Når (og når man ikke) for å inkludere en Cover Letter

Posted on

Når (og når man ikke) for å inkludere en Cover Letter

Har du virkelig trenger et følgebrev dersom et selskap ikke be om en? Skriver en rekke følgebrev i løpet av en jobb søk kan være utfordrende og tidkrevende. På grunn av dette, er det ikke overraskende at søkerne ofte nøler med å inkludere et følgebrev når det ikke er uttrykkelig kreves av en arbeidsgiver.

Hvis du lurer på om du bør inkludere et følgebrev, er det korte svaret ja. Du bør nesten alltid sende et følgebrev, selv om det ikke er nødvendig, men det finnes noen få unntak.

Først, la oss se på hvorfor følgebrev har verdi.

Hvorfor skrive en Cover Letter?

Hvis du er seriøs om landing jobben, en velskrevet  følgebrev  gir deg en sjanse til å selge deg selv til arbeidsgiver i en fortelling format, og forklar hvorfor du er en ideell kandidat.

Merk : Et følgebrev også gir deg muligheten til å markere dine sterkeste kvalifikasjoner.
En effektiv, tilpasset følgebrev vil også gjøre det klart at du er svært interessert i jobben. Det er fordi det viser ansette manager som du ønsker jobben nok til å ta seg tid til å gå den ekstra avstanden.

Når et følgebrev er viktig

Et følgebrev gir deg også en mulighet til å inkludere detaljer som din CV ikke inneholder. For eksempel, hvis du søker på avstand, vil følgebrev gjør deg i stand til å presentere en begrunnelse for flytting og å nevne at du vil være i området kort tid for en mulig intervju.

Hull i sysselsettingen med fornuftige forklaringer kan også tas opp i brevet. Et følgebrev er også et ideelt sted for å gi konkrete eksempler som beviser du har kompetanse og erfaring som er oppført på CVen.

I tillegg arbeidsgivere ofte forvente å motta dekke bokstaver selv om de ikke fastsette behovet for et følgebrev i sine stillingsannonser.

Viktig: Kandidater som ikke tar seg tid til å komponere et brev blir ofte sett på som mindre motivert for jobben.
I mange tilfeller vil arbeidsgivere ikke engang se på en jobbsøknad som ikke inneholder et følgebrev eller brev av interesse.

Dekk brevskriving tips

  • Skriv en målrettet følgebrev. Sørg for å skrive en målrettet brev. Dette er et følgebrev skrevet med stillingsannonse i tankene. Fokus på ferdigheter og evner som du har som gjør deg sterk tilpasning for den bestemte jobben.
  • Hold det kort.  Sørg for at brevene er kortfattet (ikke mer enn én side topping ut på fem avsnitt), og at hvert utsagn du gjør formidler noe vesentlig om dine kvalifikasjoner for kandidatur.
  • Gå utover CV. Unngå å gjenta din CV. Gi eksempler som ikke er nevnt i din CV, og utvide på ting som er nevnt bare en kort stund i din CV. Følgebrevet bør ha en tydelig hensikt i forhold til søknaden.
  • Rediger, redigere, redigere. Feil i følgebrevet kan skade sjansene dine for å få et intervju. Feil gjør du ser slurvete, eller enda verre, ikke utdannet. Sørg for å lese nøye igjennom brevet før du sender den. Vurdere å be en venn eller kollega til å lese den i tillegg til å se etter skrivefeil, grammatiske feil og forvirrende språk.

Når ikke inkludere et følgebrev

Ingen brev er mye bedre enn en dårlig skrevet en. En godt sammensatt følgebrev fungerer som et eksempel på din evne til å skrive, men dessverre er det motsatte også er sant. Hvis du ikke har tid til å skrive en godt utformet følgebrev som salgsstrategier dine ferdigheter og posisjonerer deg for jobben, slipp innsatsen.

Likeledes, hvis jobbsøknad instruerer at du ikke bør inkludere et følgebrev, så er det definitivt best å følge instruksjonene for ikke å irritere din potensielle arbeidsgiver.

Også, hvis selskapet ber deg om å sende inn din søknad gjennom en online plattform, og det er ingen plass for deg å sende et følgebrev, ikke bekymre deg om det.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *