Lemondását Do és mit

Posted on

 Lemondását Do és mit

Hogyan kell mondania a munkád, amikor itt az ideje lépni valami mást? Vannak bizonyos dolgok, akkor nem kell csinálni, ha viszont a lemondását. Vannak jó – és nem annyira jó – a módját, hogy lemond, de a legjobb, hogy hideg fejjel, és nem égnek a hidak.

Kilépés a munka lehet egy illó idő. Például egy dühös munkavállaló kilép hagyva egy megjegyzés a menedzser asztalán mondván ő kilép, és nem jön vissza. Egy másik alkalmazott is mérges, kiabálni a főnök, és kisétál az ajtón. Egyik lehetőség sem, persze, a legjobb módja annak, hogy lemond, ha tudsz segíteni.

Megjegyzés : A túl egy pozitív, hanem negatív, jegyzet kapsz egy jobb eséllyel jó foglalkoztatási referencia, ha szükséges később.

Az a munkavállaló, aki lemond kecsesen, ad két héttel értesítést, ír egy udvarias levelet lemondását, és hála a munkáltató a lehetőségek voltak azalatt a társaság Belátható, bár ő mozog.

Lemondását Do és mit

Ki akar lépni. Tehát vegyünk egy mély lélegzetet, és előre tervezni. Itt van, amit be (és mit nem) nem, ha lemond a munkád.

Ne tisztítsa a számítógépet.  Még ha küld értesítést, a munkáltató dönthet úgy, hogy meg kell tenni most, és akkor jelenik meg az ajtóban. Mielõtt a lemondását, tisztítsák meg a számítógépet. Törlése a személyes fájlok és e-mail üzeneteket, de ügyeljen arra, hogy az elérhetőségét mindenki meg kell, hogy tartsa a kapcsolatot, miután elment.

Ne tegyen semmit írásban.  Függetlenül attól, hogy mennyire utálod a munkád, utálom a főnök, vagy utálják a cég, nem mondom meg. Valaha. Még ha a leszokás a legjobb karrier mozog, amit tett eddig a pontig, tartsa meg magának.

Ez a legjobb, hogy legyen óvatos a szavakat, ezért itt van, mit kell mondani, ha kilép a munkát. Továbbá át, mi nem azt, ha lemond. A lemondását levélben kerül a foglalkoztatás fájlt, akkor jön vissza kísérteni meg – akár év után lemondott. Ez tényleg nem érdemes szellőztetésre. Ha megvan kérdések a munkahelyen, ez több esetben, hogy foglalkoznak velük, mielőtt elhagyják.

Ne Bejelentési ha lehetséges.  Kivéve, ha a helyzet tarthatatlan, hogy két héttel a bevett gyakorlat, amikor lemondott. Vannak okok, amikor is kilép figyelmeztetés nélkül, így ha már veszélybe került, vagy zaklatták szexuálisan. De ha ezek az okok nem fér el a jelenlegi helyzetet, és el akarja hagyni előbb, ez megfelelő kérni, ha lehet hagyni azonnal.

Ismerje meg a részleteket.  Amikor azt mondja a főnök, vagy Humán Erőforrás Osztály, hogy elmész biztos, hogy a részleteket a munkavállalói juttatások és a fizetés, amit joga van ahhoz, amikor elmész. Érdeklődj folyamatos egészségügyi biztosítás révén COBRA (konszolidált Omnibus költségvetési Megbékélés törvény), vagy a kormány Egészségbiztosítási Marketplace, gyűjtése nem használt szabadság és táppénz, és vezetése, beváltás, vagy borulás a 401 (k), vagy egy másik hely tervet.

Ne legyen negatív. Amikor beszélünk a lemondását munkatársaival, próbálja kiemelni a pozitív és beszélni, hogy a cég profitált te, annak ellenére, hogy itt az ideje, hogy továbblépjünk. Nincs értelme, hogy negatív – elmész, és szeretné elhagyni jóban.

Ne dicsekedni az új munkát.  Akkor is, ha csak most a legjobb munka a világon, nem dicsekedni. Valóban létezik olyan pont, melyekkel a hamarosan ex-kollégái úgy érzi, rossz, hogy elmész? Úgy fogsz hiányozni, és van egy nagy munka, hogy menjen, így nem dicsekedni vele.

Ne ajánlja fel a segítségét.  Ha ez lehetséges, felajánlotta, hogy segít az átmenet során és azt követően. Az ajánlat nem fogadható el, de belátható.

Ne Ajánlatkérés Reference.  Kérdezze meg a főnök és a kollégák, ha hajlandó lenne adni egy hivatkozást. Ha hozzájárul, akkor kérje meg, hogy írjon egy LinkedIn ajánlást, valamint rendelkezésre állnak-mailben vagy telefonon. Itt van a referencia részeként a LinkedIn profilja, amely kiválóan alkalmas a jövő álláskeresést törekvések.

Ne felejtsd el, hogy elbúcsúzzon.  Mielőtt elhagyja, hogy az idő, hogy küldjön egy üzenetet, búcsú a munkatársak, és hadd tudja, hogy mozog az új helyre, kezdve egy álláskereső, nyugdíjba, vagy valami mást csinál az életeddel. Ez esetben, hogy küldjön egy e-mailt búcsú üzenetet. Tartalmazza meg elérhetőségét, így maradni. Itt inkább az, hogyan kell búcsút a kollégák.

Ne írása lemondását levelet.  Ez egy jó ötlet, hogy írjon egy hivatalos levelet lemondását a munkahelyek fájlt, akkor is, ha lemond e-mailben vagy telefonon. Nem kell mondani, sokkal több, mint elmész, és amikor az utolsó nap a munka lesz. Ha nem tudta, mit mondjon, tekintse át a lemondását levél mintákat majdnem minden lemondását forgatókönyv lehet gondolni – a formális, a szívből jövő, áthelyezés, visszatér az iskolába, és egyéb személyes lemondását helyzetekben.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *