Hvordan et informativt interview kan booste din karriere

Posted on

Hvordan et informativt interview kan booste din karriere

Et informativt interview er dygtigt brugt og en af ​​de mest værdifulde kilder til erhvervsmæssig information. Selvom samtalen kan dække nogle af de samme grundoplysninger på en virksomheds hjemmeside, giver den muligheder for et fleksibelt indvendigt syn på et jobfelt, der ikke kan matches af andre kilder.

Hvad er et informativt interview?

Denne type interview udføres for at indsamle oplysninger om et job, karriereområde, branche eller virksomhed. Det er ikke en jobsamtale. I stedet er det en mulighed for at tale med en person, der arbejder inden for et felt, du gerne vil vide mere om.

Tip : Gennem en informativ samtale kan du finde ud af om en bestemt type job, en persons karrierevej eller detaljer om en branche eller virksomhed.

Gennem samtalen kan du (forhåbentlig) opdage, hvordan en persons job er, hvad de laver, hvilket ansvar de har, og hvordan det er at arbejde i deres job i deres virksomhed.

Sådan finder du folk at tale med

Dit netværk kan hjælpe. Du kan kontakte venner, familie og bekendte for at se, om de kender nogen i branchen, du er interesseret i at udforske, og kan skabe en forbindelse. Hvis der er en specifik virksomhed, du gerne vil arbejde hos, kan du overveje at indkalde nogen via LinkedIn for at anmode om et informativt interview. Du kan også følge op med personer, du har mødt under netværksarrangementer eller jobmesser.

Fordelene ved informative interviews

Det informative interview formidler førstehåndsoplevelser og indtryk af en person i erhvervet og er styret af dine spørgsmål.

Interview uden stress

En informationssamtale er mindre stressende for både dig og arbejdsgiveren end en typisk jobsamtale .  Du er den, der har kontrol. Du kan diskutere, hvad der gøres i det daglige, og relatere det til dine egne interesser og følelser. Ud over fordelene ved at få værdifuld karriereinformation, giver den informative samtale mulighed for at opbygge selvtillid og forbedre din evne til at håndtere en jobsamtale .

Insiderinformation 

Fordi denne samtale ikke centrerer sig om et job, kan den være en smule mere ærlig. At spørge om emner, der typisk er tabubelagte i en første formel samtale (som løn, goder og timer) er acceptabelt. Du vil måske opleve, at den person, du taler med, vil dele hårde aspekter af branchen såvel som positive. Du kan også få tips og råd, der hjælper dig med at styrke din ansøgning. For eksempel, hvis den person, du taler med, bliver ved med at bruge et bestemt buzzword, vil du måske inkludere det i dit følgebrev.

Opbygning af relationer

En stor del af en vellykket jobsøgning er, hvem du kender. Dine forbindelser kender muligvis til job, der ikke er slået op endnu, eller kan give værdifulde introduktioner. Gennem dette informative interview udvider du dit netværk.

Sådan gennemfører du et informativt interview

Du bør betragte hver samtale som en forretningsaftale og opføre dig på en professionel måde.

Hvis du på forhånd har gjort klart det eksplicitte formål med dit interview, vil du med stor sandsynlighed finde din kontakt en interesseret og hjælpsom person.

Husk aftaletidspunktet og mød op til din samtale. Du skal hverken være for afslappet klædt eller overklædt. Almindelig erhvervspåklædning er passende. Vær sikker på, at du kender navnet på den person, du møder, den korrekte udtale af hans/hendes navn og titlen på hans/hendes stilling. Lav nogle undersøgelser om personen og deres virksomhed.

Kom med spørgsmål, og vær forberedt på at styre samtalen. Sørg for at tage hensyn til personens tid. Sigt efter at holde samtalen kort (ca. 15 til 30 minutter), medmindre du på forhånd har aftalt en anden tidsramme. Og husk: din kontaktperson kan også stille dig spørgsmål. Vær klar med en elevator pitch .

Oplysende interviewspørgsmål at stille

Fordi der er så mange spørgsmål, du kan stille i det informative interview, tager enkeltpersoner nogle gange noter under mødet. En begrænset mængde notetagning er berettiget, forudsat at din kontakt er behagelig, og at den ikke afbryder kommunikationen mellem jer to.

Under interviewet, prøv at stille spørgsmål, der går ud over, hvad du kunne finde ud af gennem en hurtig onlinesøgning. Du kan spørge personen om deres rejse til denne stilling, for en beskrivelse af deres daglige ansvar og for tips, de vil tilbyde dig som en interesseret i at arbejde i feltet.

Efter interviewet, skitser du en kort oversigt over de dækkede emner og den information, du har opdaget. Dette vil kun tage et par minutter og vil sikre, at du husker de vigtige punkter, der er diskuteret. Senere, ud fra din disposition, kan du konstruere en mere detaljeret rapport af interviewet.

Erhvervsmæssige spørgsmål at stille

 1. Hvad er titlen på den person, du interviewer?
 2. Hvad er andre almindeligt anvendte titler til stillingen?
 3. Hvilke opgaver udføres der i løbet af en typisk dag, uge, måned, år? Har hun eller han en fast rutine? Hvor stor variation er der i hverdagen? Mens personen beskriver pligterne, spørg hvilke færdigheder der er nødvendige.
 4. Hvilket uddannelsesprogram anbefales som forberedelse? Spørg om skelnen mellem kurser, der er ønskværdige, og dem, der er uundværlige.
 5. Hvilken slags kurser er mest værdifulde for at opnå de færdigheder, der er nødvendige for succes i dette erhverv? Spørg om forskellen mellem kurser, der er ønskværdige, og dem, der er uundværlige.
 6. Hvilken grad eller certifikat leder arbejdsgiverne efter?
 7. Hvilken slags arbejds-/praktikerfaring ville arbejdsgivere kigge efter hos en jobansøger, og hvordan opnår en person denne erfaring?
 8. Anbefales nogen fælles pensumaktiviteter?
 9. Hvilke skridt (udover at opfylde uddannelsesmæssige og erfaringsmæssige krav ) er nødvendige for at bryde ind i dette erhverv (f.eks. eksamen, samtale, fagforeningsmedlemskab)?
 10. Hvad er de vigtige nøgleord eller buzzwords at inkludere i et  CV  eller  følgebrev,  når du søger job i marken?
 11. Hvad er mulighederne for avancement, og til hvilken stilling? Er der behov for en videregående uddannelse, og i givet fald inden for hvilken disciplin?
 12. Hvilke færdigheder er vigtigst at tilegne sig (dvs. hvilke  færdigheder leder arbejdsgiverne efter)?
 13. Hvad er de vigtigste eller vigtigste personlige egenskaber for succes på området?
 14. Hvad er de forskellige miljøer, hvor personer i dette erhverv kan arbejde (dvs. uddannelsesinstitutioner, virksomheder, non-profitorganisationer)?
 15. Hvilke andre typer arbejdere interagerer ofte med denne stilling?
 16. Er der tegn på forskelsbehandling mellem mandlige og kvindelige arbejdstagere med hensyn til arbejdsopgaver, løn og muligheder for avancement?
 17. Hvad er beskæftigelsesmulighederne i rådgiverens geografiske område? Hvor er de bedste beskæftigelsesmuligheder? Hvad er beskæftigelsesmulighederne i rådgiverens virksomhed? Er mobilitet en nødvendig faktor for succes?
 18. Hvad er nogle relaterede erhverv?
 19. Hvad er de forskellige lønintervaller?
 20. Har den typiske arbejder en fast tidsplan, eller er timerne fleksible?
 21. Hvad er de krav og frustrationer, der typisk følger med denne type arbejde?
 22. Er der en typisk kommandokæde på dette felt?
 23. Hvordan kan du fastslå, at du har evnen eller potentialet til at få succes i denne specifikke beskæftigelse?
 24. Er dette et felt i hastig vækst? Er det muligt at forudsige fremtidige behov for arbejdere på dette område?
 25. Hvilke typer teknologi bruges, og hvordan bruges de?
 26. Hvor findes jobopslag?
 27. Hvilke entry-level positioner er der på dette felt, som en liberal arts kandidat kunne overveje?
 28. Hvad ved rådgiveren nu, som ville have været nyttigt at vide, da hun eller han var i dine sko?

Funktionelle spørgsmål at stille

 1. Hvor mange timer arbejder rådgiveren?
 2. Hvilken form for uddannelse har rådgiveren?
 3. Hvad var rådgiverens karrierevej fra college til nutid?
 4. Hvad er de tilfredsstillende aspekter af rådgiverens arbejde?
 5. Hvad er de største pres, belastninger eller bekymringer i arbejdet?
 6. Hvad er de vigtigste arbejdsopgaver?
 7. Hvad er de sværeste problemer og beslutninger, som rådgiveren skal håndtere?
 8. Hvad er mest utilfredsstillende ved arbejdet? Er dette typisk for området?
 9. Hvordan vil rådgiveren beskrive atmosfæren/kulturen på arbejdspladsen?
 10. Mener rådgiveren, at du har udeladt vigtige spørgsmål, som ville være nyttige for at lære mere om jobbet eller erhvervet?
 11. Kan rådgiveren foreslå andre, der kan være værdifulde kilder for dig?

Følg op med en takbesked

Skriv en  takkebesked  til de personer, du har interviewet. Meld tilbage til dem, hvis du har fulgt op på forslag. Du kan også oprette forbindelse til dem på LinkedIn, hvis du ikke allerede har gjort det.

Ved at opbygge et stærkt forhold til karrierekontakter øger du sandsynligheden for, at de vil tilbyde hjælp til din jobsøgning, når du er klar til næste trin i jobsøgningsprocessen.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *