Parhaat tekniikat onnistuneeseen työhaastatteluun

Posted on

Parhaat tekniikat onnistuneeseen työhaastatteluun

Kun olet työhaastattelussa, pienet asiat voivat vaikuttaa suuresti. Pienikin virhe voi maksaa sinulle työtarjouksen. Varaa aikaa valmistautumiseen, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen vaikutuksen jokaisessa työhaastattelussa.

Nämä haastattelutekniikat kattavat kaikki perusasiat, jotka sinun tarvitsee tietää haastattelutekniikkasi hiomiseksi ja työhaastattelun suorittamiseksi. Tehkää tapaamisestasi rekrytointipäällikön kanssa onnistunut alusta loppuun asti yritykseen tutustumisesta haastattelun lähettämiseen.

Paranna haastattelutekniikkaasi

Työhaastattelu antaa sinulle mahdollisuuden loistaa. Se, mitä sanot ja teet, joko siirtää sinut seuraavalle työsuhteen harkinnan kierrokselle tai pudottaa sinut pois kilpailusta.

Mekko haastattelun menestykseen

Ensivaikutelma, jonka teet mahdolliseen työnantajaan, voi vaikuttaa suuresti työhaastattelusi tulokseen. Haastattelijan ensimmäinen arvio perustuu siihen, miltä näytät ja mitä sinulla on päälläsi. Siksi on aina tärkeää pukeutua asianmukaisesti työhaastatteluun. Sopiva valinta vaihtelee työnantajan mukaan, joten sinun on valittava asu, joka sopii siihen, mihin haluat palkata.

Päivitä haastattelutaitosi

Työhaastattelun aikana kykysi olla vuorovaikutuksessa haastattelijan kanssa ja ilmaista ajatuksesi ovat yhtä tärkeitä tekijöitä työn saamisessa kuin ansioluettelossasi mainitut pätevyydet. Varaa hetki ennen haastattelua varmistaaksesi, että haastattelutaitosi on yhtä valmis kuin ansioluettelosi.

Minimoi haastattelustressi

Haastattelut voivat olla stressaavia, vaikka olisit ammattilainen, joka on käynyt monissa niistä. On olemassa tekniikoita, joiden avulla voit vähentää stressiä ennen työhaastatteluasi ja sen aikana, ja strategioita, joita voit käyttää vähentämään ahdistusta, joka saattaa liittyä työnhakuun. Se tekee haastattelun hallinnasta paljon helpompaa, kun et ole stressaantunut.

Tee paras ensivaikutelma

Ensivaikutelmalla on todella väliä, eikä sinulla ole paljon aikaa tehdä hyvää vaikutelmaa työhaastattelussa. Sinua arvioidaan mahdollisena uutena työntekijänä siitä hetkestä, kun tervehdit vastaanottovirkailijaa, kunnes lähdet rakennuksesta. On tärkeää jättää kaikista tapaamisistasi paras mahdollinen vaikutelma.

Myy itsesi haastattelijalle

Kun olet työhaastattelussa, sinun on myytävä pätevyytesi ja valtakirjasi rekrytointipäällikölle. Sinun on myös osoitettava haastattelijalle, että sopisit hyvin sekä tehtävään että organisaatioon. Jonkin verran valmistautumalla voit esitellä itsesi ehdokkaana, jonka mikä tahansa organisaatio haluaisi palkata. Tee parhaasi saadaksesi rekrytointipäällikön puolellesi, mikä auttaa sinua saamaan palkkaa.

Mitä tehdä, kun olet introvertti

Haastattelut voivat olla todella haastavia, kun olet introvertti, mutta on olemassa tekniikoita, jotka auttavat introvertteja loistamaan työhaastatteluissa, mukaan lukien haastattelun valmistelu ja käsittely sekä introverttien ominaisuuksien myyminen.

Käytä aikaa sanoaksesi kiitos haastattelun jälkeen

Kiitoksen sanominen työhaastattelun jälkeen ei ole vain hyvä haastatteluetiketti. Se myös vahvistaa kiinnostusta tehtävään ja osoittaa haastattelijalle, että sinulla on erinomaiset seurantataidot. Käytä kiitoskirjettäsi myös haastattelun aikana esiin tulleiden ongelmien ja huolenaiheiden käsittelemiseen.

Harjoittele haastattelua

Kun käytät aikaa tarkastellaksesi tyypillisiä haastattelukysymyksiä, joita sinulta todennäköisesti kysytään työhaastattelun aikana, saat puitteet vastauksillesi. Se myös rauhoittaa murtuneita hermojasi, koska et joudu etsimään vastausta haastattelun kuumalla paikalla.

Harjoittele haastattelua ystävän tai perheenjäsenen kanssa etukäteen, ja se on paljon helpompaa, kun olet todella työhaastattelussa.

Käytä verkkoyhteystietojasi

Sillä, kenellä tunnet haastateltavassa yrityksessä, on todella väliä. Yhteytesi voivat ohjata sinut työhön, antaa sisäpiiritietoa yrityksestä ja kertoa sinulle, mitä on odotettavissa haastattelun aikana.

Tutustu Yhtiöön

Kuinka paljon tiedät yrityksestä, joka juuri otti sinuun yhteyttä haastattelun järjestämiseksi? Sen pitäisi olla runsaasti, ja kaikki tarvitsemasi tiedot ovat saatavilla verkossa. Hanki sisäpiiri yrityskulttuurista ja hyödynnä yhteyksiäsi haastatteluedun saavuttamiseen.

Valmistaudu puhelinhaastatteluun

Kun etsit aktiivisesti työtä, on tärkeää valmistautua puhelinhaastatteluun lyhyellä varoitusajalla. Koskaan ei tiedä, milloin rekrytoija tai verkostoitumisyhteyshenkilö saattaa soittaa ja kysyä, onko sinulla aikaa keskustella työmahdollisuudesta.

Suorita ryhmähaastattelu

Yhden henkilön haastattelu on tarpeeksi vaikeaa, mutta se on vielä vaikeampaa, kun joudut haastattelemaan haastattelijaryhmän (tai paneelin).

Haastattelu ruokailun aikana

Aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle vieminen tarjoaa haastattelijalle mahdollisuuden tarkistaa kommunikaatio- ja vuorovaikutustaitosi sekä pöytätapojasi toimistoa rennommassa ympäristössä. Opi käsittelemään haastattelua ruokailun aikana, mukaan lukien tilaukset, ruokailuhaastatteluetiketin, kuka maksaa ja muita vinkkejä haastatteluun kahvin tai aterian ääressä.

Vältä näitä haastatteluvirheitä

Mitä sinun ei pitäisi tehdä haastattelussa? Tutustu yleisimpiin työhaastatteluvirheisiin, virheisiin ja virheisiin, joita työnhakija voi tehdä. Jotkut heistä ovat pieniä; muut voivat tehdä tai rikkoa mahdollisuutesi saada palkkaa. Varaa sitten aikaa valmistautumiseen ennen haastatteluasi, jotta sinun ei tarvitse stressata siitä, miten se meni sen jälkeen.

Lisää työhaastattelutekniikoita, jotka auttavat sinua palkkaamaan

Katso lisää vinkkejä puhelinhaastatteluihin, toisiin haastatteluihin, lounas- ja päivällishaastatteluihin, käyttäytymishaastatteluihin, julkisiin haastatteluihin, harjoittele haastatteluja ja muita neuvoja haastattelun onnistumiseen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *