Hvordan forberede en atferds jobbintervju

Posted on

Hvordan forberede en atferds jobbintervju

Hva er et atferds intervju? Kandidater for ansettelse ofte spørre hva forskjellen er mellom en vanlig jobb intervju og en atferds intervju. Hva bør du gjøre for å bli klar dersom arbeidsgiver kommer til å be deg om atferdsbaserte intervjuspørsmål?

Det er ikke en forskjell i selve formatet på jobbintervju. Du vil fortsatt møte med en intervjuer og svare på intervju spørsmål. Forskjellen ligger i den type intervju spørsmål som vil bli spurt.

Gjennom informasjon på forskjellen mellom atferdsmessige og tradisjonelle jobbintervjuer, eksempler på spørsmål, og hvordan man skal håndtere en atferds intervju.

Hva er et atferds jobbintervju?

Behavioral baserte intervjuer intervjuer basert på å oppdage hvordan intervjuobjektet handlet i spesifikke arbeidsrelaterte situasjoner. Logikken er at hvordan du oppførte seg i fortiden vil spå hvordan du vil oppføre seg i framtiden, det vil si, spår tidligere resultater fremtidig avkastning.

tradisjonelle Intervjuer

I et tradisjonelt intervju, vil du bli bedt om en rekke spørsmål som typisk har enkle svar som “Hva er dine styrker og svakheter?” eller “Hva store utfordringer og problemer fikk du møte? Hvordan fikk du håndtere dem?” eller “Beskriv en typisk arbeidsuke.”

I en atferds intervju, har en arbeidsgiver besluttet hvilke ferdigheter er nødvendig i den personen de ansetter, og vil stille spørsmål for å finne ut om kandidaten har disse ferdighetene. I stedet for å spørre hvordan du vil oppføre seg, vil de spørre hvor du fikk oppføre seg. Intervjueren vil vite hvordan du håndtert en situasjon, i stedet for hva du kan gjøre i fremtiden.

spørsmål

Atferds intervju spørsmål vil være spissere, mer utprøvende og mer spesifikk enn tradisjonelle intervju spørsmål:

 • Gi et eksempel på en anledning når du brukte logikk for å løse et problem.
 • Gi et eksempel på et mål du har nådd, og fortell meg hvordan du oppnådd det.
 • Beskriv en beslutning du har gjort som var upopulær og hvordan du håndtert implementere det.
 • Har du gått utover call of duty? I så fall hvordan?
 • Hva gjør du når tidsplanen blir avbrutt? Gi et eksempel på hvordan du håndterer det.
 • Har du måtte overbevise et team for å jobbe med et prosjekt de ikke var begeistret om? Hvordan gjorde du det?
 • Har du håndtert en vanskelig situasjon med en medarbeider? Hvordan?
 • Fortell meg om hvordan du jobbet effektivt under press.
 • Flere atferdsintervjuspørsmål.

Oppfølgingsspørsmål vil også være detaljert. Du kan bli spurt om hva du gjorde, hva du sier, hvordan du reagerte, eller hvordan du følte under den situasjonen du delte med ansette manager.

Forberedelse

Hva er den beste måten å forberede seg? Det er viktig å huske på at du ikke vil vite hva slags intervju vil skje før du sitter i intervjuet rommet. Så, forberede svar på tradisjonelle intervjuspørsmål.

Så, siden du ikke vet nøyaktig hvilke situasjoner vil du bli spurt om hvis det er en atferds intervju, friske opp hukommelsen og vurdere noen spesielle situasjoner du har jobbet med eller prosjekter du har jobbet på. Du kan være i stand til å bruke dem til å ramme svar.

Tips : Forbered historier som illustrerer ganger når du har klart å løse problemer eller utført minneverdig.

Historiene vil være nyttig for å hjelpe deg svare meningsfylt i en atferds intervju. Du kan undersøke STAR intervju respons teknikk, som tilbyr en måte å svare på atferdsintervjuspørsmål.

Til slutt, gjennomgå stillingsbeskrivelse, hvis du har det, eller stillingsannonsen eller annonse. Du kan være i stand til å få en følelse av hva ferdigheter og atferdsmessige kjennetegn arbeidsgiver søker fra å lese beskrivelse og stillingskrav jobb.

Under intervjuet

Under intervjuet, hvis du ikke er sikker på hvordan du skal svare på spørsmålet, be om avklaring. Så sørg for å inkludere disse punktene i svaret:

 • En bestemt situasjon
 • De oppgavene som måtte gjøres
 • Handlingen du tok
 • Resultatene, dvs. hva som skjedde

Det er viktig å huske på at det finnes ingen rette eller gale svar. Intervjueren er rett og slett prøver å forstå hvordan du oppførte seg i en gitt situasjon. Hvordan reagerer vil avgjøre om det er en plass mellom dine ferdigheter og posisjonen selskapet søker å fylle.

Så, lytt nøye, være klar og detaljert når du svarer, og viktigst, være ærlig. Hvis svarene er ikke hva intervjueren er ute etter, kan denne stillingen være den beste jobben for deg.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *