Kako naj se pripravim na različne vrste Intervjuji

Posted on

Kako naj se pripravim na različne vrste Intervjuji
Anketiranje je pogosto prav tako stresno za anketarja, saj je za iskalca zaposlitve. Če ste razumeli različne vrste intervjujev, tudi, zakaj in kdaj so uspešni, so lahko vaši pogovori bolj udobno za obe strani.

Ko opravi razgovor, se prepričajte, da ne boste naleteli tako nepripravljene, primanjkuje časa, odhitel, moti, ali nekvalificirani na razgovor. To je vaša naloga, da zahteva ustrezna vprašanja, da ugotovi, ali lahko kandidat uspešno opraviti v položaju.

presejalni Intervjuji

Intervjuji spadajo v dve kategoriji: presejalni razgovora in dajanja v najem ali izbirnem intervjuju. Presejalni intervjuji usposobiti kandidata, preden se je srečal z najem manager za morebitno izbiro in služijo izločite kandidatov. Oni so ponavadi hitro, učinkovito in poceni strategij, ki vodijo v kratkem seznama usposobljenih kandidatov. Najem ali izbor intervju lahko v različnih oblikah.

Tretja stranke recruiter ali nekdo iz oddelka za človeške vire običajno izvaja presejalne intervjuje. Ti izkušeni in strokovni anketarji so usposobljeni na razgovore in pregledovanje kandidatov.

Te naj bi bile učinkovite pri presoji značaj in inteligenco ter ugotavljanju, ali je kandidat primerna za kulturo podjetja. Prav tako mora biti dober v prepoznavanju potencialnih rdeče zastave ali problematičnih področij v kandidatove delovne ozadja in splošnih kvalifikacij. Nekateri intervju vprašanja se nanašajo na etiko. Primeri, ki prikazujejo intervjujev vključuje telefonski intervju, računalnik intervju in video konference intervju.

telefonski intervjuji

Telefonski pogovor je najpogostejši način za opravljanje začetne preglede. To pomaga anketarjem in kandidat dobili splošen občutek, če so med seboj zainteresirani za nadaljevanje razprave po prvem razgovoru. Telefonski pogovori tudi prihranek časa in denarja. Intervjuji so lahko-trak posnete za pregled drugih anketarjev. Med telefonskim razgovorom, cilj kandidata je, da organizira srečanje iz oči v oči.

računalniški Intervjuji

Računalnik Intervju je treba odgovoriti na vrsto več možnih odgovorov za morebitni razgovor ali pa preprosto pošljete življenjepis. Nekatere od teh intervjujev se opravi preko telefona ali z dostopom do spletne strani. Kandidati se lahko zahteva, da pritisnite ustrezne tipke na telefonu, da odgovori na vprašanja, ali se lahko opravi intervju na spletu.

video Intervjuji

Več kot polovica največjih ameriških podjetij, ki že uporabljajo spletne videokonference kot alternativa dražjim srečanj iz oči v oči. Njegovo stalno padec v ceni ni več tako priljubljen vir za podjetja kot tudi za domačo uporabo.

najem Intervjuji

One-on-One Intervjuji

To je tradicionalna intervju, kjer kandidati izpolnjujejo z delodajalci na osebo, ena-na-ena. Tako je kandidat in delodajalec ponavadi oditi iz tega intervjuja z občutkom, ali je primeren prav.

serijski intervjuji

Serijski intervjuji pojavijo, ko so kandidati opravili z ene anketarja v drugo ves čas dneva. Nobena odločitev, se je, dokler se končno razgovor potekal in vsi anketarji so imeli priložnost za razpravo intervju drug drugega. Ker imajo kandidati le eno priložnost, da bi pravi prvi vtis, jih je treba energijo in pripravljeni za naslednji intervju.

zaporedne Intervjuji

V zaporednem intervjuju, kandidat izpolnjuje z enim ali več popisovalcev na osnovi ena na ena v teku nekaj dni, tednov ali celo mesecev. Vsak intervju je namenjen za premikanje kandidata postopoma do učenja več podrobnosti o položaju, v družbi, in upajmo, ponudbe za delo.

Panel Intervjuji

V intervjuju plošče, pred odbor ali skupina anketarjev pojavi kandidat. Kandidati so ocenjeni na medosebne spretnosti, kvalifikacij in njihovo sposobnost, da razmišljajo na noge. Ta vrsta intervjuja je lahko zastrašujoče za kandidata.

V intervjuju plošče, mora kandidat v oči in individualno komuniciranje z vsakim članom skupine ali plošči.

Intervjuji Skupina

V skupinskem intervjuju, a podjetje intervjuji skupina kandidatov za isto mesto ob istem času. Kot rezultat, je družba dobi občutek kandidata vodenja potenciala, stil in prepričljiv spretnosti.

Ta vrsta intervjuja je lahko ogromno za kandidata, ki mora razumeti dinamiko anketar uvaja in določiti pravila igre. On mora izogibati očitne konflikte moči, saj bo kandidat videti nesodelovanje in nezrelo. Intervjuvanka potrebuje za zdravljenje drugih kandidatov v zvezi medtem ko nek vpliv nad njimi. Hkrati pa se je potrebno, da bo svoje oči na anketarja, tako da ne zamudite pomembne iztočnice.

Položaj ali Uspešnost Intervju

V situaciji ali izvedbe intervjujev, lahko kandidati morali igro vlog enega izmed delovnih nalog za oceno posebnih sposobnosti. Potem ko je dobil posebno, hipotetično situacijo ali problem, oni vprašali, kako bi se ga z njim ravnati ali opisati morebitne rešitve. To je lahko težko, če anketar ne zagotovi dovolj informacij za kandidata, da priporoči rešitev ali postopanje. Ta vrsta intervjuja se pogosto uporablja za izbiro kandidatov za reprezentativno servisni položaj stranke v veleblagovnici ali popust.

Avdicija Intervju

Avdicija intervjuji delajo tudi za položaje, v katerih podjetja želijo videti kandidata v akciji, preden se bo odločitev o najemu. Anketarji lahko kandidata skozi simulacijo ali kratko vadbo za oceno kandidatove sposobnosti. To omogoča, da kandidat dokazati svoje sposobnosti v interaktivnih načine poznajo kandidatu. Ta vrsta intervjuja dobro deluje za računalniške programerje, trenerjev, varilci, in mehanike.

stres Intervju

Brez stresa intervju je na splošno namen postaviti kandidata pod stresom in oceniti njene reakcije pod pritiskom ali v težkih razmerah. Kandidat se lahko izvede v čakalnici za eno uro, preden jo spraševalec pozdravi. Kandidat lahko soočajo dolge molk ali hladno strmi. Anketar lahko odkrito ogrozila prepričanja ali sodbo intervjuvanec je.

Kandidat se lahko tudi zahteva, da opravlja nemogoče naloge za letenje, kot je prepričljivo anketar za izmenjavo čevlje s kandidatom. Žalitve, nevljudnost in napačnih so zelo pogosti. Vse to naj bi bil zasnovan tako, da vidim, ali ima kandidat, kar je potrebno, da prenese kulture podjetja, stranke družbe ali druge morebitne stres.

vedenjska Intervju

Mnoga podjetja se vse bolj uporabljajo vedenjske intervju. Glede na odgovornosti položaja in delovnih pogojev, lahko kandidat zahteva, da opiše situacijo, ki zahteva spretnosti za reševanje problemov, prilagodljivost, vodenje, reševanje sporov, multi-tasking, pobudo ali obvladovanje stresa. Anketar želi vedeti, kako kandidat obravnava te vrste situacij, ki označuje prihodnje uspešnosti. Obstaja več vrst vedenjskih intervjujev:

  • Strukturiran intervju z večplastna vprašanja: Izkušeni spraševalci pogosto uporabljajo to, prosi vrsto vedenjskih vprašanj in brez vedenja vprašanja. Vprašanja so pogosto prekrivajo in so namenjeni za zbiranje informacij o vseh večjih skrbi delodajalcev.
  • Neformalno Intervju : Ta vrsta je priložnostno in sproščeno. Njegov namen je, da bi dobili govorim kandidatke in preveč prijazen. Kandidat lahko razkrije več informacij, kot je morda drugače. Preveč informacij, prezgodaj, lahko ga odpraviti.
  • Instrumenti za ocenjevanje / testiranje:  so različne vrste testov, ki se uporabljajo za ugotavljanje, ali kandidat je primerna za podjetja. Osebnostne zaloge oceni tipov osebnosti. Sposobnost zaloge oceno sposobnosti, na nekaterih področjih usposobljenosti. Zaloge obrestne oceniti deleže v različnih poklicnih skupin. Kombinirani instrumenti lahko s kakršno koli kombinacijo teh.
  • Kombinacija Intervju:  Ta vrsta intervjuja je kombinacija dveh ali več vrst zgoraj intervjujev. Do tega lahko pride v istem intervjuju, na kasnejših intervjujev, ali oboje.

Direktiva ali strukturiran stil Intervju

V direktivi ali strukturiranem intervjuju spraševalec ima jasen program in ga naslednji unflinchingly. Podjetja, ki uporabljajo to togo obliko, da se zagotovi enakost med intervjuji. Anketarji vprašati vsakega kandidata enako vrsto vprašanj, da bi lahko primerjali rezultate.

Tag-Team Intervju

tag-team intervjuju je pogosto privlačna za podjetja, ki so močno odvisni od timskega sodelovanja. Kandidat se lahko pričakuje, da izpolnjujejo eno-na-ena z anketarjem, vendar se zdi, v sobi z več drugimi ljudmi. Delodajalci želijo pridobiti vpogled različnih ljudi, ko razgovore s kandidati.

Želijo vedeti, če je kandidat usposobljen ravnovesje med potrebami družbe in ali kandidat lahko dobite skupaj z drugimi delavci. Kandidati bi morali izkoristiti to priložnost, da pridobijo čim več informacij o podjetju, kot jih lahko. Vsak anketar ima drugačno funkcijo v družbi z edinstveno perspektivo o poslu.

Zasanjane Style Intervju

zasanjane slog intervjuju je, žal, neizkušeni popisovalcev pogosto uporabljajo. Anketar temelji na kandidata, da vodi razpravo. Anketar lahko začne z izjavo kot je: “Povej mi kaj o sebi.” Kandidati lahko to uporabijo v svojo korist.

Ta vrsta intervjuja slog omogoča kandidata za vodenje intervju na način, ki najbolje služi kandidata. Toda kandidat smemo pozabiti, da še naprej spoštuje anketarja in ne prevladujejo intervju.

obroka Intervjuji

Obroka intervju se uporablja za določanje, kaj je kandidat kot v socialno okolje. Toda razgovor preko obroku lahko kandidat je najhujša nočna mora ali izziv. V anketarji želijo vedeti, ne samo, kako ravnati z vilico, ampak kako zdravljenje gostitelja, vse goste, in služijo osebje. Kandidat mora iztočnice iz anketar in vedno zavedati, ona je gost. Tožeča stranka bi morala sedeti po svojem gostitelju, prikaz pravilnega bonton in hvala gostitelja za svoj čas.

Spremljanje Intervjuji

Podjetja, ki bi kandidate nazaj za drugo in včasih tretje ali četrte nadaljnjih razgovorov. Včasih samo želijo, da potrdite, da ste njihov idealni kandidat. Včasih oni ob težkem času odločanju med kratek seznam kandidatov. Drugi časi, drugi odločevalci v podjetju želijo dobiti občutek o tem, kdo je kandidat, preden se sprejme odločitev o najem.

Dodatne intervjuji lahko gredo v različnih smereh. Ob srečanju z istim anketarja, lahko kandidat osredotočiti na cementiranje odnos, razumevanje, če podjetje gre in kako njegovi sposobnosti očesa z družbo vizijo in njihovo kulturo. Kandidati se lahko znajdejo pogajanja paket odškodnine, ali pa lahko na koncu se začne od začetka z novim anketarjem.

Informacijsko Intervju

Informacijski intervju je premalo, ki jih iskalci zaposlitve. Iskalci zaposlitve varne informativni sestanki poiskati nasvet nekoga v svojem trenutnem ali želeno polje. Prav tako želijo pridobiti dodatna sklicevanja na druge ljudi, ki jim lahko svetujejo. Ker delodajalci želeli, da ostanejo na vrhu seznama razpoložljivih talent, tudi če nimajo nobenih novih delovnih mest, oni so pogosto odprti za te vrste intervjujev. Iskalec zaposlitve in delodajalca za izmenjavo informacij in spoznali med seboj bolje brez sklicevanja na odpiranje delovnih mest.

Zaključek

Intervjuji so zamudno in usposabljanje je potrebno, da jih ne dobro. So prilagodljiva metoda za ocenjevanje in izbiro kandidatov za vse ravni in vrste položajev. Z ustvarjanjem vpogled, omogočajo anketar, da presodi, ali je kandidat primerna za podjetja.

Vendar pa se lahko informacije iz različnih intervjujev je lahko težko upravljati. Na primer:

  • To je lahko težko skupaj učinkovito organiziral teh podatkov, tako da zagotavljajo jasno sliko kandidata.
  • Vpogledi Sestavljeni so lahko odprti za potencialne popisovalca pristranskosti.
  • Anketarji lahko izpustili nekatere vidike znanja, spretnosti in sposobnosti.
  • Anketar lahko poudariti eno območje in zanemarjanja druge.
  • Ker so ugotovitve anketarji “subjektivna, so lahko netočni.

Nujno je, da podjetja najdejo anketiranja stilov in formati, koristne za potrebe tako družbe in njenih potencialnih zaposlenih. Če bi lahko dosegli ta cilj, se lahko gradijo moč klopi in postaviti prave ljudi na pravih položajih.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *