Hvordan bruke søkeord i Cover Letters

Posted on

Hvordan bruke søkeord i Cover Letters


Når du skriver et følgebrev til å følge din CV som en del av en jobbsøknad, er det viktig å sørge for at hvert ord teller. Følgebrevet bør styrke arbeidsgivers syn på dine kvalifikasjoner, slik at du kan gå fra å være en søker til en intervjuobjektet.

Typer nøkkelord

Nøkkelord er en viktig del av en overbevisende følgebrev, som de er i stand til å fremstille en kandidat som en høyt kvalifisert kandidat for en jobb. Disse ordene faller i tre generelle kategorier: ferdighets ord, resultatorienterte ord, og ord som viser anerkjennelse for prestasjoner.

Nøkkelord arbeide i et par forskjellige måter. Først vil søkeordene du inkluderer i din CV og følgebrev brukes til å matche din søknad med de ferdigheter som kreves av arbeidsgiver i stillingsannonsen.

Denne prosessen, blir ofte utført av automatiserte søkeren sporingssystemer (ATSs), programmert til å identifisere spesifikke søkeord og å rangere alle gjenopptar deretter før de kommer til en hiring manager. Hvis din søknad og / eller gjenoppta mangler disse søkeordene, kan de bli automatisk kuttet fra vurdering på dette stadiet av evalueringen.

Dernest vil søkeord som er innlemmet i et følgebrev viser ansette manager hvordan og hvorfor du er godt kvalifisert for jobben, slik at de kan rangere deg blant konkurrentene, og ideelt sett, å tilby en av sine intervju spilleautomater til deg.

ferdighets~~POS=TRUNC nøkkelord

Jobbsøkere bør nøye analysere de ferdigheter som kreves for å utmerke seg i sine mål jobb og innlemme dem i sitt følgebrev. Disse søkeordene bør også inkluderes i din CV. Det vil være mer ekte hvis du sitere ferdighetene som er nevnt i stillingsannonser, i motsetning til å føre dem ordrett. Ferdighets ord er mest effektive når de er koblet til en bestemt rolle eller prosjekt der ferdigheter var avgjørende for å lykkes.

Eksempler på ferdighets søkeord inkluderer:  skrev, analyseres, kvantifiseres, planlagt, programmert, designet, skapt, bygget, undervist og trent.

For eksempel, i stedet for å si “Quantitative aksjeanalyse er en ressurs som jeg vil ta med til firmaet ditt,” du kan si:

  • Jeg benyttet kvantitative aksjeverdsettelsesteknikker for å skape en portefølje for formuende kunder, som slo markedet i tre år på rad.

Ferdighetene søkeord som inngår i følgebrev (og din CV) vil hjelpe din søknad bli valgt av programvaren arbeidsgivere bruker for å velge kandidater for videre behandling. De vil også vise ansette manager, ved første øyekast, hvilke ferdigheter du har som er relatert til den jobben som han eller hun er å ansette.

Resultatorientert nøkkelord

Alle arbeidsgivere er på jakt etter medarbeidere som vil tilføre verdi og skape positive resultater for sine organisasjoner. Det er derfor det er viktig å integrere resultatorientert språk i din følgebrev. Tenk på bunnlinjen for hver jobb på CV-en din og hvordan du kan ha gjort ting bedre i din rolle.

Følgebrevet skal vise frem dine ferdigheter, ikke bare dine ferdigheter eller personlige egenskaper. Gir disse detaljene vil bidra til å sette brevet bortsett fra andre kandidater som ikke synliggjør deres faglige prestasjoner.

Eksempler på resultatorienterte ordene omfatter:  økt, redusert, redesignet, oppgradert, iverksatt, gjennomført, reformulert, genereres, og produsert.

Resultatorienterte ord som er mest effektive når kombinert med noen tall som kvantifiserer påvirkningen, som i:

  • Jeg redusert omsetning blant første års satte med 20% ved å implementere et mentorsystem.

Ved å bruke disse typer søkeord, er du tydelig viser hva du har oppnådd i tidligere roller.

anerkjennelse nøkkelord

Ansette ledere vil være mer sannsynlig å tro at du vil bli en fremragende utøver dersom det er klart at tidligere arbeidsgivere har sett deg på denne måten. En måte å gjøre dette på er å innlemme språk som viser at arbeidsgivere har innsett dine bidrag.

Eksempler på anerkjennelse relaterte søkeord  inkluderer: hedret, tildelt, forfremmet, valgt, hyllet for, fikk en bonus for, anerkjent, utvalgt, og kreditert.

Ideelt sett vil anerkjennelse setninger er hvilken type person som bemerket din prestasjon og grunnlaget for anerkjennelse. For eksempel kan du si:

  • Jeg ble utpekt som teamleder for budsjettet reduksjon arbeidsgruppe ved min Division Vice President, basert på min tidligere rekorden på påløper kostnadsbesparelser.

Anerkjennelse søkeord attest til hvor du har utmerket seg i tidligere jobber, og hvordan du har oppnådd mer enn det som var nødvendig.

Ta deg tid til å lage en kamp

Når du velger søkeord for å inkludere i følgebrevet, er en enkel måte å finne de beste ord å bruke for å matche dine kvalifikasjoner til dem som er oppført i stillingsannonse. Fremhev dine sterkeste eiendeler, slik at du kan vise arbeidsgiver hvorfor du er godt kvalifisert for jobben og fortjener et intervju.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *