Uusi työ ilmoitus Kirje Asiakkaat

Posted on

 Uusi työ ilmoitus Kirje Asiakkaat


Poistumatta työ pitää samalla asiakkaat vaativat suuren kirjeen ja jopa parempi ajoitus. Kirjoittaminen ilmoitus kirjeen uudelle kanta on epäilemättä jännittävä pyrkimys. Jos toivoa tuoda asiakkaille yhdessä, keskittyä kirjeen sisällöstä, optimaalinen ajoitus, ja seuranta. Lue selvittää, miten naulata kaikki kolme.

Mieti, kuinka työnantaja on ilmoittaessaan uutiset

Uusi työnantaja voi halutessaan ilmoittaa jännittäviä uutisia paikallisessa sanomalehden “Hyvät ja Shakers” -osiossa, niiden verkkosivuilla, uutiskirjeen tai sosiaalisessa mediassa. Jos olet alalla, joka perustuu asiakkaan lähetteet, sitten haluat tuoda asiakkaille sinulle. Joten välttää blindsiding niitä ilmoittamalla uutiset ennen kuin he voivat kuulla sen toisesta lähteestä.

Kysy uusi työnantaja etukäteen, jos he aikovat julkaista uutisia. Jos kyllä, selvittää, milloin ja miten se tapahtuu. Jos se edeltää suunnitellulta Julkistamispäivä, pyydä heitä odottavan, kunnes olet ilmoittanut asiakkaille. Sano et halua ottaa riskiä niitä liikesuhteita. Jos niiden rivi on vaakalaudalla, uusi yhtiö todennäköisesti esittää tämän toiveen.

Työtoverisi saattaa olla suurin uhka pitää asiat salassa. Jotta kukaan tietämättään selvittää, ilmoittaa asiakkaille 24 tunnin kuluessa ilmoittamalla. Kirjeesi pitäisi olla jo valmiina.

Älä päivitä LinkedIn ennen kuin olet aloittanut. Itse asiassa, kerro vain sinun Luotetuin perheenjäseniä ja ystäviä välttää PR kriisi. Et halua 500 Facebookin käyttäjät heräämässä uutisia, kaikki koska Bill-setä voi tulkita välillä tilapäivitys ja pikaviesti.

Laadi aikataulu Liputusvelvollisuuden

Varmistaa sujuva siirtyminen ja lupsakka lähtöä, kohdista ilmoitus strategian että sekä entisessä ja uusi työnantaja. Poistua strategian pitäisi harkita kolme asiaa. Kirjeesi tulee sisältää näiden kolmen vähintään.

  1. Kerro asiakkaille 24 tunnin kuluessa ilmoittamalla
  2. Kerro asiakkaillesi voimaantulopäivää
  3. Tarjoavat kiitollisuutta kumppanuuden

Käytä virallisen tulostaa kirje tai lehdistötiedotteen yritysten ilmoituksia. Käyttää sosiaalista mediaa, LinkedIn, ja epävirallisia sähköposti ilmoittamaan ystävien, perheen ja muut tarvittavat osapuolet ole suoraan sidottu omaan liiketoimintaan.

Kirjoita tehokas kirje asiakkaillesi

Olla ammattimaista, positiivinen ja ystävällinen kirjeessänne, kiittää entinen työnantaja ja nykyisten asiakkaiden tehtävään nähden ovat vaikuttaneet menestykseen. Sitten ilmaista optimismia jännittävä tulevaisuus tullessaan. Lopuksi, anna asiakkaat tietävät milloin aloittaa virallisesti, jotta ne voivat riittävästi aikaa valmistautua muutokseen.

Asiakkaasi myös tiedettävä, mitä odottaa. Mitä, jos mitään, muuttuu koskien liiketoiminnan teidän? Tai, jos he oleskelevat kanssa entinen työnantaja, joka ottaa hoitaakseen tililleen?

Esimerkki uuden työn Ilmoitus Letter

Alla on esimerkki uuden työn ilmoitus kirjeen, että myyntiluvan haltija voi lähettää hänen asiakkailleen.

Aihe: Uusi kanta Ilmoitus

Rakas yhteyshenkilön nimi,

Olen innoissani voidessani ilmoittaa, että olen liittynyt NEWMarketing ja alkaa 7. elokuuta olen niin kiitollinen kuusi ihanaa vuotta OLDMarketing sekä keskeinen rooli olet pelannut minun menestys. Kehotan teitä liittymään minua tässä jännittävä uusi luku jatkaa molempia osapuolia hyödyttävä kumppanuus. Voisitte samat sitoutumista ja omistautumista minulta, lisätukea ylhäältä virasto satoja onnistuneita kampanjoita, jotka käänsivät asiakkaiden brändit kotitalouksien nimet.

Olen varma, että tämä muutos antaa minulle enemmän itsenäisyyttä ja aikaa palvella sinua kaikissa markkinoinnin keinot ja tavoitteet. Jos kuitenkin päätät jäädä NEWMarketing, Laura Marks olisi uusi agentti alkaa 7 elokuu.

Älä epäröi ojentaa kysyttävää ja tiedän, että teen kaikkeni, jotta tämä sujuva siirtyminen.

Vilpittömästi sinun,

John Stewart

john@newmarketing.com
123 Park Street
Anytown, USA
(800) 123-4567

Järjestä seurantakokous

Nyt kun olet ilmoitti uutisia asiakkaillesi, se on aika seurantakokous – puhelimitse tai face-to-face -to aktivoida ennen ja jälkeen lähtö strategian sujuva siirtyminen. Jos niitä ei ole vielä päättänyt, miten ne etenevät koskien kumppanuuden valmistella myyntipuhe kokousta varten.

Kirjoita yksityiskohtainen luettelo kaikista niistä tavoista, joilla olette auttaneet tekemään yrityksen menestys. Palkitusta kampanjat kärjessä ja tulot toit sisään korkeatasoisen asiakkaiden turvattu, varmista jokainen osuus on siellä. Sinun täytyy vakuuttaa asiakkaille, että olet kriittisiä niiden onnistumisen. Joten, esittää niitä taitoja ja ominaisuuksia, jotka asettavat teitä lukuun ottamatta muusta pakkaus.

Jos he päättävät pysyä entisen yrityksen, älä ota sitä henkilökohtaisesti, koska mukavuutta voi olla syy miksi. Muista, että mikään ei ole äärellinen. He saattavat haluta rehire myös tulevaisuudessa. Joten, takaavat miellyttävän lähtöä, joka päättyy positiivisissa merkeissä.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *