Miten Pehmeät taidot auttaa lisäämään urasi

Posted on

Miten Pehmeät taidot auttaa lisäämään urasi

Useimmat ammateissa edellyttävät, että ne, jotka työskentelevät siinä on tiettyjä kykyjä, joiden avulla he voivat tehdä työnsä. Esimerkiksi valokuvaajille on ymmärrettävä, miten eri kameran asetukset ja valaistus vaikuttavat kuvia he ottavat, opettajien on voitava käyttää tiettyjä tekniikoita opettaa matematiikkaa ja lukemista ja ohjelmoijat täytyy osata käyttää ohjelmointikieliä. Näitä kykyjä kutsutaan kovaa tai teknisiä taitoja sekä oppia niitä yksi yleensä ilmoittautuu jonkinlainen koulutus ohjelma, jossa hän saa lähiopetukseen ja usein käytännön koulutusta samoin.

Työskennellä missä tahansa ammatissa tarvitaan myös mitä kutsutaan pehmeitä taitoja.

Mitkä ovat pehmeitä taitoja?

Pehmeät taidot ovat henkilökohtaisia ​​luonteenpiirteitä tai ominaisuuksia jokainen meistä on. Ne muodostavat keitä olemme, yleensä kattaa asenteet, tavat ja miten olemme vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Ne ovat paljon vähemmän konkreettisia kuin kova tai teknisiä taitoja, ja toisin kuin ne, et opi pehmeitä taitoja ilmoittautumalla koulutusohjelmaa. Voit kuitenkin hankkia ne läpi koulutus-, työ- ja elämänkokemusta, mutta se vie yhteisiä vaivalla. Sanotaan esimerkiksi olet kauhea klo hallita aikaa, mutta löytää itsesi ilmoittautunut luokka, joka vaatii teitä saattamaan useita projekteja.

Jos haluat tehdä hyvin joudut parantaa aikaa johtamistaidot, jotta voidaan vastata määräajat. Voit oppia paremmin hallitsemaan aikaa hakemalla neuvoja tiedekunnan ja muiden opiskelijoiden tai lukea hyödyllisiä artikkeleita. Tässä muutamia tyyppejä pehmeitä taitoja.

 • Sanallinen viestintä: Henkilöt, joilla on hyvät suulliset viestintätaidot on kyky välittää tietoa muille puhumalla.
 • Ihmissuhdetaidot: ottaa hyviä ihmissuhdetaitoja tarkoittaa, että yksi on paitsi kyky kommunikoida muiden kanssa, mutta on valmis kuuntelemaan ihmisiä ilman päätellen niitä, jakaa ideoita ja pitch kun työtoverit tarvitsevat apua.
 • Kirjoittaminen : Hyvä kirjoitustaito voit liittyä tietoja käyttäen kirjoitettu sana.
 • Ongelmanratkaisu ja kriittisen ajattelun: ongelmanratkaisu on kyky tunnistaa ongelma ja sitten keksiä mahdollisia ratkaisuja. Kriittistä ajattelua voit arvioida jokaisen mahdollinen ratkaisu, käyttäen logiikan ja päättelyn, mitkä yksi on todennäköisimmin onnistuu.
 • Aktiivinen kuuntelu: hyviä kuuntelijoita pyrkiä ymmärtämään, mitä muut sanovat, keskeyttäen vain tarvittaessa kysyä kysymyksiä, jotka auttavat tietojen selkiyttämiseksi jaetaan.
 • Active Learning: aktiivinen oppijat ovat halukkaita ja kykeneviä hankkimaan tietoa ja sitten soveltaa sitä työssään.
 • Organisatoriset: Ne, jotka ovat vahvoja organisointikykyä osaavat ottaa järjestelmällistä lähestymistapaa kaikkiin tehtäviin.
 • Time Management: Ne, jotka ovat hyviä hallita aikaansa osaavat ajoittaa tehtäviä, jotta projektit valmiiksi mukaan määräajat. Ne ovat hyvä priorisoimaan työtään.
 • Joukkuepelaaja: Ne, jotka ovat joukkueen pelaajat ovat osuuskunta ja voivat olla johtavia tai osanottajat edellyttämät tilanne käsillä. He ovat valmiita jakamaan vastuuta muiden tiimin jäsenten kanssa, onko tämä tarkoittaa, että otetaan kunnian onnistumisista tai vastuuta epäonnistumisista.
 • Ammattimaisuus: Tämä ominaisuus on vaikea määritellä, mutta se on hyvin ilmeistä, kun joku puuttuu siihen. Se on luultavasti yksi piirre, että jokaisen työnantajan haluaa, riippumatta siitä mitä teet tai missä työskentelet. Ammattimaisuus käsittää monia asioita kuten näy ajoissa, kohtelias, on yleensä mukavia ja avuliaita, pukeutua asianmukaisesti ja ottaa vastuuta omista toimista.
 • Luetun ymmärtäminen: yksilöiden vahva lukemisen ymmärtämisen taitoja olla vaikeuksia ymmärtää sisältöä kirjallista materiaalia.
 • Joustavuus ja sopeutumiskyky: Ihmiset, jotka ovat joustavia ja mukautettavissa reagoivat hyvin muutoksiin työnsä ja työympäristöjä. Niillä on positiivinen voi-do asenne mitään, saa heittää omalla tavallaan.

Miksi tarvitset pehmeitä taitoja?

Jokainen ammatti voit ajatella, edellyttää, että sinulla on tiettyjä luonteenpiirteitä, olitpa lääkäri, joka on erinomainen kommunikaattori voidakseen välittää tietoa hänen potilaille, talonmies, joka pitää olla hyvät ihmissuhdetaidot, jotta hän voi saada yhdessä hänen työtoverinsa tai näyttelijä, joka on oltava pysyviä huolimatta edessään hylkääminen uudestaan ​​ja uudestaan. Tärkeä asia huomata, että pehmeä taidot ovat siirrettävissä ammattiryhmien välillä. Vaikka saatat joutua mennä takaisin kouluun oppimaan uusia teknisiä taitoja, jos vaihtaa uraa, voit aina ottaa pehmeitä taitoja mukaasi, koska ne arvotetaan eri aloilla.

Sen lisäksi, mitä vaaditaan ammattisi, työnantajat odottavat sinun on tiettyjä luonteenpiirteitä. Katsokaapa tahansa työpaikkailmoituksen ja näet pitkä lista pätevyyttä, joka sisältää paitsi teknisiä taitoja sinun täytyy tehdä työtä, mutta ominaisuuksia, kuten “erinomaiset viestintätaidot”, “vahva organisaation taitoa”, “joukkuepelaaja,” ja ” vahva kuuntelu kyky” mainittu siellä. Vaikka sinulla on teknisiä taitoja tarvitaan työtä, jos et pysty osoittamaan, että olet määritetyn piirteitä et luultavasti saa työtä.

Varmista ansioluettelosi luetteloita saavutuksia, jotka osoittavat haluttua pehmeitä taitoja ja että myös löytää keinoja keskustella niistä aikana työhaastattelu.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *