Suullinen viestintä – olennainen Soft Skill

Posted on

Suullinen viestintä - olennainen Soft Skill


Sanallinen viestintä on tiedonkulun yksilöiden tai ryhmien kautta puhuminen. Se on yksi tavoista olemme vuorovaikutuksessa meidän pomot, työntekijät, työtoverit ja asiakkaat tai asiakkaat työssä. Käytämme myös aktiivinen kuuntelu, sanattoman viestinnän, kuten kehon kieli ja ilmeet, ja kirjoittaminen kommunikoida.

Kun sanallinen viestintä taidot ovat heikot, vastaanottajia viestisi ei voi ymmärtää heitä ja myöhemmin pysty vastaamaan asianmukaisesti. Vaikka nämä viat eivät riipu pelkästään kaiuttimen niukasti kuuntelutaito tai virheelliseen tulkintaan sanaton vihjeet voivat myös olla syyllinen, he alkavat hänen kanssaan.

Kuinka parantaa sanallinen viestintä

Parantaa Kommunikoi auttaa välttämään väärinkäsityksiä työssä. Toimi seuraavasti, joka alkaa jo ennen kuin sanat jätä suusi:

 1. Varaudu: Ennen kuin aloitat keskustelun, selvittää, mitä tietoja haluat tarjota. Sitten päättää paras tapa lähettää sen vastaanottajan. Esimerkiksi sinun ei tarvitse tehdä sitä face-to-face vai puhelun tehdä?
 2. Choose Your Words huolellisesti: Käytä sanastoa vastaanottaja voi helposti ymmärtää: jos hän ei ymmärrä sanoja, viestisi katoavat.
 3. Puhu selkeästi:  Ole tietoinen määrän ja nopeuden puheen. Puhuminen liian hiljaa vaikeuttaa kenenkään kuulla sinun, mutta huutaminen voi olla hyvin luotaantyöntävä. Puhua hitaasti tarpeeksi ymmärrettävä, mutta ei niin hitaasti, että olet kantoi kuulijan tai laittaa hänet nukkumaan.
 4. Käytä Oikea Tone:  Äänesi saattaa paljastaa oikeat tunteensa ja asenne. Esimerkiksi, jos olet vihainen tai surullinen, se törmännyt läpi sävy. Yritä pysyä hallinnassa tämän välttämiseksi paljastaen enemmän kuin haluat ja häiritsevät kuuntelijaa viestistäsi tahallisuus.
 5. Silmiin: Henkilö, jonka kanssa puhut paremmin pystyä yhteyttä jos olet säilyttää katsekontaktin koko keskustelun.
 6. Saapuminen kuulijan Ajoittain: Saa palautetta varmistaa henkilölle, jonka kanssa puhut ymmärtää sinua. Hän on “saada”, mitä yrität sanoa. Kun puhut, tarkkailla hänen ilmeet ja kehon kieli, tai pyydä sanallisia vahvistuksen siitä, että hän ymmärtää sinua.
 7. Vältä häiriötekijöitä: taustamelu häiritse kuuntelija ja vaikeuttavat hänelle kuulla mitä sanot, puhumattakaan, ymmärtää sitä. Löytää hiljainen paikka puhua. Jos puhut jonkun puhelimitse, mene rauhallisella alueella ja varmista hän on yhtä hyvin. Jos tämä ei ole mahdollista tällä hetkellä, järjestää puhua, kun se on.

Uraa, jotka vaativat Erinomainen Kommunikoi

Riippumatta siitä, mitä ura on, sinulla todennäköisesti on puhua ihmisille ainakin toisinaan. Siksi hyvä suulliset viestintätaidot ovat kriittisiä. Joissakin ammateissa riippuu kuitenkin jolla on ylivoimainen suulliset viestintätaidot. Täällä on useita vaativia pehmeä taito:

 • Toimitusjohtaja:  toimitusjohtajat ovat vastuussa kaikkien toimintojen organisaatioissa ne kulkevat. Niiden on kyettävä jakamaan tietoa näiden ulkopuolella kokonaisuus, mukaan lukien muut huipputason johtajia, työntekijöitä, asiakkaita ja osakkeenomistajia.
 • Koulun rehtori:  Päämiehet hallita peruskoulun ja toisen asteen koulutuksessa. Erinomaiset suulliset viestintätaidot antaa heidän olla vuorovaikutuksessa koulun tiedekunnan, vanhemmat ja opiskelijat.
 • Manageri : johtajat teettäjää on osaston tai koko organisaation työntekijöitä. Heidän on voitava antaa palautetta työntekijöilleen selkeällä tavalla.
 • Operations Research Analyst: Käyttämällä heidän asiantuntemuksensa matematiikan, toiminnan analyytikkoa auttaa yrityksiä ja muita yhteisöjä ratkaisemaan ongelmia. Sanallinen viestintä taitoja, jotta ne voivat toimia ryhmän jäsenenä.
 • Lääketieteen tutkija:  lääketieteellinen tiedemiehet tutkivat syitä sairauksien ja kehittää ehkäisy ja hoito perustuvat menetelmät havainnoistaan. Niiden on pystyttävä selittämään tuloksia kollegoille.
 • Ekonomisti: Taloustieteilijät tutkia resurssien jaon. He tekevät yhteistyötä asiakkaiden ja keskustella havainnoistaan niitä.
 • Kliinisiä tai opintopsykologin:  Clinical and neuvonta psykologit diagnosoida ja hoitaa henkilöitä, jotka ovat psyykkisen, emotionaalinen ja käyttäytymisen häiriöt. He viettävät päivänsä puhua ihmisille.
 • Arkeologi:  Arkeologit tutkia historiaa ja esihistorian tutkimalla todisteita jääneet ihmiset. Niiden on selittää tutkimustulokset kollegoille.
 • Avioliitto ja perheterapeutti: Avioliitto ja perhe terapeutit kohtelee henkilöitä, perheitä ja pariskuntia mielenterveyden häiriöt ja ihmissuhde ongelmia. Heidän täytyy välittää tiedot asiakkailleen.
 • Opettaja:  Opettajat opettaa opiskelijat eri aiheista. He selittävät käsitteitä opiskelijoille, yhteistyötä muiden opettajien ja keskustelevat oppilaiden edistymistä vanhempien kanssa.
 • Kirjastonhoitaja:  Kirjastonhoitajien valita ja järjestää materiaaleja julkisesti, koulussa, akateeminen, laki, ja yrityksen kirjastot. He opettavat kirjaston asiakkaat, miten käyttää näitä resursseja.
 • Hammaslääkäri:  Hammaslääkärit tutkia ja hoitaa potilaita hampaat ja ikenet. He tekevät yhteistyötä suuhygienistin ja avustajat sekä keskustella menettelyjä potilaidensa kanssa.
 • Apteekista:  Proviisorit luopua reseptilääkkeitä potilaille. Ne antavat tietoa ja ohjeita, jotta he voivat käyttää näitä lääkkeitä tehokkaasti ja turvallisesti.
 • Markkinointipäällikkö:  Markkinointi johtajien suunnitella ja toteuttaa yritysten markkinoinnin strategiat. He tekevät yhteistyötä jäsenten markkinoinnin joukkuetta.
 • Software Developer:  Ohjelmistokehittäjät valvoo luomiseen tietokoneohjelmistojen. Sanallinen viestintä taitoja, jotta ne voivat ohjata heidän joukkuetta.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *