Kako napisati učinkovito Nadaljuj

Posted on

 Kako napisati učinkovito Nadaljuj

Kaj je življenjepis, in zakaj ga potrebuješ, ko iščete zaposlitev? Prošnje je je napisana zbirka tvoje izobrazbe, delovne izkušnje, poverilnice in dosežke. Večina strokovne pozicije morajo vlagatelji predložiti življenjepis in spremno pismo v okviru postopka prijave.

V mnogih primerih, svoj življenjepis je prvi dokument najem manager bo gledati pri pregledu vaše prijave in zato je pravi “prvi vtis.” Zato je pomembno, da čas in trud v razvoj in vzdrževanje posodobljene, natančne življenjepis.

Ali pišete svoj prvi življenjepis, ali niste posodobili tvoje časa in potrebuje osvežitev, tu je korak-po-korak vodič za pisanje življenjepisa, ki vam bo pomagal priti na delo, ki ga želite.

Preglejte Namen je Resume

Pomislite na življenjepis kot “self-oglas”, ki povzema svoje izkušnje na eni strani. Vaš življenjepis je eden izmed najbolj pomembnih delov vašega zahtevka dela. Daje najem manager pregled kvalifikacij, ki jih imate za delo, za katerega ste, ki se uporablja.

Prav tako se seznanite z razliko med življenjepis in spremnega pisma:

  • Prošnje je se običajno pošlje s spremnim dopisom, ki je dokument, ki vsebuje dodatne informacije o svojih sposobnostih in izkušnjah v obliki pisma.
  • Prošnje je je kratko in jedrnato, pogosto z oznakami povzetek, medtem ko je spremno pismo vrhuncev in razširi na določene lastnosti ali dosežke, ki bi bila edinstvena in idealna sredstva za določeno delovno mesto.

Začnite z Narediti možganov smetišče vaše izkušnje

Učinkovit življenjepis, določa povzetek kvalifikacij, ki bo potiskajo najem manager ali delodajalca, da se premaknete naprej in vas vabimo na razgovor za delovno mesto.

Kot tudi podrobnosti o sposobnosti, izobraževanja in zgodovino dela, nadaljuje lahko tudi izbirne dele, kot je na primer cilj, povzetku poročila, spretnosti ali kariernih vrhuncev. Ti oddelki se lahko doda, ko ste zbrali vse informacije o dejstvih, ki jih potrebujete, da seznam na svoj življenjepis.

Za mnoge ljudi, je lahko koristno, da se usedem z svinčnik in papir, ali Wordov dokument prazen, in zapišete svojo delovno zgodovino od začetka do konca. Seveda, če ste bili v delovno silo za več let, to ne bo časovno učinkovito, tako da se lahko odločijo, da se osredotoči na najbolj uglednih in pomembnih položajih.

Naredite seznam vaših delovnih izkušenj

Ne glede na vaš pristop, bo vaš cilj je, da dobimo kronološki seznam izkušenj, ki so pomembne za delovna mesta, ki jo uporabljajo za. Čeprav naj bi ta osredotočila na delovnih izkušenj, lahko tudi nagrade ali priznanja, prostovoljec ali izkušnjo skupnosti, po grad naloge, in spretnosti, kot tudi svojega strokovnega izobraževanja, ki se lahko premikajo na dno svoj življenjepis, ko ste dobili svoje prvo zaposlitev po šoli.

Ko delate na vašem možganov smetišče, se prepričajte, da vsebuje ime podjetja, njeno lokacijo, datum zaposlitve, in več alinejah opisujejo svojo vlogo in odgovornost za vsak položaj s seznamom. Čeprav boste morda morali razširiti na alinej kasneje, boste morali te informacije na minimum.

Osredotočite se na vaše dosežke

Pri pisanju opise za delovna mesta, ki ste jih hrani, osredotočiti na tisto, kar ste dosegli v vsakem položaju, ne pa tisto, kar si naredil. Ad merljive dosežke v numerični obliki (povečano prodajo 20% nižje stroške za 10%, na primer) bo pomagal svoj življenjepis izstopajo.

Bodite prepričani, da se ujemajo tiste dosežke na kriterijev je delodajalec, ki želijo v objavo dela.

Če je izziv (in je lahko!) Pisati opise življenjepis, ki bo pritegnil pozornost najem manager, pregled teh nasvetov za to, kako naj bi bila vaša zgodovina zaposlitev življenjepis boljši zvok – in dobili boste izbrali na razgovor.

Kaj Pustite Off svoj življenjepis

Obstaja nekaj stvari, ki ne sodijo na življenjepis za službo. Kaj ste izključili, je prav tako pomembno kot tisto, kar vključuje. V idealnih razmerah bi svoj življenjepis odraža izkušnje, ki so pomembne za delo, ki ga uporablja za, in običajno ne več kot deset do petnajst let v preteklosti. Ker naj bi svoj življenjepis, če je to mogoče, ne sme biti daljši od enega ali dveh strani, boste morda morali Nix nekaterih postavk.

Na primer, če si vzel službo in tam le ostal za mesec ali dva, si ne bi želeli, da to stališče. Če ste bili iz kolegija za več kot pet let, je najbolje, da odstranite vse pripravništva, ki ste jih imeli, ob predpostavki, da imate druge strokovne delovne izkušnje, ki bi zapolnil vrzel.

Vendar pa je to primer, ko boste želeli uporabiti svoj razum. Če si šel na fakulteto za trženje in imel trženje pripravništvo vaš višji letnik, nato pa je delal kot strežnik za naslednjih nekaj let, bi si želeli vključiti svoj tržni pripravništvo.

Konec koncev, ali želite, da se vzpostavi ravnovesje med vključno z izkušnjami, ki je tako pravočasno in ustrezno.

Izberite Resume Style

Obstaja nekaj osnovnih vrst življenjepisov, ki se uporabljajo, da zaprosijo za prosta delovna mesta. Preden boste porabili čas pisal vse podrobnosti okrog vsakega položaja, ki ste jih imeli, se morate odločiti, kaj slog življenjepis za uporabo, saj je to lahko vpliva, kako ste opisali, organiziranje in navesti svoje izkušnje, izobrazba, znanje, usposobljenost in druge poverilnice za zaposlovanje.

Možnosti vključujejo:

  • Kronološki – Najpogostejša vrsta življenjepis, v katerem ste navesti svoje delovne izkušnje v obratnem kronološkem vrstnem redu, od najbolj do najmanj nedavno.
  • Funkcionalna – Funkcionalni življenjepis osredotoča na svoje sposobnosti in sposobnosti, ne pa delovno zgodovino.
  • Kombinacija – Ta vrsta življenjepis navaja svoje sposobnosti in izkušnje pred zgodovino zaposlovanja.

Kateri Nadaljuj Tip je pravi za vas?

Kateri tip spet morate uporabiti za iskanje zaposlitve? To je odvisno od tega, kaj poskušate doseči. Cilj vsake življenjepis je pokazati najem manager prednosti tožeče stranke, veščine in izkušnje, v čim krajšem času, kot je mogoče. Po eni od študij, nabornikov preživijo čim manj kot šest sekund pregledu življenjepis pred prehodom na naslednjo, tako da je v vašem interesu, da dajo svoje najboljše lastnosti in dosežke na vidnem mestu na strani.

Poleg tega se lahko funkcionalne ali kombinacija nadaljuje tudi koristno, če ste poskušali pripraviti bralčevo pozornost od nečesa – in sicer, velike vrzeli v vašem delovnem zgodovini ali obvozi v nepovezanih področjih.

Začetek Zbiranje svoj življenjepis

Ko ste se odločili za tip življenjepis, je čas, da začnete pisati svoj življenjepis. Saj ni treba začeti iz nič. Najprej pregledati primere tipa življenjepis, ki ste jih izbrali. Nato izberite predlogo, ki ga lahko kopirate in prilepite v dokument, nato pa napolni s svojo delovno zgodovino.

Ne glede na vrsto življenjepis, ki ga izberete, cilj prilagoditi svoj življenjepis na delovno mesto se prijavljate za. Čeprav je povsem sprejemljivo, da uporabite predlogo življenjepis, ki ga prilagodi, da ustreza vsak opis delovnega mesta, je to slaba ideja, da pošljete točno isto življenjepis več odprtin, celo v istem polju.

Vaš cilj mora biti, da napišete svoj življenjepis z obeh robotov in ljudi v mislih. Mnoge organizacije uporabljajo Tožeča sledenje Systems za razvrščanje in vet nadaljuje, preden najem menedžerjev kdaj si oglejte na njih. To pomeni, da bi lahko imeli najboljše izkušnje in kvalifikacije v celotnem področju kandidatov, in zelo dostojno življenjepis poleg, ampak vaši podatki bodo padli skozi razpoke, če vaš življenjepis ne vsebuje pravih ključnih besed. Dobre ključne besede se ne nanašajo samo na vaše izkušnje, vendar v opisu delovnih mest v knjiženje, kot tudi.

Oblikujte svoj življenjepis

Ko ste napisali in organizirali svoje podatke glede na vrsto življenjepis, ki ste jih izbrali, se prepričajte, da ga oblikujete po tipičnih strokovnih standardih. Morate uporabiti dosledno razmik celotnem in enako velike marže na vseh straneh, če je to mogoče. To je najbolje, da se držijo privzete nastavitve urejevalnik besedil, vendar v nekaterih primerih, če krčenje marž na levi, desni, zgornji in spodnji, to lahko pomaga kupiti več prostora, da se prilega svoj življenjepis na eni strani.

Čeprav so vizualni ali informativni prikaz nadaljuje postal popularen v nekaterih panogah, je vedno varno stavo, da se držijo s tradicionalnim oblikovanjem: bela stran, črno besedilo, berljivo pisavo. Izberite osnovno pisavo, kot so Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica ali Gruziji. V idealnih razmerah, mora biti velikost črk ne sme biti večji od 12 in ne manj kot 10,5.

Tudi če ste pošiljanje le kopije digitalno, to je dobra ideja, da natisnete svoj življenjepis (kot je mogoče, da se menedžerji najemne lahko to), se prepričajte, da natisne na eni strani, in je enostaven za branje v tiskani obliki. Branje skozi tiskano kopijo svoj življenjepis bo prav tako pomagal zagotoviti, da obstaja veliko belega prostora na strani in je videti strokovno.

Lektoriranih, Lektoriranih in Lektoriranih Spet

Niti profesionalni lektorji lahko enostavno lektorira svoje delo. Ko ste se zatipkali, da je težko ujeti sami. Iz tega razloga, to je dobra ideja, da imajo eno ali dve zaupni prijatelji, da pogled na svoj življenjepis, preden ga pošlje v obravnavo.

Pomislite svoj življenjepis kot živ dokument

V kratkem času, bi morali poteg svoj življenjepis, ki temelji na vsak posel, ki ga uporabljajo za. Na primer, če položaj ste se uporablja za Zdi se, da tehta določeno odgovornost, ali pa se osredotoči nad drugo, morate biti prepričani, da vaš življenjepis prenaša svoje znanje na tem področju.

Ob istem času, si je treba modernizirati svoj življenjepis s svojimi izkušnjami, kot se razvija, dodajanje novih spretnosti, ki ste jih naučili, tečaje ki ste jih posneli ali nagrade si zmagal.

To je veliko lažje, da redno kot vse naenkrat posodobite svoj življenjepis, tako da tudi če ste zaposleni, nastavite opomnik, da osvežite svoj življenjepis vsake tri mesece, medtem ko je informacija še svež v tvoji glavi. To bo vaš naslednji iskanje zaposlitve veliko lažje, če se odločite za prehod podjetja ali kariere v prihodnosti.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *