Pitäisikö sinun julkaista ansioluettelosi TikTokiin?

Posted on

Pitäisikö sinun julkaista ansioluettelosi TikTokiin?

Jos käytät TikTokia, suosittua sosiaalisen median sovellusta, joka sisältää lyhyitä videoita, saatat olla tottunut pitämään sitä viihteenä, jossa on ripaus uutisia ja tietoja. Mutta kuten muissakin sosiaalisen median alustoissa, kuten Facebookissa , LinkedInissä ja Twitterissä, TikTok voidaan myös yhdistää työnhakuun. Esimerkiksi hashtagejen, kuten #careertok ja #jobsearch, seuraaminen johtaa loputtomaan TikTok-virtaan, joka tarjoaa neuvoja ja vinkkejä.

Auttaaksemme sinua määrittämään, onko TikTok arvokas työkalu urapolullesi, keskustelemme TikTok Resumes -työkalusta, ansioluettelosi julkaisemisen eduista ja haitoista sekä vinkkejä sen tekemiseen.

Key Takeaways

 • Sinun ei tarvitse lähettää ansioluetteloasi TikTokiin. Se ei ehkä ole kaikkein toteuttamiskelpoisin rekrytointityökalu työnantajille (toistaiseksi), joten jos olet tyytyväinen paperilliseen ansioluetteloon, pysy siinä.
 • TikTok-ansioluetteloita voi olla hauska luoda, korostaa vahvuuksiasi paremmin ja saada huomiota. Ansioluetteloiden lähettäminen alustalle voi kuitenkin viedä aikaa, tarjota rajoitetusti tilaa mainostamiseen, johtaa harhaan eikä sovi persoonallisuuteesi.
 • Kuten melkein missä tahansa työnhakuun liittyvässä, sinun kannattaa suunnitella ja valmistautua ennen aloittamista. Tiedä mitä aiot sanoa, ideoi visuaalisuutta ja varmista, että olet hyvässä ympäristössä ennen kuvaamista ja jakamista.

TikTok jatkuu

Monet käyttäjät eivät vain skannaa TikTokia passiivisesti saadakseen neuvoja – he käyttävät sovellusta sovellustyökaluna ja videoiden ansioluetteloiden jakamiseen. Heinäkuussa 2021 TikTok käynnisti TikTok Resumes -nimisen pilottiohjelman kannustaakseen näitä ponnisteluja, ja tunnetut yritykset, kuten Chipotle ja Target, kutsuivat ihmisiä hakemaan aloitustason paikkoja sovelluksen kautta. 1

“Jos alat käyttää TikTok Resumes -ominaisuutta, katkaiset linjan ja sinut harkitaan haastatteluissa nopeammin kuin lukemattomat työnhakijat, joiden mielestä tämä on muotia”, sanoi Rob Barnett, hakukonsultti ja Next Job, Best Job -kirjan kirjoittaja: Headhuntersin 11 strategiaa palkata heti

Vinkki : Sosiaalisen median alustat voivat olla valtava voimavara työnhaussa – muista vain pitää nämä hyvät ja kielteiset asiat mielessä.

Mutta ansioluettelosi lähettämisessä TikTokiin on joitain mahdollisia haittoja – tämä taktiikka ei sovi kaikille. Jos esimerkiksi et ole alustan käyttäjä, ei ehkä kannata luoda tiliä vain hakeaksesi töitä.

Lue lisää ansioluettelosi TikTokiin lähettämisen eduista ja haitoista sekä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, jos käytät sovellusta työnhaussa.

Ansioluettelon lähettämisen hyvät ja huonot puolet TikTokissa

Tässä on mitä pitää mielessä ennen kuin lähetät ansioluettelosi TikTokiin.

Plussat

 • Niiden luominen voi olla hauskaa. Jos sinulla on aktiivinen TikTok-läsnäolo ja rakastat alustan käyttöä, TikTokin luominen voi olla suhteellisen helppoa ja se voi jopa tuntua hauskempaa kuin tavallinen saatekirjeiden kirjoittaminen.
 • TikTok-ansioluettelot voivat tehdä paremmin esiin vahvuuksiasi. “Videot auttavat persoonallisuutesi ja itseluottamuksesi tulemaan esiin – toisin kuin tavallinen ansioluettelo”, Andrew Fennell, entinen rekrytoija ja johtaja StandOut CV:ssä, ansioluettelo- ja uraneuvontapalvelussa, kertoi The Balancelle sähköpostitse.
 • Se voi olla relevanttia. Tietysti, jos haluat työskennellä sosiaalisessa mediassa tai rooleissa, joihin liittyy suhdetoimintaa tai markkinointia, TikTok-ansioluettelo voi olla tapa esitellä vahvuuksiasi johtajien palkkaamisessa. Se voisi melkein toimia koe- tai portfoliona. ”Monet nykyaikaiset työt vaativat merkittävää teknistä osaamista, ja etsitään niitä, jotka osaavat editoida videoita, leikata ääntä yhteen ja tehdä asioista viihdyttäviä. Pikselitäydellisen TikTokin luominen esittelee luovaa asiantuntemustasi”, sanoi TikTokin markkinointitoimiston Online Optimismin toimitusjohtaja Flynn Zaiger The Balancelle lähettämässään sähköpostissa.
 • TikTok-ansioluettelot voivat herättää huomiota. Julkaise ansioluettelovideo TikTokiin, ja “sillä on mahdollisuus levitä viruksen leviämiseen, jakaa ja mahdollisesti kohdistamasi alan ihmisten näkemisestä”, Fennell sanoi. Lisäksi voit muodostaa yhteyden unelmiesi yritykseesi käyttämällä hashtageja ja asiaankuuluvia tageja, hän sanoo.

 Haittoja

 • Varo mahdollisia ennakkoluuloja. Kun jaat paperisen ansioluettelon, työnantajat eivät näe, miltä näytät. (Harvinaisia ​​poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten malli- tai näyttelijätöihin hakevien henkilöiden kohdalla, ei kannata liittää kuvia ansioluetteloosi.) “Monet työnantajat ovat alkaneet aktiivisesti pyrkiä vähentämään ansioluetteloiden vinoutumista hyödyntämällä rekrytointiprosesseja, jotka poistavat sukupuolen, nimet tai jopa koulutustausta vähentääkseen systeemistä harhaa”, Zaiger sanoi. Mutta video-ansioluettelon avulla työnantajat näkevät ulkonäkösi alusta alkaen. Tämä voi mahdollistaa tietoisen tai tiedostamattoman puolueellisuuden palkkaaville esimiehille – ulkonäkösi voi sitten vaikuttaa siihen, tavoittavatko työnantajat vai eivät.
 • Se voi olla aikaa vievää. TikTok-videot ovat lyhyitä, mutta johdonmukaisen, työhön sopivan viestin perille saaminen lyhyessä ajassa voi olla haastavaa. Sekunteja kestävän videon luominen voi kestää tunteja.
 • Tilaa on rajoitetusti. Säännöllisissä paperisissa ansioluetteloissa ihmisillä on joskus vaikeuksia leikata kokemustaan. Jossain urasi vaiheessa yksisivuinen ansioluettelo voi tulla mahdottomaksi. Ajattele nyt korostaaksesi kokemustasi muutamassa sekunnissa. Se voi olla vaikeaa, varsinkin tarkemmilla ja vakavammilla yksityiskohdilla. “Vaikka TikTok voi esitellä persoonallisuuttasi, on hieman vaikeampaa hyödyntää portfoliosi tai kokemuksesi vakavampia puolia näin lyhyessä pätkässä”, Zaiger sanoi.
 • Työnantajat ja palkkauspäälliköt eivät ehkä edes näe sitä. Monet ihmiset saattavat nähdä TikTok-ansioluettelosi. Mutta ovatko he oikeita ihmisiä? Jos yrityksen rekrytoijat ja rekrytointipäälliköt eivät käytä aikaa sovelluksessa palkkaamista silmällä pitäen, et ehkä pysty kiinnittämään heidän huomiotaan. Ja jotkut teollisuudenalat eivät välttämättä näe TikTok-ansioluetteloa ammattimaisena gambittina – ajatelkaa lakia, lääketiedettä, rahoitusta, Fennel huomauttaa.
 • Se ei ole kaikille. Video-ansioluettelo ei välttämättä sovi sinulle parhaiten. “Jos et ole varma kamerasta, on parasta olla käyttämättä tätä menetelmää”, Fennell sanoi.
 • Voisit levitä virukseen. Tämä voi olla ammattilainen, jos se saa kiinnittämään johtajien huomion yrityksissä, joissa haluaisit työskennellä. Kääntöpuoli Fenellin mukaan on, että jos videota jaetaan laajasti, saatat saada negatiivista palautetta.

Jos ansioluettelosi lähettäminen TikTokissa tuntuu hieman epämukavalta, et ole yksin.

Elokuussa 2021 tehdyssä sukupolven Z-tutkimuksessa, jonka teki Tallon, opiskelijat korkeakouluihin ja yrityksiin yhdistävän verkkoalustan, 48 % piti ajatuksesta tehdä video-ansioluettelo – ja 48 % ei. Ja vain 26 % vastaajista ilmoitti julkaisevansa ansioluettelonsa TikTokin alustalle.

Vinkkejä ansioluettelosi lähettämiseen TikTokissa

Jos julkaiset ansioluettelosi TikTokissa, muista pitää mielessä seuraavat taktiikat.

Harjoittele ennen kuin julkaiset

Älä luo TikTok-ansioluetteloasi harjoittelematta ensin, Fennel suosittelee. Haluat sanojesi olevan “tiiviitä” ja “hyvin jäsenneltyjä”, hän sanoi, tavoitteenaan heijastaa persoonallisuuttasi, mutta pitää ulkonäkösi ammattimaisena.

Skriptin luomisesta voi olla apua. “Vaikka jotkin parhaista TikTokeista voivat tuntua spontaaneilta, TikTokin jatkaminen tulisi suunnitella”, Zaiger sanoi ja huomautti, että kirjoittamalla ylös, mitä haluat sanoa, et unohda mitään tärkeää.

Mutta vaikka työstäisit käsikirjoitusta, yritä kuulostaa luonnolliselta – ei jäykältä ja liian harjoitellulta. “Älä puhu kuin ihminen kameran edessä. Kommunikoi aivan kuten jos istuisit kasvotusten seuraavan pomosi kanssa”, Barnett sanoi.

Tärkeää : Varmista, että tilisi on julkinen, jotta yritykset voivat nähdä ansioluettelosi.

Hyödynnä visuaalisia ominaisuuksia

Älä puhu kameralle ja käytä kaikkea mahdollista visuaalista tukea ehdokkuuttasi tukemiseen. “Sisällytä kuvia urasi saavutuksista (palkinnot, lehdistötiedotteet, valokuvat jne.) sekä visuaalisia materiaaleja vahvistamaan sanomaasi”, Fennell sanoi.

Aseta Stage

Mieti, mitä sinulla on päälläsi, mikä on taustallasi ja myös videon ulkonäköä. Ilmeisesti TikTok on rento väline ansioluettelon lähettämiseen. Harkitse kuitenkin, millaisen vaikutelman annat videolla.

Tämä saattaa tarkoittaa pienten investointien tekemistä. “Sormusvalo tai parempi tausta voi tehdä eron amatöörin ja ammattimaisen näköisen TikTok-ansioluettelon välillä”, Zaiger sanoi.

Ole varovainen esittämäsi suhteen

Muista, että TikTokisi voivat nähdä kourallinen ihmisiä – mutta se voi myös levitä viruksen leviämiseen. Varmista, että se edustaa sinua oikealla tavalla ja että jos se saa suuren yleisön huomion, mikään ei voi nolata sinua tai aiheuttaa sinulle vaaraa. Fennellin mukaan sinun kannattaa olla varma, että ansioluettelosi video ei sisällä henkilötietoja, joita identiteettivarkaat voivat käyttää.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *