Cum să se întoarcă la locul de muncă După o pauză în carieră

Posted on

Cum să se întoarcă la locul de muncă După o pauză în carieră

Fie că dvs. pauza de cariera a fost planificat sau neplanificate, revenind la forța de muncă după o perioadă mai lungă distanță poate fi o provocare. Unii angajatori și manageri de angajare vor fi înțelegere ani departe de a se pisa nouă la cinci, dar altele pot simți trepidații despre tine angajarea. Și, cu timpul departe de forța de muncă, abilitățile, împreună cu dumneavoastră CV – ul și abilitățile de interviu -poate nevoie de o actualizare. Acesta poate fi greu să se simtă încrezători și calificat, de asemenea.

Copleşit? Agitat? Nu fi: Iată cum să aibă un succes de căutare de locuri de muncă și tranziția înapoi la muncă după un concediu.

Sfaturi pentru revenirea în forța de muncă După o pauză în carieră

Evaluați dvs. de locuri de muncă și nevoi DOREȘTE

Nu doar arunca cu capul în căutarea pe site – uri cu postarea de locuri de muncă . În schimb, ia timp să ia în considerare ceea ce vrei: Ce tip de loc de muncă va fi împlinită și plăcut? Și, vrei să te întorci la un rol la fel ca cea pe care o avea înainte de a pleca forța de muncă, sau vrei să încercați ceva un pic diferit? Luați în considerare ceea ce doriți să ieși dintr – un loc de muncă, și de ce ( în afară de motive financiare) care sunteți interesat de lucru din nou. Păstrați nevoile în minte, de asemenea: fie că este vorba cerințele salariale, ore flexibile, sau orice altceva. Faceți o listă a „must-haves“ pentru următoarea ta de locuri de muncă.

În plus, reflecta in pauza de cariera sau sabatic . Ați învățat o nouă abilitate, voluntar, începe un deranj parte , sau de a lua cursuri? Chiar dacă nu ați fost activ de lucru, s -ar putea avea realizari notabile pentru a menționa în timpul interviurilor sau adăuga la CV – ul.

Re-Learn Industrie și de rețea

Dacă au trecut destul de mult timp de când ai lucrat, va trebui probabil să te refamiliarize cu industria și oportunitățile de angajare în ea. Unele măsuri posibile pentru a lua:

  • Cercetare industrie: Petrece ceva timp pe Glassdoor.com , companiile și industria dvs. de cercetare. Ați putea fi deosebit de interesat să afle intervalul de salarizare pentru roluri care sunt de interes pentru tine. Iată mai multe informații cu privire la modul de a companiilor de cercetare pre-interviu .
  • Rețeaua : Reach la foștii colegi sălasa sa stie ca te întoarce la forțamuncă. Nu numaiputeți obține indicii potențialelocurimuncă, dar aceste contacte pot fiasemeneamăsură să vă actualizați ultimele Outlook industria marii jucatori, noul jargon, etc. Întrebați conexiunile pentru sfaturi și sfaturiprivireobtinerea înapoi în forțamuncă.
  • Conferințe și interviuri informaționale Participați la : stabilirea unor ocazionale interviuri informaționale pot ajuta să vă simțiți până la data la industria dumneavoastră. Acest lucru va ajuta la menținerea referințelor proaspete în timpul interviurilor de locuri de muncă. Conferințe pot ajuta , de asemenea , să obțineți până la viteza , precum și ca fiind o oportunitate de a extinde rețeaua. Chiar și participarea la un grup LinkedIn pentru domeniul dvs. vă poate ajuta să obțineți înapoi în canelură.

Improspata-vă abilitățile

În timpul cercetării industriei dumneavoastră, puteți descoperi că există o lume cu totul nou de jargon. Noi programe mai esențiale. Sau, poate că instrumentele sunt aceleași, dar este doar un timp de când a fost le-ai folosit. Improspata abilitățile dumneavoastră înainte de a merge pe interviuri sau trimite scrisori de intentie, acest lucru va ajuta să vă simțiți mai încrezător ca un candidat. Iată câteva idei:

  • Munca de voluntariat: Chiar dacă nu aibă legătură cu domeniul dvs., voluntariat în mod regulat te poate re-obișnuiți cu un mediu structurat, pe care angajatorii place să vadă. Bonus în cazul în care dvs. de voluntariat construiește sau întreține abilitățile pe care potențialii angajatori doresc să vadă în candidați.
  • Clase: Dacă există produse noi sau programe disponibile , care nu sunt familiare dvs., s – ar putea face sens pentru a lua o clasă. Acest lucru ar putea fi un curs în persoană, sau un tutorial on – line. După ce ați stăpânit noua abilitate, îl puteți include în secțiunea abilitățile pe CV – ul .
  • Buletine de știri, podcast – uri, etc .: Într -o anumită măsură, este posibil să nu nevoie de noi competențe. Unele câmpuri nu se schimbă rapid. Acesta poate fi doar că aveți nevoie pentru a vă reaminti de modul în care funcționează industria, indiferent dacă aceasta înseamnă răsfoind dvs. manuale vechi, participarea la conferințe, sau de a începe să citească știri de zi cu zi industrie, pentru a asculta podcast – uri, abona la buletine informative etc.

Practica Job Search Skills

Cât timp a trecut de la ultima aplicat pentru un loc de muncă? Dacă e greu să vă amintiți, probabil că trebuie să actualizați CV – ul . (Și poate dumneavoastră profil LinkedIn , de asemenea!) După cum vă actualizați CV – ul, luați în considerare opta pentru o versiune funcțională , mai degrabă decât o cronologică -acesta de ajutor mai minimalizează diferența în istoricul ocupării forței de muncă.

Veți dori , de asemenea , să practice intervievarea prea ca mijloacele revizuirea răspunsurile la întrebări comune interviu și asamblare un costum interviu . În plus, a se vedea aceste sfaturi pentru a răspunde la întrebări de interviu despre a fi de lucru , împreună cu modul de a explica un decalaj de muncă pe CV – ul tau .

Explică cariera ta Break-Scurt, aceasta putând fi

Dacă ați avut o pauză lungă, va trebui probabil să – l discute în cadrul scrisoarea de intentie, precum și în timpul interviurilor . Nu contează ce motivul pentru care concediul extins din forța de muncă, să păstreze scurtă explicație dumneavoastră. O propoziție simplă va face. Încearcă, „M – am petrecut timp grija pentru o rudă bolnavă,“ sau „A fost important pentru mine să fiu acasă cu copilul meu până la gradinita“, „am fost de voluntariat la o organizație de caritate persoanele fără adăpost în timp ce a lua cursuri de contabilitate,“ sau „mi – am petrecut ultimii câțiva ani călătorind în întreaga lume, lucrează la abilitățile mele lingvistice.“

Oricare ar fi motivul pentru a fi departe, încercați să-l distileze în jos la ceva scurt și revenirea conversația la munca pe care a făcut înainte de timpul departe. Experiența dvs. de muncă rămâne relevantă, chiar dacă a trecut ceva timp de când ați câștigat această experiență.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *