Korrekturlesing tips for jobbsøkere

Posted on

Korrekturlesing tips for jobbsøkere


Med så mange jobbsøkere som søker jobb i dag, kan arbeidsgivere være svært kresen i løpet av ansettelsesprosessen. Den minste skrivefeil på din CV, følgebrev, eller andre program materialer kan hindre deg fra å få et intervju.

Derfor er det viktig for deg å korrekturlese alle dine applikasjoner materialer før du sender dem til en arbeidsgiver. Nedenfor er noen tips som hjelper deg korrekturlese grundig.

Ikke Trust stavekontroll

Mens stavekontroll kan hjelpe deg å oppdage åpenbare skrivefeil, savner det en rekke vanlige feil. For eksempel ikke stavekontroll ikke merke hvis du skriver “din” i stedet for “du er” – en av de vanligste CV og følgebrev feil. Derfor, sørg for å grundig redigere hvert dokument selv.

Ta en pause

Ikke rediger din CV, følgebrev, eller et annet program materialet umiddelbart etter å skrive det. Ta litt tid borte fra dokumentet; Dette vil tillate deg å redigere med et friskt sett med øynene. Mens en 24-timers pause er ideelt, kanskje du ikke har så mye tid hvis du står overfor en tidsfrist. Selv tar et par timer unna dokumentet før du redigerer det vil hjelpe.

Skriv det ut

Korrekturlese en trykt kopi av din CV, følgebrev, etc., i stedet for å se på dokumentet på en dataskjerm. Du har sannsynligvis vært å se på dokumentet på en dataskjerm i lang tid, og en trykt utgave vil hjelpe deg å se dokumentet med et nytt sett med øynene. Skrive det ut vil også hjelpe deg å se dokumentet som rekrutterer vil se det. På denne måten kan du se og fikse eventuelle vanskelige sideskift.

Høytlesing (og bakover!)

Les dokumentet høyt mens du korrekturlese. Det vil tvinge deg til å bremse ned mens du leser og plukke opp eventuelle feil. Mange redaktører anbefaler også å lese bakover (redigere den siste setningen først, deretter den nest siste, etc.). Ikke bare vil dette også tregere lesing, men det vil bryte opp den logiske flyten av dokumentet, slik at du kan fokusere på rettskrivning og grammatikk.

Mens du leser høyt, kan du også følge med fingeren. Dette vil hjelpe deg å fokusere på hvert ord.

Begrens redigeringen Kriterier

Det kan være vanskelig å redigere både grammatikk og rettskrivning på samme tid. For mer grundig redigering, bare redigere en type feil på en gang. For eksempel, gjør en korrekturlest for staving, en for tegnsetting, en for verb anspent, en for formatet, en for faktainformasjon, etc. Selv om dette kan ta litt mer tid, vil det hjelpe deg å fange alle typer feil.

Sjekk for konsistens

Mange mennesker bare ser for rettskrivning og grammatikk feil ved redigering, men du bør også sørge for at oppsettet er konsekvent.

Først, sørg for at skriftstørrelsen og stilen er den samme gjennom hele dokumentet – hvis du klippe og lime setninger, kan du ha ulike fonter i samme dokument, som ser rotete. Of course, i en CV, kan det hende at skriftstørrelser være forskjellig basert på om du skriver en overskrift eller et punkt. Det er fint, men sørg for at du er konsekvent – alle overskrifter bør være den samme skrifttype og størrelse, så bør alle punkter.

I din CV, også sørge for at grammatikken er konsekvent. For eksempel, hvis du utnytte alle ordene i en overskrift, må du gjøre det samme for andre overskrifter. Hvis du bruker fullstendige setninger i en kulepunkt, gjøre det samme for alle andre punkter.

Korrekturlese personlig informasjon (for deg og arbeidsgiver)

Mange mennesker bare skumme over sine personlige opplysninger (navn, adresse, e-postadresse, etc.). Imidlertid kan en feil i denne informasjonen hindre en arbeidsgiver fra å kunne kontakte deg. Derfor, sjekk denne informasjonen grundig.

Sørg også for å korrekturlese den informasjonen du har om selskapet som du søker. Pass på at du staver arbeidsgivers navn og firmanavn på riktig måte, og at du får sin adresse korrekt. Sørg også for at du sier det riktige firmanavn! Hvis du kopierer og limer inn et firmanavn i et følgebrev, for eksempel, risikerer du å lime feil navn.

Gjennom disse retningslinjene for hva som skal inkluderes i din CV slik at du er sikker på at du har all den informasjonen du trenger i din.

Spør en venn

Folk som er mindre kjent med et dokument kan ofte se feil tydeligere. Spør en venn (eller enda bedre, et par venner) til å redigere dokumentet for deg. Oppmuntre dem til å følge disse tipsene ovenfor for en mer grundig redigering jobb.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *