Nasveti za pisanje svojo prvo Nadaljuj

Posted on

Nasveti za pisanje svojo prvo Nadaljuj

Če ste zaskrbljeni pisanju svoj prvi življenjepis ali borijo z nalogo, niste sami! Vendar pa ni nujno, da se zastrašujoče.

Mnogi študenti in nedavni diplomanti skrbi, da nimajo dovolj izkušenj, da ustvari prepričljiv življenjepis. Vendar ne skrbite. Obstaja veliko načinov, da poudarjajo svoje znanje in izkušnje, tudi če je to vaša prva zaposlitev.

Preberite spodaj za nasvet o tem, kako napisati močan prvi življenjepis, ki bo ustvarila zanimanje in intervjuji.

Kaj storiti, preden Pisanje svoj življenjepis

Še preden začnete pisati svoj življenjepis, obstaja nekaj korakov, ki jih lahko sprejmejo. Imejte v mislih, da je cilj svoj življenjepis pokazati delodajalca, da ste resen kandidat za delovno mesto, in da bo prinesla dodano vrednost podjetju.

Če želite to narediti uspešno, morate vedeti, kaj potencialni delodajalci iščejo. Začnite z raziskovanjem objave delovnih mest, ki vas zanimajo. Naredite seznam ključnih besed, ki jih najdete v seznamih delovnih mest, kot so pogosto navedene zahteve ali spretnosti. Boste želeli, da se osredotoči na to, v svoj življenjepis narediti vtis na delodajalca.

Vprašajte izkušene strokovnjake, kaj menijo, da so pomembni, ko se najem odločitve. Razmisliti o nekaj informativnih razgovorov z ljudmi na svojem področju, da bi dobili občutek, kaj je najbolj pomembno za vrste delovnih mest, ki jih iščete na.

Si lahko preberete tudi strokovne publikacije in spletne strani, povezane z vašo ciljno industriji. Potopite se v vašem izbranem področju in se učijo toliko, kot lahko. Ko veš, kaj je pomembno, da delodajalci, lahko svoj življenjepis za reševanje teh vprašanj.

Nasveti za pisanje svojo prvo Nadaljuj

 • Označite izobraževanje. Če ste študent ali nedavno študent, tvoja izobrazba je eden od vaših največjih sredstev. Dal »izobraževanje« v svoj življenjepis proti vrhu strani. Vključujejo ne samo šolo si šel in stopnjo ste ga prejeli, ampak vse druge dosežke. Morda ste imeli veliko GPA, ali je dekan na seznam. Če ste študirali v tujini, lahko vključujejo, da je to dobro. Delodajalci so navdušeni akademskih dosežkov nedavni diplomantov, tako osvetlilo.
 • Poudarite vse s tem povezane izkušnje. Morda imate malo delovnih izkušenj, vendar imate veliko drugih izkušenj, ki jih lahko izkoriščajo. Razmislite o klubih, ki ste jih sodelovali v, pripravništvo, ki ste jih hrani, in prostovoljnih pozicije, ki ste jih delali. Vse to je mogoče navesti pod “Sorodno izkušnje” ali podobno kategorijo.
 • Pusti, kaj ni pomembna. Ključno je, da se poudari tiste stvari, ki dokazujejo svojo vrednost za družbo, in izpustiti tiste stvari, ki jih ne. Na primer, če ste iskali za delo v informacijskih sistemih, bo programski praksa je pomembna, vendar je dejstvo, da ste osvojili nagrade za smučanje na vodi, ne bo! Ne vključuje hobiji ali izkušnje, če se nanašajo na delovno mesto.
 • Omemba dosežke. Pod vsako izkušnjo, lahko navedete nekaj odgovornosti si je potekala v tem delovnem mestu ali položaju. Vendar pa presegajo preprosto rekel, kaj si naredil. Seznam vse dosežke, ki dokazujejo, da lahko dodano vrednost za organizacijo. Na primer, morda boste osvojili “uslužbenec meseca” na delovnem mestu. Ali pa ste ustvarili nov vložitve sistem, večjo učinkovitost v pisarni. Vključuje vse primere, kolikokrat ste dodano vrednost za družbo ali doseženega nekaj.
 • Z uporabo ključnih besed. Pogled nazaj na seznam ključnih besed, ustvarjenih skupnih znanj in zahtev za delovna mesta, ki ga prosijo za. Poskusite uporabiti nekatere od teh ključnih besed skozi svoj življenjepis. To bo pokazal najem manager, na prvi pogled, da ste primerna za delo.
 • Poglej primere. Še posebej pri pisanju svoj prvi življenjepis, to je dobra ideja, da pogled na življenjepis primerov. Ti se boste lažje odločili, kako oblikovati svoj življenjepis in kakšne informacije vključiti. Poskrbite, da spremeni katero koli vzorca življenjepis vsebuje informacije, ki so specifične za vas, in na delovno mesto se prijavljate. Oglejte si te študent življenjepis primere, in te druge primere življenjepis.
 • Naj bo kratko. Še posebej, če je to vaš prvi življenjepis, morda ne boste imeli veliko informacij za vključitev. Vaš življenjepis ne sme biti daljše od ene strani. Cilj, da zapolni celo stran, medtem ko še vedno imajo dober belo površino na robovih.
 • Urejanje, urejanje, urejanje. Ker delodajalci dobili toliko prijave na delovno mesto, bi lahko nekaj majhnih kot slovnične napake stalo službo. Bodite prepričani, da temeljito lekturo svoj življenjepis, preden ga pošljete delodajalcu. Preberi za vse črkovanje in slovnico napak, kot tudi morebitne nedoslednosti v obliki (kot je uporaba različnih stilov bullet točk). Prosite prijatelja ali družinskega člana, ali svetovalec za poklicne storitve, gledati tudi na to za vas.

Nadaljuj Nasveti Design

Mnogi ljudje so presenečeni, da se naučijo, da oblikovanje življenjepis je prav tako pomembna kot vsebine, ampak to je popolnoma res. Raziskave kažejo, da ima svoj življenjepis manj kot 20 sekund, da bi dober vtis, zato mora biti privlačna in enostaven za branje.

Obstaja veliko različnih načinov, da oblikujejo in format svoj življenjepis. Oglejte si te življenjepis predloge, ki vam pomaga oblikovati svoj življenjepis. Uporaba predloge bo lažje, da ustvarite svoj življenjepis. Ne samo, da vam prihranimo čas, vendar pa lahko tudi zmanjša oblikovne napake. Si lahko ogledate na teh drugih predloge življenjepis na voljo prek Microsoft Word in Google Dokumenti.

Prva Nadaljuj Vzorec

Barry Allen
1234 High Street • Athens, GA 30603 • (123) 456-7890 • barry.allen@email.com

KVALIFIKACIJE POVZETEK
Najbolje uvrščeni teniški igralec vzvodni kolegij in pro tour igranje izkušnje na excel kot teniški trener.

Tenis Coaching : omogočeno, da pri 10 letih konkurenčno teniškega izkušenj za oblikovanje in svinca dinamičnih mladih in odraslih klinik in zagotavljanje kakovosti navodila za igralce vseh starosti.

Šport Upravljanje : Usposobljeni v teniški turnir koordinacijo dogodkov in trženja.

Certifikati : United States Professional Tennis Association (USPTA) in Professional Tennis Registry (PTR) certifikatom, CPR, prve pomoči

Ključne prednosti : Karizmatični in zelo motivacijsko coaching slog, Izkoristiti na posamezne prednosti in zagotavljajo podporo pri reševanju osebnih izzivov.

IZOBRAŽEVANJE

BSEd v Sport upravljanje (junij 2018),
University of Georgia, Athens, GA
Moške teniške reprezentance; Tenis štipendije; Športno poslovni klub

IZKUŠNJE POUDARKI

UNIVERZA V Georgia, Athens, GA

Študent, Športni management (09 / 2014-06 / 2018)
Izpolnjen celovite štiriletni študirajo v upravljanju športnih. Ključ naloge vključene kurikulum pri upravljanju športni dogodek, odnosi z javnostmi, trženje in finance.

 • Prislužene 4 MVP nagrade za tenis programa NCAA D1, doseganje vrhunskih 100 USTA uvrstitev, All-in državo, ter Top država turnir konča.
 • Pod pogojem, tenisa za otroke, stare od 5 do 14 na univerzitetnih sponzorira poletne teniške klinike.
 • Osvojil prvenstvo dve kategorije I usta.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *