Hvordan man laver en karriere valg, når du er ubeslutsomme

Posted on

Hvordan man laver en karriere valg, når du er ubeslutsomme

Med tusindvis af muligheder, hvordan vil du vælge en karriere  , der passer til dig? Hvis du ikke har nogen idé om, hvad du ønsker at gøre, kan opgaven virke uoverkommelig. Heldigvis er det ikke. Følg en organiseret proces, og du vil øge dine chancer for at gøre en god beslutning.

vurdere dig selv

Før du kan vælge den rigtige karriere, skal du lære om dig selv. Dine værdier, interesser, bløde færdigheder og evner, i kombination med din personlighed type, mærke nogle erhverv et godt match for dig og andre, helt upassende.

Brug selvevalueringsredskaber og  karriere test  for at indsamle oplysninger om dine træk og efterfølgende generere en liste over erhverv, der er et godt match baseret på dem. Nogle mennesker vælger at arbejde med en  erhvervsvejleder  eller andre karriereudvikling fagfolk, der kan hjælpe dem med at navigere denne proces.

Lav en liste over erhverv til Explore

Du har sikkert flere lister over erhverv foran dig på dette punkt-én genereres af hver af de selvevalueringsredskaber du brugte. For at holde dig organiseret, bør du kombinere dem til en master listen.

Først, kigge efter en karriere, der vises på flere lister og kopiere dem over på en tom side. Titel det “erhverv til Explore”. Dine selvevalueringer  indikerede de er et godt match for dig baseret på flere af dine karaktertræk, så de er absolut værd at udforske.

Dernæst finde nogen erhverv på dine lister, der appellerer til dig. De kan være en karriere du ved lidt om og ønsker at udforske yderligere. Også, omfatter professioner om hvilke du ikke kender meget. Du kan lære noget uventet.

Udforsk erhverv på din liste

På dette tidspunkt, vil du blive begejstret du formået at indsnævre din liste ned til kun 10 til 20 muligheder. Nu kan du få nogle grundlæggende oplysninger om hver af de erhverv på din liste.

Find jobbeskrivelser og uddannelses-, uddannelse, og licenskrav i offentliggjorte kilder. Lær om avancement muligheder. Brug regering-producerede oplysninger arbejdsmarkedet  for at få oplysninger om indtjening og job udsigter.

Opret en “-liste”

Nu har du mere information, begynder at indsnævre din liste endnu mere. Baseret på hvad du har lært af din forskning hidtil, begynde at fjerne de karrierer, du ikke ønsker at forfølge yderligere. Du skal ende op med to til fem erhverv på din “kort liste.”

Hvis dine grunde til at finde en karriere uacceptabel er ikke-omsætningspapirer, krydse den fra din liste. Fjern alt med opgaver, der ikke appellerer til dig. Eliminer karriere, der har svage job livssyn . Slip af med nogen anden beskæftigelse, hvis du er i stand til eller uvillige til at opfylde de uddannelsesmæssige eller andre krav, eller hvis du mangler nogle af de bløde færdigheder, der er nødvendige for at lykkes i det.

Conduct Informational Interviews

Når du kun har et par erhverv tilbage på din liste, begynde at gøre mere dybdegående forskning. Aftaler at mødes med mennesker, der arbejder i de erhverv, hvor du er interesseret. De kan give førstehånds viden om karrierer på din liste. Få adgang til dit netværk, herunder LinkedIn, for at finde folk med hvem til at have disse informative interviews.

Lav din karriere valg

Endelig, efter at gøre alle dine forskning, er du sandsynligvis klar til at gøre dit valg. Pick besættelsen, som du mener vil bringe dig den mest tilfredshed baseret på alle de oplysninger, du har indsamlet. Erkend, at du har lov gør-overs, hvis du skifter mening om dit valg på et hvilket som helst tidspunkt i dit liv. Mange mennesker ændrer deres karriere mindst et par gange.

Identificer dine mål

Når du foretager en beslutning, identificere dine lang- og kortsigtede mål . Dette er med til at udstikke en kurs i retning af til sidst landing arbejde i dit valgte område. Langsigtede mål typisk tage omkring tre til fem år at nå, mens du normalt kan opfylde en kortsigtet mål i seks måneder til tre år.

Lad den forskning, du gjorde om nødvendigt uddannelse være din guide. Hvis du ikke har alle detaljerne, lave noget mere forskning. Når du har alle de oplysninger, du har brug for, skal du indstille dine mål. Et eksempel på et langsigtet mål ville være afsluttet din uddannelse. Kortsigtede mål omfatter ansøger på college, lærlingeuddannelse, andre træningsprogrammer, og praktikophold.

Skriv en karriere handlingsplan

Sammensæt en  karriere handlingsplan et skriftligt dokument, der lægger alle de trin, du bliver nødt til at tage for at nå dine mål. Tænk på det som en køreplan, der vil tage dig fra punkt A til B, så til C og D. Skriv ned alle dine kort- og langsigtede mål, og de skridt, du bliver nødt til at tage for at nå hver enkelt. Medtag eventuelle forventede barrierer, der kunne komme i vejen for at nå dine mål-og de måder, du kan overvinde dem.

Det kan lyde som en masse arbejde-og det er. Men det er meget lettere at skabe en karrierevej, når du ved, hvad du ønsker. Tager disse trin tidligt vil spare dig for en masse kamp og usikkerhed i det lange løb.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *