Slik lager du en jobblyd super imponerende på CVen din

Posted on

Slik lager du en jobblyd super imponerende på CVen din

Når det gjelder å søke på jobber er det å se bra ut på papiret. Tross alt kommer du bare til neste trinn – et intervju – hvis CV-en griper oppmerksomheten til å ansette ledere. Hvis du allerede har gjort det grunnleggende for å lage din CV , er det på tide å gå videre til neste fase: få hver enkelt stilling til å skinne med arbeidserfaringsdelen .

Men hvordan? Vi har avrundet tips og triks som hjelper deg med å få jobber til å høres imponerende ut på CV-en uten å gå for langt, og få deg til å virke skrytende eller dum.

Bruk tall

Hvilket høres bedre ut? Alternativ 1: “Serverte bord på den travle restauranten” eller Alternativ 2: “Serveres 15 bord samtidig på den travle restauranten.”

Du vil sannsynligvis velge alternativ nummer to, som bare er litt mer beskrivende takket være bruken av tall. Det er overraskende hvor meningsfylte beregninger kan være — og det er sant også for stillinger som er engelsk-hovedvennlige. Hvis din stilling er skribent for ansatte, kan CVen din vise hvor mange artikler du skriver hver måned eller hvor mange sidevisninger du får på nettet, for eksempel.

Gå videre og kvantifiser jobbbeskrivelsene dine med tall , enten det er servert bord, kunder hjalp eller prosent av vekst i salg.

Prioriter lesbarhet

Du tenkte sannsynligvis på formatering, fra skriftvalg til marginstørrelse, på et tidspunkt under gjenopprettelsen. Men ta en titt på hver stillingsbeskrivelse du har listet opp, med øye for hvor lett hver beskrivelse kan tas opp. Tenk på lesbarheten både fra en kopi og et designperspektiv.

Hvis det er litt for ta inn, kan du vurdere å klippe ut litt eller bruke mindre sjargong. (Noen sjargonger er bra, men å bruke alle buzzwords og akronymer kan gjøre det vanskelig å lese en CV igjen.) Og sørg for at det er rikelig med hvit plass – du kan legge til dette ved å bruke kulepunkter eller avsnittbrudd.

Selvfølgelig sier det seg selv at det å ha skrivefeil eller grammatiske feil i stillingsbeskrivelsen, er skadelig for lesbarheten deres. Bruk denne gjenværende korrekturlesing sjekklisten for å garantere at dokumentet ditt er feilfritt.

Samtalepresteringer, ikke oppgaver

Det er fristende når du beskriver en jobb på CV-en din for å lage en punktliste med oppgaver, og egentlig skrive ned dagen (eller ukens) oppgaveliste da du var på jobben. Men mest sannsynlig er det informasjon som ansettelse av ledere allerede vet fra å se på stillingen. I stedet for en oppgaveliste, del prestasjoner og prestasjoner.

I stedet for å skrive “Designet vindusvisning på månedlig basis”, kan du skrive, “Økt kundeavgangsrate med 10% med temavinduer, oppdatert på månedlig basis.”

Hvis du ledet et møte, snakk om hva som skjedde under det møtet, hvordan du styrte det, eller hva som ble gjort som et resultat av din ledelse. Eller, hvis du oppretter en månedlig rapport, kan du snakke om hvorfor rapporten betyr noe – hjalp det med å holde budsjettet i rute, prioritere salgsinnsats eller engasjere kunder? Se flere tips for å dele prestasjoner på din CV .

Velg kraftige ord

En forsiktighet: Ikke gå over toppen med ordvalget ditt. Ingen grunn til å bryte ut tesaurusen på jakt etter uønskede, uvanlige ord! Men vær klar over at noen ord er bare mer spennende enn andre – her er noen anbefalte kraftord du kan bruke på CVen .

Se på jobbbeskrivelsene dine for ord som blir brukt på nytt i hele dokumentet. Prøv å variere dem mer. I stedet for å “administrere”, for eksempel, kan du prøve “overvåket” eller “koordinert.”

Det er noen ord som ofte kommer opp på CV. Tenk: “lagspiller” eller “detaljorientert.” Disse ordene og setningene kan føles uaktuelle for å ansette ledere. Vurder måter du kan vise frem at du har disse ferdighetene i stedet for å si at du besitter dem. I stedet for å si “detaljorientert”, kan du for eksempel ha et punkt om “Slippe ren kode og hjelpe andre med å finne små kodefeil.”

Én advarsel: Det gjør at jobben din høres imponerende og meningsfull ut – og da er det skryt. Hvis du pusher opp gjenkjennelige stillinger med over-the-top språk, kan det virkelig slå tilbake og få deg til å virke dum. Ansettelsesansvarlig vil vite hva det betyr hvis din stillingstittel er “assistent” eller “leder”, og å aggrandize stillingens ansvar med oppblåst språk vil ikke hjelpe deg å lande et intervju.

Og definitivt, ikke vær svik eller uærlig. Å ligge på CVen kan koste deg en jobbmulighet og er til og med grunn for oppsigelse hvis løgnen blir oppdaget etter at du er ansatt – her er mer hvorfor det er viktig å holde CVen ærlig .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *