številne druge restavracije, ki ponujajo dostavo preko on-demand dostave hrane aplikacije, kot UberEats, Grubhub in DoorDash.

Opomba: Veliko dostavna aplikacije so se spremenile svoje politike za zagotavljanje možnosti dostave brez kontaktne, ščiti tako kupci in vozniki.

Hrana storitev delovna mesta zaživela tudi v normalnih gospodarskih razmerah. Urad za delo statistiko poroča, da je ta posebna delovna sila naj bi se povečala za 14% med 2018 in 2028-veliko hitreje od povprečja.

Dostava in drobno Dostava Vozniki

Urad za delo statistiko poroča tudi velik porast povpraševanja po dostavi paket voznikov na UPS, FedEx, in US Postal Service. Amazon je tudi najem na zahtevo voznikov dostave (Flex) in dostavna plače voznikov (Daily storitev partnerji).

Po Handbook delu Outlook, ta delovna mesta običajno zahtevajo visoko diplomo šolo ali enakovredno in plačo okoli povprečno 30.000 $ na leto.

registrirani Medicinske sestre

Druga hitro rastoče naloga pred koronavirus pandemije, diplomirane medicinske sestre so v veliko povpraševanje zdaj. Poročila Nurse.org, da so bili potni medicinske sestre in terapevti dihal zaslužijo 10.000 $ na teden ali 100.000 $ za 13-tedenski Omejiti na delo v New Yorku, ki je eden od žarišča pandemije.

Vendar pa se zdravstveni delavci niso znani po svoji osredotočenosti na finančno. Angelina Walker na Nurse.org piše: “Bili smo preobremenjeni z odgovorom medicinske sestre, ki preprosto želijo pomoč na področjih, ki jih potrebujejo … Dežurni telefoni so preplavili z medicinske sestre pravijo stvari všeč, samo me je povsod, jaz ne ne skrbi plače, rad bi pomoč. «

Poklicno obeti za registrirane medicinske sestre je močan; Bureau of Labor Statistics napoveduje 12% povečanje RN delovnih mest med 2018 in 2028. Medicinske sestre zaslužijo srednjo plačo v višini približno 71.000 $ na leto.

Bolezni dihal Terapevti

Dihal terapevti, ki delajo z bolniki z težave pri dihanju, so še ena ključna skupina za Frontlines v COVID-19 boja. Kot medicinskih sester, se je njihova plača povečala v bolnišnicah v koronavirus območij.

V manj nevarnih časih, plačilo terapevti respiratorni “še vedno na vrhu 60.000 $ na leto. Njihova delovna mesta naj bi se povečala za 21% med 2018 in 2028, po mnenju urada za statistiko dela. 

Administrativno osebje v bolnišnicah in zdravstvenih centrih

CareerOneStop poroča, da so številne bolnišnice po vsej državi kadrovsko do ukvarjati z COVID-19 kriznih razmer, ne pa vsako delovno mesto zahteva licenciranje in certificiranje. Servisna služba in upravna delovna mesta so bistvenega pomena za poslanstvo zdravstvenih organizacij.

Pomembno: Najboljše pa je, kot poudarja Bureau of Labor Statistics ven, “če ste bili odpuščeni iz gostinsko službo, boste morda ugotovili, da imate znanje, da je prenos neposredno na nekaterih zdravstvenih storitev za stranke delovna mesta.”

Upravni pomočnik delovna mesta običajno plačati okoli 18 $ na uro, glede na uradu za delo statistiko.

Izpolnitev Center Associates

S potrošniki zlepljeni v bližini doma, spletna naročila so v razcvetu in maloprodajna podjetja so najem za zadovoljitev povečano povpraševanje. Amazon je pred kratkim objavljena za 100.000 polnim in skrajšanim delovnim časom položaje v svojih izpolnitev centrih po vsej državi. Poleg tega, da e-poslovanje velikan navaja, da bo v času najema val povečati minimalno plačo za 2 $ na uro začasno.

Spletne Učitelji

Šole po vsej družbi so preklicana razrede na kraju samem in se preselil na spletu, za čas trajanja pandemije. Kot rezultat, veliko spletnih učnih podjetij najem za učitelje in mentorje. Na primer, USA Today ugotavlja, da je spletno izobraževalno podjetje Outschool je najem za 5.000 spletnih K-12 učiteljev.

Poučevanje delovnih mest narašča, poroča urad za statistiko dela, ki predvideva povečanje za 11% (veliko hitreje kot v povprečju) v višješolsko področju med 2018 in 2028.

čiščenje Jobs

Bistvene poslovanje počnejo vse, kar lahko za ustavitev širjenja okužbe. Kot rezultat, čiščenje delavci so v veliko povpraševanje po vsej državi. Če vas ne moti, čiščenje in imajo veliko pozornost do detajlov, bi lahko hitro najame podjetje za čiščenje preko spletne strani pri iskanju zaposlitve ali prek aplikacije dela na zahtevo.

Tech Support Specialists

Kot so na tisoče pisarniških delavcev prisiljena v daljavo povečala situacije, morda prvič, bo IT in strokovnjaki tech podporo v povpraševanju.

Urad za delo statistiko poroča, da je to delo naj bi se povečala za 10% hitreje kot v povprečju med 2018 in 2028. 3 mediana plač se giblje okoli 25 $ na uro.

 

 

 

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *