Coronavirus transformerer arbeidsstyrken: hva du bør vite

Posted on

Coronavirus transformerer arbeidsstyrken: hva du bør vite

Coronavirus (COVID-19) transformerer raskt arbeidsplassen og hvordan arbeidet blir utført. Fra oppdaterte permisjonspolitikker til å be alle mulige ansatte om å jobbe hjemmefra, implementerer arbeidsgivere en rekke strategier for å håndtere virkningen av coronavirus på arbeidsstyrken.

Viktig : Hvis du har mistet jobben din eller din ansettelsesstatus har endret seg, kan du være kvalifisert for COVID-19 arbeidsledighet eller sykepenger.

Endring av arbeidsstyrken på grunn av Coronavirus

Her er en guide til hvordan coronavirus endrer dagens arbeidsplass og hvordan det påvirker jobbsøkere, ansatte og permitterte arbeidere.

Stillinger, permitteringer og arbeidsledighet

Krav på arbeidsledighet er det høyeste noensinne og forventes å fortsette å øke, i det minste på kort sikt. Det amerikanske arbeidsdepartementet melder at for uken som avsluttes 18. april 2020, var forskuddet for sesongjusterte innledende krav 4,4 millioner krav. De totale arbeidsledighetskravene de siste fem ukene er over 22 millioner.2

Det globale outplacement-firmaet Challenger, Gray & Christmas, Inc. rapporterer at USA-baserte arbeidsgivere har kunngjort planer om å kutte 246.688 kutt gjennom 12. april. Dette er en økning på 11% fra de 222 288 kuttene som ble kunngjort i mars. April er i ferd med å bli den høyeste måneden for kunngjøringer om stillingsuttak siden januar 2002, da 248.441 kutt ble kunngjort, over 9 millioner jobber kan gå tapt på grunn av COVID-19.

Disse kuttene er i underholdnings-, transport- og teknologibransjen. Flere jobbtap forventes på grunn av avlyste arrangementer og konferanser, nedskjæringer i reiser og bekymringer for helse og økonomi.

LinkedIn rapporterer at “Permitteringer knyttet til den økonomiske nedgangen forårsaket av coronavirus-pandemien begynner å dukke opp over arbeidsstokken, med rapporter som kommer fra skipsfart, detaljhandel og reisesektoren.”

ansette

Noen flyselskaper, inkludert United, American Airlines og Delta, har implementert en ansettelsesfrysing, forsinket trening eller kuttet ruter på grunn av en nedgang i etterspørselen. Imidlertid rapporterer Wall Street Journal at “innsats for å opprettholde forretningskontinuitet kan være til fordel for arbeidskandidater med erfaring innen videokonferanser, kundekonnektivitet og andre verktøy for eksternt arbeid.”

På den positive siden rapporterer Glassdoor at stillinger øker raskt for kandidater med de nødvendige ferdighetene for å inneholde og svare på utbruddet. Volumet av jobbåpninger korrelerer med delstatene med den høyeste forekomsten av coronavirus.

Noen arbeidsplasser blomstrer, og arbeidsgivere har øket ansettelsene. Online shopping og leveringstjenester gir tusenvis av nye ansatte, og viktige tjenester som helsevesen og lagring ansetter også raskt.

Coronavirus (COVID-19) Workplace Initiatives

Føderale og statlige myndigheter og arbeidsgivere i privat sektor gir fordeler til arbeidere som påvirkes av coronavirus for å gi et trygt arbeidsmiljø og unngå økonomisk motgang. Bedrifter endrer også arbeidsflyt for å holde de ansatte trygge.

Arbeidsgiverinitiativer

Noen selskaper, inkludert restauranter i Uber, Walmart, Instacart, Lyft og Darden, utvider fordelene de gir ved å tilby sykefravær og betalte fri tid til arbeidere som ellers ikke ville kvalifisere seg. Både syke og karantene kan være kvalifisert, avhengig av selskapet.

Andre arbeidsgivere, inkludert Amazon, setter opp hjelpemidler for entreprenører og servicepartnere som blir påvirket av COVID-19.

Statlige initiativ

Statlige arbeidsavdelinger i stater som er sterkt påvirket, gir utvidede dagpenger til permitterte arbeidere, og slapper av arbeidssøkningskravene for arbeidstakere som er syke eller i karantene. Statene iverksetter også tiltak for å hjelpe virksomheter.

Washington-staten har for eksempel vedtatt nødregler for å lindre byrden ved midlertidige permitteringer og karantener på arbeidere og bedrifter, inkludert endringer i arbeidsledighetsregler og skattearkivering.

Føderale regjeringsinitiativer

Den føderale regjeringen har vedtatt lovverk som vil utvide fordelene ved permisjon, sikre matsikkerhet, dekke kostnader for testing av coronavirus og hjelpe små bedrifter.

Lovgivning som gir to ukers betalt sykemelding og inntil tre måneders familie- og medisinsk permisjon, gratis virustesting og tilleggsmidler til mathjelp og Medicaid er godkjent.

Department of Labor har gitt ut nye retningslinjer som skisserer fleksibilitet som statene har for å administrere UI-programmer for å hjelpe arbeidere som er berørt av COVID-19-utbruddet.

Når du jobber

Dette er tiden for å fokusere på online jobbsøking hvis du ikke gjør det allerede. Selv om noen bransjer har blitt påvirket, fortsetter andre å ansette.

Tips : Det er strategier du kan bruke for å fortsette jobbsøket ditt fremover under en pandemi.

Mange selskaper er innstilt på å håndtere søknadsprosessen eksternt, så ikke stopp jobbsøket ditt. Bedrifter ansetter fremdeles, og det kan være mindre konkurranse når alle er i panikkmodus:

 • Fortsett nettverk, spesielt på LinkedIn, hvor rekrutterere aktivt søker kandidater.
 • Ikke stopp jobbsøking – fortsett å jakte på en ny jobb fremover.

Fokuser på bransjer som ikke er så berørt av COVID-19. For eksempel kommer reise-, reiselivs-, transport- og rekreasjonsnæringene til å fryse eller bremse ansettelsene.

Noen selskaper stopper alle personlige intervjuer, i det minste midlertidig. Ta deg tid til å pusse opp  ferdighetsintervjuene dine  og  teknikken for telefonintervju , så er du forberedt på å gjøre det beste inntrykket.

Tips : Hvis du deltar på et intervju eller et møte, er det å håndhilse på listen “vær så snill, ikke gjør”.

Vær forsiktig med hva du berører. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler å ikke håndhilse eller berøre overflater med høy påvirkning på offentlige steder – heisknapper, dørhåndtak, rekkverk osv. Bruk et vev eller ermet for å dekke hånden eller fingeren hvis du må berøre noe. Vask hendene ofte og ta med deg desinfiseringsmiddel.

Alternativer for eksternt arbeid

Mange bedrifter anbefaler ansatte å jobbe hjemme når det er mulig. I følge Challenger, Gray & Christmas, har minst 28 selskaper tatt en slags handling på grunn av COVID-19-utbruddet. Seksten selskaper har tilbudt sine arbeidere eksterne arbeidsalternativer, og andre tester muligheten.

Noen selskaper gjør det til og med enkelt for sine ansatte å jobbe eksternt. Shopify tilbyr arbeidstakerne et stipend på 1000 dollar for å sikre en smidig overgang til å jobbe hjemmefra.

Hvis bedriften din ikke har en arbeids-fra-hjem-policy, kan du kanskje spørre om du kan jobbe hjemmefra i det minste noe av tiden. Mange arbeidsgivere er tilbøyelige til å være fleksible når det er krise.

Når du ikke kan jobbe hjemme

Å jobbe hjemmefra er ikke et alternativ for mange ansatte, men det er forholdsregler du kan ta for å sikre din sikkerhet. Sjekk nettstedet til State Department of Health for de siste advarslene før du drar på jobb.

For eksempel har Florida Department of Health en telefonlinje som ringer for spørsmål, informasjon om antall og lokalisering av saker og veiledning for bedrifter.

Følg CDC-retningslinjene for å forhindre spredning av COVID-19:

 • Vask hendene ofte med såpe og vann i minst 20 sekunder, spesielt etter at du har vært på et offentlig sted, eller etter å ha blåst i nesen, hoste eller nyser.
 • Hvis såpe og vann ikke er lett tilgjengelig, bruk en håndrenser som inneholder minst 60% alkohol.
 • Dekk munnen og nesen med et vev når du hoster eller nyser eller bruker innsiden av albuen.
 • Rengjør og desinfiser ofte berørte overflater daglig. Dette inkluderer bord, doorknobber, lysbrytere, benkeplater, håndtak, skrivebord, telefoner, tastaturer, toaletter, kraner og vasker.

Hva du skal gjøre når du er syk

Hvis du er syk, er det viktigste du kan gjøre å være hjemme og begrense aktiviteter utenfor hjemmet ditt annet enn å få medisinsk behandling.

CDC-anbefalingene til arbeidsgivere om hvordan man skal håndtere syke arbeidere, bør gjøre det lettere for deg å  ringe inn syk  hvis du trenger det. De ber arbeidsgivere:

 • Oppfordrer aktivt syke ansatte til å være hjemme.
 • Forsikre deg om at sykefraværspolitikk er fleksibel og samsvarer med veiledning om folkehelsen, og at ansatte er klar over disse retningslinjene.
 • Krev ikke en helsepersonells merknad for ansatte som er syke med akutt luftveissykdom for å validere sykdommen eller for å komme tilbake i jobb.
 • Opprettholde fleksible retningslinjer som gjør at ansatte kan være hjemme for å ta seg av et sykt familiemedlem.

Syktid og sykelønning

Kvalifisering for sykefravær fra jobb, betalt eller ulønnet, avhenger av staten du bor i og arbeidsgiveren din.

Viktig : Fordeler med sykefravær som føderale, statlige og selskaper kan oppgraderes hvis nye forskrifter blir vedtatt på grunn av koronaviruset. Ta kontakt med arbeidsgiveren din for retningslinjer.

Forbundet sykefravær

Lov om familie- og medisinsk permisjon (FMLA) gir kvalifiserte arbeidstakere til dekket arbeidsgivere mulighet til å ta ubetalt, stillingsbeskyttet permisjon av spesifiserte familie- og medisinske årsaker.

Den føderale regjeringen har godkjent akuttlovgivning, Families First Coronavirus Response Act, som gir utvidet betalt sykemelding og betalt familie medisinsk permisjon for dekket ansatte og selvstendig næringsdrivende på grunn av coronavirus.

Statens sykefravær

Noen stater har lover som gir ytelser ved sykefravær. Fordeler og kvalifisering varierer fra sted til sted, så ta kontakt med Department of Labour på ditt sted for retningslinjer for hva som er tilgjengelig.

Bedrifts-policy

Sjekk selskapets policy for sykmelding. På grunn av alvorlighetsgraden av coronavirus, er selskapene mer fleksible for å holde arbeidsstyrken deres trygg. Hvis du er kontraktsarbeider, kan du ta kontakt med selskapene du jobber for å se om de har implementert et avlastningsfond for arbeidere. Du kan være kvalifisert for ytelser.

Arbeidsledighetskompensasjon

Når du ikke er i arbeid uten egen skyld, kan du være kvalifisert for arbeidsledighet. Det føderale statsledighetsforsikringsprogrammet gir dagpenger til kvalifiserte arbeidstakere som er arbeidsledige uten noen egen skyld og som oppfyller andre krav til kvalifikasjonene i statens lov.

Viktig : Kriteriene for valgbarhet for arbeidsledighet endres når pandemien fortsetter, så sjekk ofte for oppdateringer.

Det amerikanske arbeidsdepartementet har gitt stater fleksibilitet til å endre lovene sine for å gi dagpenger i flere scenarier relatert til COVID-19. For eksempel tillater føderal lov statene å betale fordeler når:

 • En arbeidsgiver stopper midlertidig driften på grunn av COVID-19, og forhindrer at ansatte kommer i jobb.
 • En person er i karantene med forventningen om å komme tilbake i jobb etter at karantenen er over.
 • En person forlater arbeid på grunn av risiko for eksponering eller infeksjon eller omsorg for et familiemedlem.

I tillegg har noen stater utvidet arbeidsledighetskompensasjonsprogrammer på grunn av coronavirus. Arbeidsgivere og arbeidstakere bør sjekke det aktuelle nettstedet for statlige myndigheter for å se om statlig spesifikk arbeidsledighetsforsikringsveiledning er tilgjengelig.

For eksempel gir California fordeler hvis du oppfyller kravene til kvalifikasjoner og er arbeidsledig av årsaker som følgende:

 • Timene dine er redusert på grunn av karantenen.
 • Du ble skilt fra arbeidsgiveren din i karantene.
 • Du er underlagt en karantene som kreves av en lege eller statlig eller lokal helsepersonell.

I tillegg trenger du ikke å søke arbeid hver uke. California har også gitt avkall på en ukes ventetid for de som er arbeidsledige eller uføre ​​på grunn av COVID-19.

Selv om det er et føderalt statlig program, styres fordelene av de  statlige arbeidsledighetsbyråene . Se nettstedets status for informasjon om grunnleggende fordeler og utvidede fordeler med coronavirus, hvis tilgjengelig. Du skal kunne søke online om dagpenger .

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og erstatter ikke slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen stats lover eller de nyeste endringene i loven. 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *