Sådan Vis din personlighed i et følgebrev

Posted on

Sådan Vis din personlighed i et følgebrev

Ansætte ledere læse snesevis, hvis ikke hundredvis af ansøgninger til hvert job, de sender. Hvis du ønsker at få jobbet, er du nødt til at skille sig ud. Det er vigtigt at vise den ansættende leder ikke kun, at du er kvalificeret, men også, at du er den bedste kandidat til stillingen.

En måde at få din ansøgning bemærket, er at skrive en unik, engagerende følgebrev, der viser ikke kun dine kvalifikationer, men også din personlighed. Gå ud over nogle af de klicheagtige, stereotyp sprog findes i mange breve. Hvis du laver din personlighed skiller sig ud i dit brev, vil leje manager mere sandsynligt give din ansøgning et andet udseende.

Selvfølgelig er der også sådan noget som at lægge for meget personlighed i dit brev. Du ønsker at forblive professionel, og fokusere på, hvad der gør dig en ideel kandidat. Find den rette balance mellem at vise din personlighed og være professionel i dit følgebrev, og du vil være på vej til en jobsamtale.

Skriv en unik Cover Letter

Den bedste måde at vise, hvem du er til virksomheden er at undgå at skrive en generisk følgebrev til enhver opgave notering. I stedet skræddersy dit brev til det specifikke job og virksomhed.

Du kan skrive en målrettet følgebrev på en række måder. Medtag søgeord fra jobbet notering i dit brev. Du kan også referere virksomheden selv-for eksempel nævne en særlig succes virksomheden har haft, eller forklare, hvorfor du er interesseret i at arbejde for virksomheden.

Måske vigtigst, sende dit brev til en bestemt person, hvis det er muligt. Hvis du er nødt til, at gøre nogle grave for at finde navnet på den ansættende leder, og løse dit brev til dem. Undgå sætningen ”Til hvem det måtte vedrøre” – det viser en leje manager, som du ikke har taget sig tid til at skrive en unik følgebrev til det specifikke job.

Undgå klichéer

En af de bedste måder at undgå at lyde som alle andre i dit følgebrev er at udelade nogle af de mest overused sætninger i følgebreve. For eksempel, siger ikke du er en ”hårdtarbejdende”, eller at du ”går ud over.” Prøv at finde unikke måder at forklare, hvem du er. En måde at gøre dette på er at fokusere på særlige eksempler – vise dem, hvem du er, i stedet for at fortælle dem.

Prøv en Creative første sætning

Så mange følgebreve starter med sætningen: ”Jeg søger om X-position.” Selv om dette er en fin måde at starte, har leje manager sandsynligvis set denne sætning hundredvis af gange. Prøv at starte med en mere engagerende første sætning (eller første sætninger), der viser, hvem du er.

Du kan udtrykke hvorfor du brænder for jobbet eller virksomheden. For eksempel kan du begynde, ”Jeg har altid været en historiefortæller. Som barn, ville jeg skrive utallige historier om prinser og prinsesser. Nu, jeg har slået min passion for historiefortælling i en karriere inden for markedsføring.”Eller:”Da jeg først undersøgt din virksomhed til et projekt i en business class over fem år siden, blev jeg inspireret af din mission at levere billige tech løsninger .”en stor’krog’vil holde den ansættende leder læsning og vil vise ham eller hende lidt om, hvorfor du er et godt match til jobbet og virksomheden.

Lav en Forbindelser

Hvis du kender nogen i virksomheden, eller hvis nogen i virksomheden henviste dig til jobbet, nævner dette tidligt i dit følgebrev (ideelt i de første par sætninger). Dette humanizes dig, og gør dig synes mere som du allerede en del af virksomhedens kultur. Det viser også, at en person i virksomheden allerede tænker du er kvalificeret til jobbet.

Tænk på unikke eksempler

Husk, at et følgebrev ikke blot skal gentage dit cv. Mens dit CV viser dine kvalifikationer, dit følgebrev går dybere, giver eksempler gange, du demonstrerede særlige færdigheder og evner, der er nødvendige for jobbet.

En måde at vise din personlighed er at inkludere nogle unikke, selv overraskende, eksempler, der viser dine færdigheder. For eksempel, hvis du ansøger om et job, der kræver organisatoriske færdigheder, kan du nævne, hvordan du præcist styre og behandle snesevis af månedlige forsendelser fra din Etsy konto. Disse former for eksempler er især nyttig, hvis du ikke har meget relevant erhvervserfaring.

Selvfølgelig omfatter kun eksempler, der er relevante – de har brug for at oprette forbindelse tilbage til en færdighed eller karakteregenskab nødvendige for jobbet.

Vis, at du vil passe ind i virksomhedens kultur

Ansætte ledere ønsker ikke blot at vide, at du er kvalificeret, men også, at du vil passe ind i virksomhedens kultur. Før du skriver dit brev, forske organisationen. Tjek virksomhedens hjemmeside, og tale med nogen, du kender, der arbejder der. Derefter kan du nævne måder, du kunne passe ind i kulturen.

For eksempel, hvis du ved, at de gør en masse gå-hjem-team sport, kan du kort nævne i slutningen af ​​det brev, som du ville elske at sætte dine pitching færdigheder til god brug.

Nogle jobannoncer også give dig et kig ind i virksomhedens kultur. For eksempel, hvis notering selv er meget dum eller morsom, velkommen til at tilføje lidt humor til Deres brev, hvis det føles naturligt.

Skræddersy din tone at Monter Industri

På samme måde kan du skræddersy dit brev så det passer til personligheden af ​​industrien. Hvis du ansøger om en corporate job, for eksempel, kan du ønsker at skrive en mere traditionel følgebrev. Du kan stadig indeholde nogle personlige eksempler og måske en iørefaldende første sætning, men du bør undgå for meget humor eller zaniness.

Hvis du søger et job i en branche, der er en smule mere uformelt – sige, en tech startup firma – kan du få en lille smule mere kreativ. Din tone kan være mere munter, og du kan inkludere nogle kreative eksempler.

Hvis du ansøger om et job i en visuel, kreativ felt, overveje at vise din personlighed gennem form af Deres brev. Du kan omfatte punkttegn, eller endda en visuel (såsom en Infografik). Du kan medtage nogle af disse utraditionel elementer i dit CV også.

Keep It Professional 

Ligegyldigt hvor meget af din personlighed, du beslutter dig for at sætte ind i dit følgebrev, holder brevet professionel. Det skal være velskrevet og fejlfrit. Det skal også holde fokus på de vigtigste emne: hvorfor du er en fantastisk pasform til jobbet.

Do not Go Negativ

Nogle mennesker forsøger at tilføje personlighed ved hjælp af sætninger som ”Jeg ved, du hader at læse følgebreve, men …” eller ”Jeg ved, jeg er en af ​​mange kandidater, men …” Undgå sætninger, der lyder negativt. Undgå også sætninger, der indebærer du, hvordan den ansættende leder føles. Du behøver faktisk ikke, om han eller hun hader at læse følgebrev, og du ved ikke, hvor mange kandidater ansøgte om jobbet. Fokus på det positive, og ikke gør antagelser om den ansættende leder, jobbet, eller virksomheden.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *