Miten tehdä uraa valinta, kun Epävarma

Posted on

Miten tehdä uraa valinta, kun Epävarma

Tuhansia vaihtoehtoja, miten aiotte valitsemaan uran  , joka sopii sinulle? Jos sinulla ei ole mitään käsitystä, mitä haluat tehdä, tehtävä voi tuntua ylitsepääsemättömän. Onneksi se ei ole. Seuraa organisoitua prosessia ja voit lisätä mahdollisuuksia tehdä hyvä päätös.

arvioi itse

Ennen kuin voit valita oikea uran, sinun täytyy oppia itse. Arvosi, kiinnostuksen, pehmeitä taitoja ja kykyjä, yhdessä oman persoonallisuuden tyyppi, tehdä joitakin ammateissa hyvä sovi sinulle ja muille täysin sopimatonta.

Käytä itsearviointivälineitä , ja  uran testit  kerätä tietoja piirteitä ja sen jälkeen luoda luettelon työtehtäviä, jotka sopivat hyvin yhteen niiden pohjalta. Jotkut ihmiset haluavat työskennellä  uraneuvojan  tai muu urakehityksen ammattilaisia, jotka voivat auttaa heitä navigoimaan tässä prosessissa.

Tee lista Ammatit Tutki

Sinulla on luultavasti useita luetteloita ammateista eteesi tässä vaiheessa-yksi syntyy kullekin itsearviointivälineitä käytit. Pitää itse järjestetty, sinun pitäisi yhdistää ne yhdeksi pääluettelona.

Ensinnäkin etsiä uraa, jotka näkyvät useita listoja ja kopioi ne tyhjälle sivulle. Otsikko on “Ammatit tutkia.” Oman itsearvioinnit  osoittivat ne ovat hyvä sovi sinulle perustuu useisiin oman ominaisuuksia, joten ne ovat ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Seuraavaksi löytäneet ammateissa luettelot, vetoan teihin. Ne voivat olla uran tiedät vähän siitä ja haluavat tutkia tarkemmin. Myös muun muassa ammatteihin, joista et tiedä paljon. Saatat oppia jotain odottamatonta.

Tutustu Ammatit Your List

Tässä vaiheessa sinun on innoissaan olet onnistunut tarkentaa luetteloa alaspäin vain 10-20 vaihtoehtoja. Nyt voit saada joitakin perustietoja kustakin ammateissa listaa.

Etsi toimenkuvat ja koulutus, koulutus, ja lupavaatimuksiin julkaistuissa lähteistä. Lisätietoja etenemismahdollisuudet. Käytä hallituksen tuotettu työmarkkinatietojärjestelmät  saada tietoa tulokseen ja työn näkymistä.

Luo “Lyhyt luettelo”

Nyt sinulla on enemmän tietoa, alkaa kaventamaan listan entisestään. Sen perusteella, mitä opit oman tutkimuksen toistaiseksi, aloita poistamalla uran et halua jatkaa enempää. Sinun pitäisi päätyä joissa on kahdesta viisi ammateissa oman “lyhyen luettelon.”

Jos syysi löytämiseen uran hyväksyttävää ei neuvotella, ylittää sen pois listalta. Poista kaiken tehtäviin, jotka eivät vetoan teihin. Poistaa uraa, jotka ovat heikkoja työpaikka näkymiä . Päästä eroon kaikista ammatti, jos et pysty tai halua täyttää koulutus- tai muita vaatimuksia, tai jos sinulla ei ole joitakin pehmeitä taitoja tarvitaan onnistua siinä.

Käyttäytyminen haastattelemalla

Jos meneillään on vain muutama ammateissa Jäikö luettelossa, alkaa tehdä syvällisempää tutkimusta. Tapaamaan ihmisiä, jotka työskentelevät ammateissa, joissa olet kiinnostunut. Ne voivat antaa ensikäden tietoa uran oman lyhyen luettelon. Käyttää verkkoa, kuten LinkedIn, löytää ihmisiä, joiden kanssa on näitä haastattelemalla.

Tee uravalinta

Lopulta kun tekee kaiken oman tutkimuksen, olet todennäköisesti valmis tekemään valinnan. Pick miehityksen luulet tuo sinulle eniten tyytyväisyys perustuu kaikki tiedot olet kerännyt. Ymmärtää, että olet sallittua tehdä villapaidat jos muutat mielesi valinta missään vaiheessa elämääsi. Monet ihmiset muuttavat uransa ainakin muutaman kerran.

Tunnista tavoitteesi

Kun teet päätöksen, tunnistaa pitkän ja lyhyen aikavälin tavoitteita . Tämä auttaa kartoittaa kurssin kohti lopulta lasku työtä valitsemallaan alalla. Pitkän aikavälin tavoitteet yleensä kestää noin kolme viisi vuotta päästä, kun voi yleensä täyttää lyhyen aikavälin tavoite on kuudesta kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Anna tutkimus teit vaadituista koulutukseen on oppaasi. Jos sinulla ei ole kaikkia yksityiskohtia, tehdä hieman tutkimusta. Kun sinulla on kaikki tiedot, joita tarvitset, aseta tavoitteita. Esimerkki pitkän aikavälin tavoite olisi Täyttämällä koulutukseen. Lyhyen aikavälin tavoitteet sisältyvät soveltamalla yliopistoon, oppisopimukset, muita koulutusohjelmia, ja harjoittelupaikkoja.

Kirjoita Ura toimintasuunnitelma

Koota  ura toimintasuunnitelma kirjallinen asiakirja, joka luo kaikki vaiheet sinun täytyy ottaa saavuttaa tavoitteesi. Ajattele sitä tiekartan, joka vie paikasta A paikkaan B, sitten C ja D. Kirjoita muistiin kaikki lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita ja vaihetta sinun täytyy ottaa päästä jokainen. Kerro myös kaikki odotettavissa esteet, jotka voivat saada tavalla saavuttaa tavoitteesi-ja miten voit voittaa ne.

Tämä saattaa kuulostaa paljon työtä, ja se on. Mutta se on paljon helpompi väärentää urapolun kun tiedät mitä haluat. Näiden vaiheiden aikaisin säästää paljon taistelua ja epävarmuutta pitkällä aikavälillä.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *