Kako Seznam svoje dosežke v življenjepisu

Posted on

Kako Seznam svoje dosežke v življenjepisu

Kot ste začeli pisati svoj življenjepis za novo delovno mesto, se morate zavedati, da je pogosta iskalci napaka se pogosto, da v oblikovanje svoje življenjepis besedilo. Pogosto ljudje preprosto seznam, kaj so naredili v prejšnjih delovnih mestih, ne kaže na vpliv njihovih dosežkov in prispevkov.

Vaš življenjepis ne sme brati kot niz opisov delovnih mest, ki posredujejo samo tisto, kar so bili vaši odgovornosti v preteklih delovnih mest. Namesto tega se je treba osredotočiti na to, kako ste naredili dober vtis na delovnem mestu in je razliko na vašem oddelku in organizacije.

Pomembno je, da pokaže, kaj ste dosegli v svoj življenjepis, ne pa zgolj predstavi seznam nalog.

Vaš življenjepis mora sporočiti, kako ste bili sredstvo za zadnjih organizacij, s katerimi ste bili povezano. Ti podatki o vaših posebnih dosežkov vam bo pomagal, da izstopajo od konkurence.

Kako Vključi dosežke na življenjepis

Tukaj so nasveti za vključitev dosežke v svoj življenjepis. Sledite postopku za vsako od delovnih mest, ki ste jih hranijo, tako da lahko označite, kaj ste dosegli v vsakem položaju na svoj življenjepis.

Določite Kako je uspeh Merjeno
Prepoznajte bottom line za vsako od oddelkov ali funkcionalnih enot, v katerih ste delali. Vprašajte se, kako bi eno merjenje uspešnosti teh enot. To pomeni, da ne vedo, kako vključiti številke na svoj življenjepis, ko je to mogoče.

Na primer, oddelek zaposlovanje se meri po tem, ali je nabavljal pravi talent. računovodska služba se lahko razvrstijo s tem, kako čisto so bile njihove revizije. oddelek nabavna bi lahko ocenili denarja, ki ga shranili. Restavracija se lahko merijo s številom ponovnih kupcev ali kakovostjo svojih spletnih pregledov.

Označite Kako ste to vpliva uspeh
izkazovati, kako je bila vaša vloga priključena na spodnji vrstici, v vsakem od svojih izkušnjah. Na primer, lahko recruiter omeniti, da je bila odgovorna za izbor najboljših feeder šole za kandidate vpis ravni.

Nakupovalni agent bi lahko ocenili najboljše ponudnike za računalniško strojno opremo. Natakar se lahko osredotoči na kakovost storitev, ki je predvideno za restavracijske pokroviteljev.

Prepoznavanje in dokumentirati vse osnovne kazalnike, povezane z spodnjih vrsticah za oddelke v času, ko se je v svojih vlogah. Na primer, kot računovodja, koliko revizija ugotovitve so bili tam za vaše območje odgovornosti pred vaš prevzema to vlogo?

Kot zaposlovalec, kakšna je bila povprečna cena za najem pred vašim prihodom? Kot vodja proizvodnje, kar je bila povprečna odmore za tekočim trakom, preden ste prevzeli to vlogo?

Količinsko vaši dosežki
oceniti stopnjo sprememb, ki jih je pomagal inženir v svoji vlogi in jo ovrednotiti, če je to mogoče. Na primer, lahko navajajo, da jih zmanjša negativne ugotovitve revizije za 50%. Morda zmanjšati potne stroške v oddelku za 20% ali zmanjša fluktuacija zaposlenih za 25%. To je pametna strategija za poudarjanje teh odstotki krepko, tako da “pop”, na strani.

Izpolnjujejo pogoje s svojimi dosežki
Če se sprememba ne more zlahka izražena kvantitativno, uporabite kakovostno jezik, ki ustrezno kaže na obsežnost sprememb. Na primer, lahko bi rekli:

 • Znatno povečala morale.
 • Odločene reklamacij veliko hitreje.
 • Močno zmanjša fluktuacija zaposlenih.
 • Povečan odzivni čas bistveno.

Vključi Akcijske Besede
Izkoristite akcijske besede na svoj življenjepis, ki nakazujejo dosežek ali nekaj rezultatov, ki jih proizvajajo. Na primer, začeli svoje izjave z besedami, kot so:

 • povečala
 • zmanjšalo
 • zmanjša
 • okrepljeno
 • nadgrajen
 • začela
 • ustvarjen
 • reorganizira
 • odpraviti
 • ustanovljen
 • ustanovljen
 • pospešeno
 • napredno
 • začela
 • presegel
 • prepričal

Dosežek izjave bo bolj prepričljiva, če vključujejo sklicevanja na kaj ste ustvarili rezultate. Točka spretnosti in strategij, ki jih zaposleni doseči vsak uspeh.

Primeri, kako bi bilo to videti v svoj življenjepis:

 • Izboljšana produktivnost zaposlenih z uvedbo spodbud za doseganje ciljev glasnost.
 • Povečan delež pozitivnih mnenj kupcev z namestitvijo sistema, ki pripombe bager zaposlenega.
 • Oceniti alternative za prodajalce na izplačane plače in izbrali novega partnerja, ki izhaja iz prihrankov od 15% .

Kako dodati vrednost Dosežki oglasila v življenjepisu

Dosežki ni treba biti monumentalna da bi pokazali, da mora delodajalec, kako lahko dodate vrednost na svoj življenjepis. Pomislite na to, kako ste se stvari bolje, v še manjši način.

Na primer, lahko referent človeških virov pravijo, “priporočene spremembe za obdelavo nove aplikacije, ki zmanjšajo odzivni čas do kandidatov.” Prodajalec na drobno bi lahko rekli, “premeščajo zaslonov izdelkov za bolj učinkovito premikanje datiran blago.”

Drug način za potrditev dosežek je citirati priznanje s strani nadzornika, delodajalca, stranke ali druge interesne skupine.

Na primer, lahko strežnik rekli, “izbrana kot zaposleni v mesecu, ki temelji na izjemne storitve za stranke.”

Poklicni Človeški viri bi lahko rekli, “je bila povišana v pomočnika direktorja za kadre, ki temelji na uspešnem zaposlovanju diplomantov za IT delovna mesta.” Nadzornik lahko rekli, “Priznana med pregledom uspešnosti za povečanje moralo zaposlenih.”

Ko ste se odločili, na kateri svoje kariere dosežkov ki jih je treba predstaviti, preglejte življenjepis predloge in gradbeniki videti, v kakšni obliki bi najbolje pomagal nastaviti jih off na njihovo najboljšo korist.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *