Pomembne pogajalske spretnosti za uspeh na delovnem mestu

Posted on

Pomembne pogajalske spretnosti za uspeh na delovnem mestu
Kaj so pogajalske sposobnosti, in zakaj so pomembna za delodajalce? Pogajanja v delovnem kontekstu je opredeljena kot proces kovanja dogovor med dvema ali več strankami, ki je sprejemljiv za vse.

Pogajanja običajno vključujejo Nekateri dajejo and take ali kompromis med strankami. Vendar pa je po dogovoru sporazumi ne vključuje nujno obe strani, ki izpolnjujejo v sredini, ker je ena od strank, bi lahko imeli več vzvodov kot drugi.

Pogajanja lahko povzroči formalnih sporazumov (ali pogodbe), ali pa lahko dobimo manj formalnega razumevanja (kot v ustnim dogovorom) o tem, kako odpraviti težavo, ali določi potek dejavnosti.

Delovna mesta, ki zahtevajo pogajalske sposobnosti

Obstaja veliko različnih delovnih mestih, kjer so pogajalske sposobnosti cenjene vključno s prodajo, vodenje, trženje, storitve za stranke, nepremičnine, in zakonom. Vendar pa na splošno, da bi lahko pogajanja rešitev je napovedovalec uspeha na delovnem mestu.

Kaj Delodajalci želijo

Ko razgovor s potencialnim delodajalcem, biti pripravljeni deliti primere vaših pogajalskih sposobnosti, če so potrebni za delo, za katerega ste se šteje. To je še posebej pomembno, če je “močna spretnosti pogajalske / mediacijske” je postavka izrecno navedene v razdelku Zahteve v oglasu, s katerim se uporabljajo.

Ko ste opisali primere, kako ste jih učinkovito uporabiti pogajalske sposobnosti v preteklosti, pojasnite, kako ste upoštevali štirih skupnih korakih pri pogajanjih na delovnem mestu, tako da odgovorite na naslednja vprašanja:

Načrtovanje in priprava:  Kako ste zbrali podatke za izgradnjo vaš primer za uspešno pogajanje? Kako si določite svoje cilje in tistih drugih akterjev?

Odpiranje razpravo:  Kako ste graditi odnos in vzpostaviti pozitiven signal za pogajanja?

Pogajalska faza: Kako ste predstavili svoje trditve in se odzove na ugovore ali prijav za koncesije?

Zapiranje faza:  Kako ste in druge stranke pečat, da se strinjate? Kateri od vaših ciljev ste dosegli? Kaj koncesije si narediti?

Zaposlenih v razmerju do delodajalca Pogajanja

Ves čas svoje kariere, boste morali občasno pogaja z delodajalcem ali nadzornik. Tudi če ste zadovoljni s svojo službo, na neki točki boste spoznali, da si zaslužiš povišico, potrebujete spremembo v delovnem procesu, ali želijo, da se dodaten čas počitnic ali bolniškega dopusta. Tipične pogajanja zaposlenih v razmerju do delodajalca, vključujejo:

 • Pogajalski ponudbo za plače, potem ko je izbrana za novo službo
 • Pogajanje je dopust ali čas počitnice
 • Pogajanjih o ločitvi pri delodajalcu
 • Pogajalski bolj prilagodljiv delovni urnik
 • Kovanje pogodbo sindikata
 • Pogajanjih za sklenitev pogodbe za svetovanje ali zunanjih storitev

Zaposlenih v razmerju do zaposlenega Pogajanja

Ali vaše delo zahteva timsko delo, ali ste na vodilnem položaju, morate biti sposobni komunicirati s svojimi vrstniki, podrejenih, nadzorniki in kolegi. Tukaj je nekaj primerov pogajanj zaposlenih v razmerju do delavca:

 • Pogajalski vlog in obseg dela v projektni skupini
 • Pogajalski rok projekta s svojim šefom
 • Odpravljanje težav medosebnih konfliktov

Zaposlenih do tretjih oseb pogajanj

Glede na svoje delo, se lahko pozove, naj konstruktivno pogajati z ljudmi izven vašega podjetja ali podjetja. Če ste prodajalec, lahko to vključuje pogajanja ugodne B2B ali B2C pogodbe s strankami. Če imate nakupu odgovornosti, boste morali vir in pogajanja s ponudniki za varčevalnih pogodb o dobavi. In, seveda, če ste odvetnik ali paralegal, pogajanja z nasprotne nasvet, in sodnega osebja, je dana.

Tudi delovna mesta, kot so poučevanje zahteva določeno stopnjo, če ne pogajanj, nato pa svoje bližnje sorodnice, mediacijo. Učitelji pogosto strukturirati pogodbe učenja s svojimi študenti. In staršev komunikacija pogosto zahteva prepričljivih veščine mediacije kot dobro. Primeri pogajanj zaposlenih v razmerju do tretje osebe, vključujejo:

 • Pogajanja s stranko po ceni in pogojih prodaje
 • Pogajanja o pravno poravnavo z nasprotnemu odvetnika
 • Pogajanjih o sporazumih storitev ali dobavi s prodajalci
 • Posredovanju s študenti o ciljih lekcija načrta
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *