Kun yrität tasapainottaa henkilökohtaista työelämääsi yhdessä paikassa, voi aina olla joitain odottamattomia ryppyjä, jotka leikkaavat ammatillisen tuottavuuden. Suurin osa kotityöntekijöiden kohtaamista ongelmista (esimerkiksi keskeytykset, häiriötekijät jne.) Voidaan kuitenkin välttää asettamalla joitain kotona työskentelemisen perussääntöjä perheellesi, itsellesi ja jopa työtovereillesi. Vaikka jokaisen kotona työskentelevän perheen sääntöjen yksityiskohdat eroavat toisistaan, käsittele näitä seitsemää asiaa tuottavuuden varmistamiseksi
1. Aseta (ja seuraa) työajat
Kun työskentelet ulkotoimistossa, kotiin meneminen on merkki siitä, että työpäiväsi on ohi. Jos olet jo kotona, työ voi helposti ulottua iltaan tai viikonloppuihin. Työtoverit saattavat ajatella, että koska työskentelet kotona, olet aina käytettävissä. Tai kääntöpuolella on mahdollista antaa häiriötekijöiden syödä pois sinä aikana, jonka sinun oletetaan olevan töissä. Yksi ratkaisu on asettaa työajat etukäteen.
Se voi olla yhtä yksinkertaista kuin mielisuunnitelman laatiminen jokaisen päivän alussa tai yhtä monimutkainen kuin kuukausittaisen aikataulun täyttäminen tarpeitasi riippuen. Tärkeintä on olla realistinen.
Vinkki: Jos olet työsuhteessa oleva etätietokone, työnantajasi voi olla asettanut sinulle työajan. Jos olet itsenäinen urakoitsija tai kotiyrityksen omistaja, saatat haluta ottaa huomioon tietyn joustavuuden päivässäsi. Varmista, että kaikki kotitaloudet tietävät suunnitellut työajat. Jos lapset eivät ymmärrä aikataulusi, he eivät ymmärrä paikkansa siinä.
Varmista, että työskentelet silloin, kun sinun pitäisi, harkitse lokin pitämistä tai ajastimen käyttöä, vaikka se ei vaadi sinua. Näkemyksesi siitä, kuinka monta tuntia työskentelet, ei välttämättä ole yhtä tarkka kuin luulet.
2. Aseta (ja saavuta) tavoitteet
Ei riitä, että asetat vain aikataulun; sinun on asetettava tavoitteet sille, mitä saavutat tuona aikana.
Ehkä tavoitteen asettaminen, olipa se lyhytaikainen, keskipitkä tai pitkäaikainen, on osa jo kotona tekemäsi sopimusta työnantajan kanssa. Jos ei, sinun pitäisi kuitenkin tehdä se itse ja varmistaa, että se perustuu arvojesi vankkaan perustaan.
Tärkeää : Kun luot tavoitteitasi, aloita pidemmällä aikavälillä ja työskentele taaksepäin. Missä haluaisit kotisi yrityksesi olevan vuodessa? Mitä projekteja haluat suorittaa seuraavan kuuden kuukauden aikana työssäsi? Sitten työskentele taaksepäin tunnistaaksesi vaiheet, jotka sinun on suoritettava näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, ja työskentele ne päivittäisessä tai viikkorutiinissa. Arvioi edistymistäsi säännöllisesti.
3. Rajoita perheenjäsenten keskeytyksiä
Kaikkien, aikuiset mukaan lukien, on oltava selvää, mitä työajan keskeyttäminen ansaitsee. Lapsilla on taipumus unohtaa säännöt, kun taas aikuiset luulevat, etteivät ne koske niitä.
Jos lapsesi ovat nuoria, sääntöjesi on oltava löysämpiä kuin jos lapsesi ovat tarpeeksi vanhoja huolehtimaan omista tarpeistaan. Mutta jopa kun he kykenevät, se ei tarkoita, että he haluavat. Pidä linja vastaamalla häiriöihin, ja lopulta he lopettavat kysymisen tai ainakin kysyvät niin paljon.
Vinkki : Yksi tapa minimoida lasten keskeytykset on suunnitella heidän päivä niin paljon kuin mahdollista. Asettelu välipaloja, vaatteita jne. Etukäteen. Suunnittele asiat, jotka lapset voivat tehdä työskennellessäsi. Pidä pieniä taukoja päivällä. Jos lapset tietävät sinun nousevan toimistostasi jossain vaiheessa, on helpompaa odottaa kertoa sinulle viimeisimmät uutiset.
Jos sinulla on lastenhoito, anna lastenhoitajalle valtuudet älä juokse toimistosi ulkopuolella, kun kuulet lapsesi itkevän. Luotta siihen, että hoitajasi pystyy käsittelemään sitä.
Jos hoitajasi on puolisosi, auktoriteetti ei välttämättä ole ongelma, mutta hän voi tuntea vapautensa keskeyttää sinut kuin lastenhoitaja. Riippumatta siitä, kuka hoitajasi on, keskustele etukäteen siitä, mitkä ansaitsevat keskeytyksen.
4. Vähennä häiriöitä
Muiden keskeytykset eivät ole ainoita häiriötekijöitä, joita kotityöntekijät kohtaavat. Meitä kaikkia voi häiritä sähköposti, sosiaalinen media, kotityöt, televisio ja paljon muuta. Tarvitset itsekurin välttääksesi häirintää kotona työskennellessäsi. Ja avain kehitykseen on heikkouksien ymmärtäminen. Kuten aiemmin mainittiin, tuntien ja aktiviteettien kirjaamisesta voi olla hyötyä paljastaessasi, missä pääset tieltä. Kun tiedät, mikä häiritsee sinua, aseta itsellesi säännöt, tunnit, rutiinit ja tavoitteet.
5. Luo tuottava työympäristö
Tuottavan ympäristön luominen alkaa fyysisestä työtilastasi, mutta se ylittää sen. Erillinen kotitoimisto, jossa on ovi, on ihanteellinen, mutta meillä kaikilla ei ole tilaa siihen. Missä tahansa työskenteletkin, olipa sitten kyseessä ruokasalin tai makuuhuoneen nurkka, sen tulisi olla omistettu tätä tarkoitusta varten. Ei ole tehokasta asentaa ja hajottaa työtilaa joka päivä. Sen pitäisi olla paikka, jossa olet todennäköisesti keskeytynyt.
Jos sinulla on omat kotitoimistot, on yksi tärkeimmistä päätöksistä se, sallitaanko lapset toimistollesi työaikana. Jos sinulla on usein puhelin- tai videotapaamisia, saatat tarvita suljettujen ovien käytäntöä. Jos sallit lasten toimistossa, tarvitset todennäköisesti joitain sääntöjä. Ne voivat olla riittävän yksinkertaisia, jotta pienetkin lapset voivat noudattaa niitä: koputa ennen saapumista tai älä koskaan mene sisään, kun olet puhelimessa tai käytä aina hiljaisia ääniä.
Osa tuottavan ympäristön luomisesta on myös se, kuinka esität itsesi työhön. Vaikka sinulla ei olisi koskaan videotapaamisia, siivoudu ja pukeudu ennen työskentelyn aloittamista. PJ: lläsi työskenteleminen saattaa kuulostaa hienolta, mutta se ei aseta sinua oikeaseen mielikuviin toimiaksesi tehokkaasti.
6. Monitasoinen sopivasti
Me kaikki olemme joskus monitehtäviä, mutta kun työskentelet kotona (etenkin lasten kanssa), voi olla houkutusta tehdä se liikaa. Se voi jättää sinulle joukon puolivalmiita projekteja ja lapset, jotka tuntevat, etteivät he koskaan saa täydellistä huomiota.
Temppu on monitehtävä tehokkaasti ja sen tekeminen rajoitetulla tavalla. Kannattaa taittaa pyykkiä ääni-neuvottelupuhelun aikana tai tarkistaa sähköpostiosoitteesi odottaessasi poimiaksesi lapsen aktiviteetista. Kun kuitenkin vuorovaikutuksessa lapsesi kanssa, haluat joko olla täysin läsnä tai lykätä, kunnes pystyt kiinnittämään täyden huomion.
7. Ole saavutettavissa
Kun työskentelet etäyhteydessä, työnantajan, asiakkaiden tai asiakkaiden on luotettava siihen, että työskentelet heidän puolestaan niin kuin he odottavat sinua. Luottamuksen luomiseksi sinun on oltava tavoitettavissa. Tämä tarkoittaa tehokkaiden sähköpostien kirjoittamista ja muille vastaamista nopeasti. Se tarkoittaa puhelimen hakemista ja soittamista tarvittaessa. Se voi jopa tarkoittaa toisinaan menemistä toimistoon.
Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.