Sfaturi format pentru Curriculum Vitae (CV)

Posted on

Sfaturi format pentru Curriculum Vitae (CV)

Ai nevoie pentru a scrie un curriculum vitae? Un curriculum vitae, cunoscută în mod obișnuit ca un CV, este o alternativă la scrierea unui CV pentru a aplica pentru un loc de muncă. CV-urile sunt cele mai frecvent utilizate în mediul academic, de cercetare, și medicină – să nu mai vorbim de cele mai multe locuri de muncă pentru afara Statelor Unite.

În timp ce un CV este, de obicei doar o pagină sau două în lungime, un CV este mai detaliat și, prin urmare, mai mult, de multe ori care conțin mai multe informații despre realizările academice decât un CV. CV-urile variază în funcție de domeniu și experiența dumneavoastră, dar există un număr de format general și orientări de stil vă puteți urmări atunci când creați un CV. Există, de asemenea, anumite secțiuni cele mai multe persoane includ în CV-urile lor.

Dacă intenționați să utilizați o copie pe hârtie a CV-ului, asigurați-vă că pentru a imprima pe o hârtie de CV de înaltă calitate. Utilizarea de hârtie care este de o calitate mai bună ajută la portretiza profesionalismul.

Aflați cum să formatați curriculum vitae și ce să includă. Examinați sfaturi CV și de a folosi exemplul format ca un șablon pentru propriul CV.

Curriculum Vitae Format Exemplu

Informatii de contact
Nume
Adresa
Telefon
Telefon mobil
E – mail

Opțional Informații personale
Aceste informații nu sunt incluse în CV – urile din SUA. Acesta poate fi solicitat în alte țări.
Data nașterii
Locul nașterii
Cetățenia
Visa Starea
Sex
Starea civilă
soțului Nume
copii

Ocuparea forței de muncă Istoric
Lista în ordine cronologică, includ detalii de poziție și datele.
Munca Istoric
Academic Poziții de
cercetare și de formare

Educație
Include date, maiori și detalii de grade, de formare și certificare.
Post-doctorat de formare
Graduate School
University
High School ( în funcție de țară)

Calificări profesionale
Certificări și Acreditări

Competențe informatice

Premii

Publicații

Cărți

Apartenența profesionala

interese

Curriculum Vitae Formatarea Sfaturi rapide

CV – Lungime: In timp ce CV – urile sunt , în general , de o pagină, cele mai multe CV – uri sunt cel puțin două pagini, și de multe ori mult mai lungi.

Alegerea Font și Dimensiune font: Nu este nevoie de a utiliza fonturi ornamentale , care sunt dificil de citit; Times New Roman, Arial, Calibri, sau fonturi ca acestea sunt cele mai bune. Dimensiunea fontului trebuie să fie între 10 și 12 de puncte, cu toate că numele și titlurile secțiunilor pot fi un pic mai mare și / sau îngroșată.

Format: Cu toate acestea vă decideți să organizați secțiunile CV – ul dvs., asigurați – vă că pentru a menține fiecare secțiune uniformă. De exemplu, dacă ai pus numele unei organizații cu italice, fiecare nume de organizație trebuie să fie scrise cu caractere italice. Dacă includeți o propoziție sau două despre realizările tale într – o anumită poziție, părtășie, etc, face o listă cu marcatori de fiecare realizare. Acest lucru va păstra CV – ul organizat și ușor de citit.

Precizie: Asigurați – vă că pentru a edita CV – ul înainte de al trimite. Verificați ortografia, gramatica, Timpurile nume de companii și oameni, etc.

Ce să includă în CV-ul tau

Nu toate CV-urile arata la fel. Puteți alege să includă numai unele dintre aceste secțiuni pentru că alții nu se aplică în fundal sau industrie. Includeți ceea ce pare adecvat pentru zona dvs. de specialitate.

Notă : CV – ul dvs. ar trebui să varieze în stil și conținut bazat pe poziția și organizația pe care se aplică.

Informații de contact: În partea de sus a CV – ului, includ numele și informațiile dvs. de contact (adresa, numărul de telefon, adresa de e – mail, etc.). In afara SUA, in mai multe CV – uri includ chiar mai multe informații personale, cum ar fi sexul, data nașterii, starea civilă, și chiar numele copiilor. Cu excepția cazului în care aplici la un loc de muncă în afara Statelor Unite, nu este nevoie să se includă aceste informații.

Educație: Aceasta poate include studii de colegiu și absolvent. Include școală au participat, datele de studiu, și de gradul primit.

Distincții și premii: Simțiți – vă liber pentru a lista clasamentul lista Dean dvs., premii departamentale, burse, și de membru în orice asociație onoruri.

Teza / Disertatie: Include teza sau titlu disertație. Puteți include , de asemenea , o scurtă propoziție sau două pe hârtie, și / sau numele consilierului dumneavoastră.

Experienta de cercetare: Lista orice experiență de cercetare aveți, inclusiv în cazul în care ați lucrat, când și cu cine. Includeți toate publicațiile rezultate din cercetare.

Experienta de lucru: Lista experiență relevantă de muncă, inclusiv locul de muncă non-academice pe care îl considerați relevant. Lista angajatorului, poziția, și datele de angajare. Includeți o scurtă listă de taxe și / sau realizarile tale.

Experiență didactică: Enumerați posturi didactice le – ați avut loc. Includeți școală, numele desigur, și semestru. Puteți include , de asemenea , orice altă îndrumare sau grup de conducere experiență relevantă.

Competențe: Listă orice aptitudini relevante pe care încă nu am menționat până în prezent, cum ar fi competențe lingvistice, competențe informatice, abilități administrative, etc.

Publicații și prezentări: Lista orice publicații le – ați scris, co-scris, sau au contribuit la. Includeți toate informațiile bibliografice necesare. Tu ar trebui să includă , de asemenea , orice piese pe care în prezent lucrează la. Include lucrări vă prezentate la conferințe și / sau asociații: lista numele lucrării, numele de conferințe și locația și data.

Afilieri profesionale: Enumerați asociații profesionale la care aparțin. Dacă sunteți un membru al consiliului director al asociației, lista titlul.

Activități Extrașcolare: Includeți orice voluntar sau serviciu de muncă ați făcut, precum și orice cluburi sau organizații la care au făcut parte. Puteți include , de asemenea , orice studiu în străinătate experiențele aici dacă nu le – am menționat deja.

Prin gândire CV-ul dvs.

Asigurați – vă că un CV este alegerea potrivita pentru tine: În funcție de deschiderea de locuri de muncă și istoricul dvs. de lucru, un CV poate sau nu poate fi cel mai bun mod de a evidenția abilitățile și experiența. De exemplu, în cazul în care se potrivește dvs. de experiență pe o singură pagină, un CV poate fi o alegere mai bună.

Curriculum Vitae Exemplu Revizuirea înainte de a scrie: Dacă sunteți incepand CV – ul de la zero, curriculum recenzie de probe VITAE și de a folosi un șablon pentru a structura scrisul. Asigurați – vă că pentru a personaliza CV – ul pentru a reflecta experiența unică și calificări.

Scrie un Curriculum Vitae personalizat pentru fiecare loc de muncă de deschidere : Da, este nevoie de mai mult timp decât pur și simplu a trimite un CV generic – dar merită atât . Scrie un CV personalizat subliniind abilitățile și experiența de muncă pe care o potrivire ideală pentru rolul face, și vă veți îmbunătăți șansele de a obține interviu.

Curriculum Vitae Exemplu

EMILY WILLIAMS
42 Oak Drive, City Center, Indiana, 46278
Telefon: 555-555-5555
Mobil: 555-666-6666
email@email.com

EDUCAŢIE

Ph.D. , Istorie, Universitatea din City Center, 2018
dizertatie: „Călătorind West: O istorie a caii ferate, 1850-1900“
dizertatie Advisors: William James (primul cititor), Tatiana Ayole (al doilea cititor)

MA , Istorie, Universitatea din City Center, 2015
Disertație: „The Golden Spike: Rolul cailor ferate în Revoluția Industrială“
Disertatie Advisor: John Murray

BA, Studii Americane, Rogers Colegiul, 2010
A absolvit Summa Cum Laude

DISTINCȚII ȘI PREMII

Cel mai bun Disertatie Premiul, Universitatea din City Center, 2018 a
primit premiul pentru cea mai bună dizertație în umaniste. Trei premii sunt oferite în fiecare an la doctorat absolvenți în științe umaniste, științe fizice, și științele sociale și comportamentale.

James Doe Premiul, Universitatea din City Center, 2017
Având în vedere pentru student absolvent care a obtinut cel mai mare AAP în școala lor.

Phi Beta Kappa, invitat Anul Junior la Rogers College, 2009

Lista lui Dean, Rogers Colegiul, 2007-2010

PUBLICAȚII

„Rolul caii ferate in dezvoltarea Philadelphia, 1840-1860.“ Journal of American History și Tehnologie Vol 71, nr 8 (primavara 2018):… 88-101.

„Recenzie de carte:. Michael Călătoriile lui Weston prin Philadelphia“ Philadelphia History Journal. Voi. 71, nr 2 (toamna anului 2017): 121-123.

EXPERIENȚĂ DE PREDAT

Instructor, Universitatea din City Center, 2016-2018

  •  American History, 1865-prezent
  •  Istoria tehnologiei

Asistent Universitar, Universitatea din City Center, 2014-2016

  • Istoria lumii
  • Cultura popular în America

CONFERINȚĂ PREZENTARI

„The Rise of the Easton Railroad Company.“ Istoria Americii Conferinței. Philadelphia, PA, 2018.

„The Railroad în literatura americană.“ American History Railroad Conferință. Trenton, NJ, 2017.

SERVICIU PROFESIONAL

Președinte, Universitatea din City Center Association Graduate Student, 20XX
Organizator de conferințe, Graduate Conferința de Istorie, Universitatea din City Center, 20XX

MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII

Co-organizator, Cares City Center, University of City Center Programul Outreach, 20XX

PROFESSIONAL AFILIERI

Istoricii americani Organizarea
Organizarea de Tehnologie din America

Limbile

Engleză: Nativ Limba
Spaniola: Fluent, Advanced Lectură și scriere
Mandarin: Novice Vorbitor

COMPETENȚE INFORMATICE

Microsoft Office, WordPress, Google Analytics, Social Media

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *