Hvordan lage en Infographic Resume

Posted on

I en høy-konkurranse miljø, noen jobbsøkere snu til verktøy som Infographic fortsetter å skille seg ut fra mengden. Skulle du ha en Infographic CV? Det beste svaret er: det avhenger.

Generelt sett bør du bare opprette en infographic CV hvis du har ressurser (enten dine ferdigheter og kompetanse eller mulighet til å leie en designer) å trekke av en eksepsjonell sluttprodukt. Noe sub-par vil bare skade din jobbsøking, spesielt fordi i de aller fleste tilfeller er Infographic gjenopptar ikke nødvendig. Her er mer informasjon om når du skal bruke en infographic CV og hvordan du kan lage en.

Hva er en Infographic CV?

Hvordan lage en Infographic Resume


En infographic gjenoppta skiller seg fra tradisjonelle gjenoppta stiler i at den bruker grafiske designelementer. Mens en tradisjonell CV vil bare bruke grunnteksten å liste informasjon fra topp til bunn, bruker en Infographic CV layout, farger, ikoner og skrift styling å organisere innholdet.

Når skal man bruke en

Generelt sett, med mindre anmodet, ansette ledere foretrekker tradisjonelle gjenopptar enn Infographic gjenopptas. Med mindre du er en profesjonell design, kan det være veldig vanskelig å dra i gang en stor Infographic CV, og sender i en ikke-så-stor en er sannsynlig å gjøre mer skade enn godt. En annen stor ulempe av en infographic CV er at de kan være savnet i jobbsøkerprosessen, som selskapets søknad Tracking System, som automatisk skanner CVer for søkeord, kan ikke være i stand til å gjenkjenne tekst i en infographic CV.

Så, når bør du bruke en Infographic CV? Med mindre det er spesielt bedt om, anser det som et supplement å legge ut på din Linkedin-profil, eller å feste hvis du sender e-post direkte med å rekruttere eller ansette manager (men alltid være sikker på å inkludere tradisjonelle, original versjon).

Hvordan du oppretter en


Igjen, flotte Infographic gjenopptar er vanskelig å trekke av. I tillegg til å ha evnen til å utføre et høyt nivå design, trenger du også en forståelse av felles grafer og visualiseringer brukes til å uttrykke data. Tross alt, er definisjonen av en infograph en “visuelt bilde, for eksempel et diagram eller diagram som benyttes for å representere informasjon eller data.”

Så, la oss bryte det ned. Hvordan lage en infographic CV avhenger av din erfaring ikke bare med design, men med infographs. Får det opp vil reflektere dårlig på deg, ikke bare fordi det endelige produktet vil se dårlig, men en feil brukt graf (for eksempel ved hjelp av et stolpediagram eller sektordiagram feilaktig) også formidler en mangel på kunnskap utover design. Hvis dette høres ut som vanskelig territorium, det er fordi det er.

Hvis du er helt ny til design, og dette er første gang du har hørt ordet “infograph,” vil du kanskje vurdere å ansette en freelance designer (prøv et område som Upwork.com, eller til og med Fiverr, men husk, du får hva du betaler for) å veilede deg gjennom prosessen. Det kan være svært vanskelig (om ikke umulig) å skape en god Infographic CV med null erfaring.

Hvis du er kjent eller erfaring med grafisk design, er det beste alternativet for å starte med en mal. Selv om du ikke har tilgang til design programvare som Adobe Photoshop eller Illustrator, nettsteder som Lerret , Easel.ly , og Visualize.me , kan være gode alternativer. Lerret er enkel å bruke, gratis og har massevis av CV-maler, og selv om ikke alle av dem er “ekte” infographs, gjør de benytter elementer av design, farge og layout som vil sprite opp din CV. (Men en liten advarsel: Hvis en eller annen grunn, jobben du søker å spesifikt bedt om en “infographic” CV, du må bruke diagrammer til å representere din CV er “data”, og derfor må du gjøre mer enn bare å bruke en hip skrift og plassere din tekst på farget bakgrunn.)

Infographic Resume Tips og triks for alle ferdighetsnivåer

Uavhengig av din erfaring, er det flere retningslinjer bør du alltid følge.

Først minimere bruk av farger

Det beste alternativet er å holde seg til tre til fire farger, enten varierende nyanser eller separate farger som fungerer godt sammen. Blått og grønt er et godt utgangspunkt. Ideelt sett bør din bakgrunn være en solid lys farge, med mørkere tekst.

For det andre, husk at dette er en profesjonell dokument

Unngå høyt, rare eller tegneserie-aktige grafikken som vil skjemme innholdet i din CV. Vær oppmerksom på skriften bruk. Gjør lesbarhet din første prioritet, og unngå å bruke noen merkelige eller svært stiliserte fonter. En god sjekk å bruke kan være, “Må jeg se denne skriften brukte rundt på Internett?” Eller, enda bedre, ville skriften brukes på selskapets hjemmeside? Hvis svaret er et rungende nei, det er nok svaret, også.

Tredje, sikre din Layout gjør Coherent Sense

Du bør sikte på å følge noen form for logisk, eller kronologisk, informasjonsflyt. For eksempel bør ditt navn og e-post ikke være på bunnen av dokumentet. Hvis du er helt ny, er det her en mal vil komme godt med.

Til slutt, den viktigste

“Keep it Simple . ” Det kan ikke understrekes nok. Selv om design benytter en mesterlig bruk av diagrammer og bruker vakre farger, hvis det er vanskelig å lese, eller om de viktigste komponentene i CV-en din er utfordrende å tyde, er Infographic CV kommer til å jobbe mot deg. Holde den ren, holde det enkelt, og husk at du fortsatt trenger å inkludere essensielle for eksempel navn, kontaktinformasjon, faglig bakgrunn og arbeidserfaring.

Når det gjelder design, det er så mange flere uskrevne “regler” for å vurdere. Det beste alternativet er å undersøke prøve infographs og Infographic gjenopptar for å få en følelse av hva andre gjør. Være objektiv med arbeidet ditt, og få en second opinion fra en betrodd venn.

Spesielt hvis dokumentet ikke er nødvendig, det viktigste spørsmålet å vurdere er: vil dette hjelpe, eller vondt, min jobbsøknad? Du får ikke bonuspoeng for å gi en infographic CV. For dokumentet for å gjøre deg noen tjenester, har det å være eksepsjonell.

Din Infographic Resume Tool Kit

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *