At blive fyret vs Kom afskediget

Posted on

At blive fyret vs Kom afskediget

Du har for nylig mistet dit job. Især hvis opsigelsen var en overraskelse, kan du have en masse spørgsmål om din situation. Men lige nu, er der ingen vigtigere spørgsmål end dette: var du fyret – eller var du afskediget?

At blive fyret og fyret er to forskellige måder at miste din position, og forskellen kan påvirke din berettigelse til arbejdsløshed, samt dine leje udsigter for fremtiden. Derfor er det en god idé at være meget klar over den præcise karakter af din opsigelse, hvis du mister dit job.

Hvis det lyder som det skal være en nem skelnen at gøre, du har ret: ideelt set, din tidligere arbejdsgiver ville være meget klar over karakteren af ​​din adskillelse fra selskabet. Men som vi ved, den virkelige verden er ofte langt fra perfekt.

Her er hvad du behøver at vide om forskellene mellem at blive fyret og blive afskediget, og hvordan man kan vide, hvor du står, når du mister dit job.

Når en medarbejder er fyret

En medarbejder kan blive fyret for en række forskellige årsager. Måske er den mest almindelige årsag til at blive opsagt til årsag er et utilfredsstillende resultat på jobbet. Arbejdstagere kan også blive fyret på grund af forseelse, der ikke overholder virksomhedens standarder, der tager for meget tid fra, at skade virksomhedens ejendom, pinligt organisationen offentligt eller på anden måde ikke at overholde betingelserne i hans ansættelseskontrakt.

Når en medarbejder bliver fyret, er der ingen forventning om at blive genansat på et senere tidspunkt. Denne type af opsigelse er ikke midlertidig og er relateret til medarbejderens præstationer eller adfærd, ikke til virksomhedens økonomiske situation.

Når en medarbejder er afskediget

Når en medarbejder bliver afskediget, er det typisk har intet at gøre med medarbejderens personlige præstationer. Afskedigelser opstår, når en virksomhed undergår omstrukturering eller nedskæringer eller går ud af markedet. I nogle tilfælde kan en fritstille være midlertidig, og medarbejderen bliver genansat, når økonomien forbedres.

Bemærk: I nogle tilfælde kan afskedigede medarbejdere har ret til fratrædelsesgodtgørelse eller andre personaleydelser, som deres arbejdsgiver. Generelt, når medarbejderne er afskediget, er de ret til dagpenge.

Bestem arten af ​​din opsigelse

Den første ting du skal finde ud af, som en nyligt afsluttet ansat, er, hvordan din tidligere arbejdsgiver vil karakterisere din adskillelse fra selskabet.

Hvis du er en at-vilje medarbejder – og arbejdstagere i de fleste stater i USA er – din arbejdsgiver er ikke forpligtet til at give dig med en grund til din opsigelse. Men det er stadig passende for dig at spørge dem, hvordan de vil henvise til din opsigelse når man taler til fremtidige arbejdsgivere og staten arbejdsløshed kontor.

Frigivelse af kravene

Typisk vil arbejdsgivere spørge afskedigede medarbejdere til at underskrive en adskillelse ansættelsesaftale, nogle gange (men ikke altid) til gengæld for en fratrædelsesgodtgørelse pakke.

Det er altid en god ide at tage tid til at læse og overveje aftalen før underskrivelsen.

Vigtigt: Må ikke underskrive noget i varmen i det øjeblik, umiddelbart efter at lære af din opsigelse. Desuden er det ofte klogt at konsultere en beskæftigelse advokat.

Indsamling Arbejdsløshed

At indsamle arbejdsløshed, du typisk nødt til at have mistet dit job “uforskyldt din egen.” Mennesker, der er afskediget er tilbøjelige til at modtage arbejdsløshedsunderstøttelse, fordi de forlod på grund af omstrukturering i stedet for personlig indsats.

Mennesker, der er fyret, er mindre tilbøjelige til at modtage arbejdsløshedsunderstøttelse, fordi de forlod på grund af problemer med deres personlige præstationer. Men hvis en fyret medarbejder kan argumentere for, at deres fyring var ubegrundet eller relateret til ydelse, kan han være berettiget til arbejdsløshed.

Tip: Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til arbejdsløshed, tjekke med din tilstand arbejdsløshed kontor.

Kend dine rettigheder

Hvis du mister dit job uventet, er det vigtigt at vide, hvor du står. Du kan blive juridisk berettiget til at betale for ubrugt tid fra, for eksempel. Din tidligere arbejdsgiver skal også fortælle dig, hvad du kan forvente i form af at modtage din sidste lønseddel, rullende over pensionsydelser, og få adgang til COBRA dækning.

Det er også vigtigt at vide, om din adskillelse fra virksomheden tæller som uberettiget opsigelse.

Vigtigt: Hvis du var fyret for visse diskriminerende grunde, bedt om at begå en ulovlig handling, eller fordi du er en whistleblower, kan du blive beskyttet i henhold til statslige, føderale eller aftaleret. Kontakt en beskæftigelse advokat for at få flere oplysninger om din specifikke situation.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *