Informasjonsteknologi (IT) Gjenoppta tips og eksempler

Posted on

Informasjonsteknologi (IT) Gjenoppta tips og eksempler

For alle jobbsøking, kan skrive en CV være en svært utfordrende oppgave, men for informasjonsteknologi (IT) teknikere, kan det være spesielt vanskelig. Den svært teknisk industri er i stadig utvikling, og gjenopptar må være kontinuerlig oppdatert.

Forstå Attention Span

På tvers av alle felt, stillingsannonser ofte får hundrevis eller kanskje tusenvis av innleveringer. På grunn av volum, ansette ledere ofte bare skumme gjenopptas. Hvis din CV er bare en tekstblokk, vil søknaden din trolig bli forkastet uten manager noensinne å lese den.

For å unngå dette, må du bryte opp din CV i kategorier, som utdanning, arbeid historie og ferdigheter. Du bør også lage punktlister for å pent oppsummere nøkkelinformasjon. Lister og kategorier gjør gjenopptar mer visuelt tiltalende og lett å lese.

Begrense lengden på din CV

Ansette ledere har en begrenset mengde tid til å vie til lesing gjenopptas, så prøv å begrense din CV til en side, eller to på det absolutt mest. Noe mer enn at to sidene vil trolig bli ignorert.

Bruk din CV for å fremheve dine største prestasjoner, men sørg for å fjerne eventuelle arbeidserfaring fra høgskole eller videregående skole. Også fjerne noen erfaringer som ikke er direkte relatert til jobben du søker på. Hvis du har en rekke av erfaring, kan det være lurt å lage ulike versjoner av din CV som synliggjør de ulike erfaringer. Disse erfaring-spesifikke gjenopptar kan benyttes ved søknad om forskjellige stillinger.

Fremhev prestasjoner, Ikke Oppgaver

De fleste gjenopptar leses som en liste over oppgaver, for eksempel “oppdatert selskaps programvare, brukte problemløsning ferdigheter til å feilsøke, opprettet databaser.” Selv om dette forteller et selskap hva du gjorde hver dag, betyr det ikke skille deg ut fra konkurrentene ved å markere det du unikt bringe til jobben.

I stedet fokusere på dine prestasjoner og nevner dem så konkret som mulig. For eksempel, hvis du har opprettet et program som forenklede prosesser og lagret ansatte tid, som er viktig å nevne. Enhver sak der du leverte resultater i forkant av fristen, under budsjett, eller overgikk forventningene er verdt å fremheve.

Når det er mulig, bruke tall for å kvantifisere suksesser. For eksempel, hvis du har utviklet en app som reddet bedriften penger, stat hvor mye penger det reddet. Hvis du hjalp effektivisere en prosess, bruk en prosentandel for å vise hvor mye mer effektiv prosessen ble. IT rekrutterere, spesielt, setter pris på denne type data.

Bruk nøkkelord

Du bør skreddersy hver CV å passe jobben du søker på. En måte å gjøre dette på er å inkludere søkeord fra stillingsannonse på din CV. For eksempel, hvis jobben oppføring inneholder en rekke nødvendige ferdigheter, inkluderer disse ferdighets ord i din CV (selv om bare hvis du har disse ferdighetene). Dette vil bidra til å rekruttere leder lett se at du er kvalifisert for jobben.

Videre har mange bedrifter bruker en søker Tracking System (ATS) til skjerm søkere. Dersom en søker ikke har nok søkeord fra stillingsannonse i sin søknad, kan kandidaten bli eliminert.

Fjern personlige interesser

Med mindre dine interesser direkte knyttet til arbeidet, arbeidsgivere egentlig ikke bryr seg om du er lidenskapelig opptatt av fotball, musikk, eller fotografering. Sørg for å ta ut steder delen av din CV.

Det eneste unntaket er hvis din utenfor frivillig arbeid svarer med arbeidet ditt. For eksempel, hvis du opprettet et program for en lokal non-profit å administrere donor informasjon, det er noe som er relevant å ta med på din CV.

vektlegger ferdigheter

Selv om du ønsker å fjerne urelaterte interesser, trenger du å inkludere tekniske ferdigheter på din CV. I et avsnitt merket “Skills” (eller noe lignende, som “teknisk kompetanse”) omfatter ingen programvare, programmeringsspråk og andre ferdigheter som er viktige for jobben.

Det er ikke nødvendig å ta med de grunnleggende tekniske ferdigheter at de fleste jobbsøkere har, for eksempel kjennskap til Microsoft Office.

Unngå Forvirrende teknisk språk

Selv om du må bruke fagspråk i din CV (for eksempel i listen over tekniske ferdigheter), unngå å bruke for mye sjargong, særlig akronymer og vilkår at noen mennesker ikke er kjent med.

Unngå teknisk språk som var spesifikke for din gamle selskapet. I stedet holde seg til bransjetermer som alle i IT er kjent med. Husk at rekruttererne ikke kan bli kjent med tech sjargong, så bare bruke så mye teknisk språk som du trenger for å vise hva du er i stand til.

Omtale Resume Eksempler

Å ha et eksempel på en CV kan gjøre prosessen med å opprette eller oppdatere din CV enklere. Pløyer prøve igjen for slike stillinger som Front End Web Developer, Help Desk Technician, Software Engineer, Tech Contractor, og webutvikler vil vise seg nyttig.

Korrekturlese og redigere din CV

Bare fordi du er i IT betyr ikke at du kan ha stavefeil eller grammatiske feil på din CV. Sørg for at du grundig korrekturlese din CV før du sender den. Spør en venn eller en karriere coach for å lese gjennom din CV også, på jakt etter feil samt uoverensstemmelser i din formatering.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *