Skulle en paralegal Gå til Law School?

Posted on

Skulle en paralegal Gå til Law School?

Som en advokatassistent, har du fått en innvendig lys av rettspraksis. På et tidspunkt, er det naturlig å lure på om du ville være bedre som advokat. Tross alt, har du fått en mye mer on-the-ground erfaring enn innkommende kollegaer, mange av dem har aldri satt fot i en rettssal eller sett et sett med M & A-dokumenter. Kunne ikke du bruke det du har lært å bevege seg opp i rekkene som advokat? Før du gjør den store farten, her er noen ting du bør vurdere.

Vil du virkelig være å få en lønn oppgradering?

Paralegals som ønsker å bli advokater er ofte fristet av de høyere grunnlønn advokater vanligvis gjør. Men dette tallet kan være villedende. Advokater er lønnet og ikke får betalt mer hvis de jobber overtid. I kontrast, får paralegals betalt mer jo mer de jobber. Når du snakker om en prøvesituasjon, hvor alle på laget jobber 20-timers dager (ikke så uvanlig, dessverre), kan det hende at paralegals gjøre mer per time enn mange av advokater! Før du bestemmer deg for å investere $ 100 000 eller mer i lov skolen for en høyere lønn, gjøre matematikk og sørge for at det kommer til å resultere i en høyere timepris (ta hensyn til eventuelle student lån betalinger du kanskje igjen med).

Hvordan vil livskvaliteten bli påvirket?

Selv om det ikke kan virke som det hvis du er en etterspurt advokatassistent, har du sannsynligvis har mer kontroll over din balanse mellom jobb enn en advokat gjør. Fordi du får betalt overtid, advokater gi minst litt oppmerksomhet til antall timer du blir bedt om å arbeide. Som en advokat, vil du i hovedsak være på vakt hele tiden, noe mange synes dypt ubehagelig.

Hva slags arbeid vil du gjøre?

En annen prime motivator for å vurdere en overgang fra advokatassistent til en advokat er å gjøre mer interessant eller mer utfordrende arbeid. Her er det viktig å se nøye på arbeids advokater, særlig unge advokater, faktisk gjør.

Livet til en senior partner kan se glamorøse mens du overlevere opp dokumenter for kryssforhør i retten, må du huske på at det tar mange år å komme til dette punktet. Som ny advokat, har du fortsatt å betale kontingent i skyttergravene, gjør rote arbeid som kan være mindre interessant enn å organisere alle dokumentene for en sak som advokatassistent.

Før du bestemmer deg for å gå til law school, gjøre noen informative intervjuer med advokater i firmaet ditt (hvis du er komfortabel med å la dem vite at du kan følge denne veien) eller med andre advokater du kjenner. Få en god følelse for hva de gjør hele dagen, så du vil være i stand til å vurdere hvorvidt “advokat arbeid” er egentlig hva du vil gjøre.

Hva slags jobb vil du kunne få?

Paralegals som går på jusstudiet noen ganger forventer at de vil ha en etappe opp i ansettelsesprosessen, men selv når du har relatert arbeidserfaring, er det juridiske feltet en svært hierarkisk sted. Hvis du jobber for et AmLaw fast som en paralegal, er det lite sannsynlig at du vil bli ansatt der som en advokat med mindre du ender opp på en topp Law School. Personlige forbindelser er viktig, selvfølgelig, men de bare gå så langt. Til syvende og sist, fortsatt bærer stamtavle dagen mange steder.

Hvis du bestemmer deg for å gå for det og gjelder for jusstudiet, vurdere måter å holde gjelden ned og du vil ha flere alternativer når du oppgraderer. Med mindre du sikter til en fancy BigLaw jobb, kommer til jusstudiet deltid mens du fortsetter å arbeide kan være et godt alternativ.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *