Ero Resume ja ansioluettelo

Posted on

Ero Resume ja ansioluettelo


Mitä eroa on jatkaa ja CV? Ensisijainen erot jatkaa ja ansioluettelo (CV) on pituus, mikä on mukana, ja mitä kukin käytetään. Vaikka molemmat käytetään työhakemusten, jatkaa ja CV eivät aina vaihdettavissa.

Useimmat jatkuu Yhdysvalloissa ovat osaamisen perustuvan : ne ovat henkilökohtaisia markkinointiasiakirjoihin tarkoitus esitellä ehdokkaan taitoja, merkittäviä saavutuksia, ja työkokemus suurin etu.

Yhdysvaltain ansioluettelot esittäneet työpaikkoja korkeakoulujen, tieteellinen tutkimus ja lääketieteen aloilla, ovat tilitietojen-pohjainen , joka tarjoaa kattavan (ja usein pitkiä) listaus oman koulutuksen, sertifikaatit, kokemus tutkimuksesta ja Ammatillinen tausta ja jäsenyyksiä.

Mikä on ansioluettelo?

Ansioluettelo  (CV) tarjoaa yhteenvedon kokemusta ja taitoja. Tyypillisesti ansioluettelot lähtötason ehdokkaat ovat pidempiä kuin jatkuu – ainakin kaksi tai kolme sivua. Ansioluettelot keskitason ehdokkaita, jotka ovat keränneet lukuisia julkaisuja yleensä ajaa paljon kauemmin.

Huom ansioluettelot sisältävät runsaasti tietoa akateemisen taustan, mukaan lukien opetuskokemus, astetta, tutkimus, palkintoja, julkaisuja, esitelmiä ja muita saavutuksia.

Ansioluettelot ovat siis pidempiä kuin jatkuu, ja sisältää lisätietoja, erityisesti tiedot liittyvät oman akateemisen ja tutkimuksen taustalla.

Mikä on CV Yhteenveto?

Ansioluettelo yhteenveto  on yksi-kaksi-sivun, tiivistetty versio täyden ansioluettelo. CV tiivistelmä on tapa nopeasti ja ytimekkäästi välittää oman ammattitaitoa. Joskus suuret organisaatiot aluksi pyytää yhden sivun CV tiivistelmä kun he odottavat suuri joukko hakijoita.

Mitä sisällyttää ansioluettelosi

Ansioluettelosi tulisi sisältää nimesi, yhteystietosi, koulutusta, ammattitaitoa ja kokemusta.

Lisäksi perusasiat, CV sisältää tutkimuksen ja opetuksen kokemusta, julkaisut ja apurahoja, ammattijärjestöt ja lisenssit, palkinnot ja muut olennaiset tiedot asentoon haet.

Vinkki: Aloita tekemällä luettelo kaikista taustatiedot, ja sitten järjestää sen luokkiin.

Mikä on Resume?

Jatkaa  tarjoaa yhteenvedon koulutuksen, työhistoria, valtakirjojen ja muita saavutuksia ja taitoja. Myös valinnaisia osia, kuten CV tavoite ja uran yhteenveto.

Huomautus : jatkaa ovat yleisimpiä pyydetyn asiakirjan hakijoiden työhakemusten.

Ansioluettelo tulisi olla niin tiivis kuin mahdollista. Tyypillisesti uudelleen on yksi sivu, mutta joskus se voi olla niin kauan kuin kaksi sivua.

Vihje : Jatka usein listoja pitää tiedot ytimekäs.

Jatkuu tulevat muutaman tyypit, mukaan lukien kronologinen, toimiva, ja yhdistelmä formaatteja. Valitse muoto, joka parhaiten sopii työpaikan tyyppi olet hakemassa.

CV ja Jatka kirjoittaminen Vinkkejä

Olitpa ansioluettelon tai jatkaa, on olemassa muutamia hyödyllisiä sääntöjä kannattaa noudattaa.

Vastaa CV: si asentoon.  Tämä on erittäin tärkeää, kun kirjoitat jatkaa, mutta sitä sovelletaan CV liikaa. Varmista, että olet esittelemiseen koulutus, työkokemus, ja taitojaan ne liittyvät erityisesti teollisuudessa tai työ.

Ansioluettelossa, esimerkiksi jos työnhaku koulutuksessa, kannattaa laittaa opetuskokemuksen yläreunassa ansioluettelosi. Vuonna jatkaa, saatat sisältävät vain työkokemusta, joka liittyy suoraan työtä olet hakemassa. Voit myös avainsanoja työnkuvan ansioluettelosi tai CV. Tämä näyttää työnantajalle, että olet juuri oikean asentoon.

Käyttää mallia.  Voit käyttää mallia jäsentää CV: si. Tämä antaa asiakirjan selkeä organisaatio, joka auttaa työnantaja nopeasti nähdä oman pätevyyden ja kokemuksen.

Oikolukea ja muokata.  Olipa käytät CV tai ansioluettelo, sinun täytyy perusteellisesti muokata asiakirjaa. Varmista, ettei ole kirjoitusvirheitä tai kielioppivirheitä.

Varmista, että formaatti on yhtenäinen – esimerkiksi jos käytät bullet pistettä yhdellä työnkuva, käyttää bullet pistettä kaikissa toimenkuvat.

Kuinka Kirjoita onnistunut Jatka

  • Valitse oikea muoto tarpeisiisi. Toimialastasi kokemusta, ja haluttu asema ilmoittaa valinnasta jatkaa muodossa – esimerkiksi kronologinen, toimiva, tai yhdistelmä.
  • Kirjoita sekä robottien ja ihmisten. Ansioluettelosi tarvitsee päästä ohi Hakija Tracking System ja napata huomiota ihmisen toisessa päässä.

Miten Kirjoita Onnistunut CV

  • Tietää, mikä luetaan kuinka muotoilla tietoja.
  • Valita sopiva muoto. Varmista, että valitset ANSIOLUETTELOMALLI joka sopii asemaa haet. Jos haet apurahan, esimerkiksi sinun ei tarvitse sisällyttää henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka voidaan sisällyttää kansainväliseen CV.

Kansainvälinen ansioluettelot

Kun ansioluettelot Yhdysvalloissa käytetään ensisijaisesti haettaessa akateemisen, koulutus, tieteellinen, lääketieteen tai tutkimustehtäviin tai haettaessa apurahoja tai avustuksia, ehdokkaita kansainväliset työt oppii pian, että ne tulee toimittaa ”ansioluettelot” melkein mitä tahansa työpaikkojen he hakevat.

Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa tai Aasiassa, työnantajat voivat odottaa saavansa ”ansioluettelo” (usein liitetty valokuva) sijaan jatkaa. Kuitenkin kansainvälinen ”ansioluettelot” on itse asiassa rakennettu ja muotoiltu paljon enemmän kuin jatkaa kuin ne ovat akateeminen Yhdysvaltain ansioluettelo.

Ensisijainen ero Yhdysvaltojen jatkaa ja kansainvälinen CV on, että työnantajat muissa maissa, esteetöntä Yhdysvaltain syrjintä työelämässä lakien, vaativat paljon enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja kuin voisi antaa paikan jatkaa Yhdysvalloissa tai Kanadassa. Nämä yksityiskohdat vaihtelevat maittain, mutta voi olla yksi syntymäaika, kansalaisuus, siviilisääty ja lasten lukumäärä.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *