Hvordan man kan udvikle og svare karriere handlingsplan

Posted on

Hvordan man kan udvikle og svare karriere handlingsplan

En karriere Handlingsplanen er en køreplan, der vil tage dig fra punkt A (vælge en besættelse) til punkt B (få et job og fremme i din karriere ). Kaldes også en individualiseret (eller individuel) karriereplan eller en individualiseret (eller Individuel) karriereudviklingsplan , vil det hjælpe dig med at nå dine karrieremål .

Før du begynder

Til at begynde at udvikle en karriere handlingsplan, først vælge en besættelse. At bestræbelse kræver som regel en betydelig mængde indsats. For at forenkle opgaven, eller i det mindste gøre det mere velordnet, følg karriereplanlægning proces . Den består af flere trin. Den fjerde og sidste er at skabe en karriere handlingsplan. Trin et til tre, med henblik på, består af:

  1. Self Assessment: Under dette trin, bruger flere selvevalueringsredskaber for at lære om dine værdier, interesser, evner og personlighed type. Dit mål er at identificere en liste over egnede karrierer , der matcher disse træk. Ideelt set bør der være mellem 10 og 15 erhverv på din liste.
  2. Karriere Exploration:  Nu hvor du ved, hvad erhverv egner baseret på din selvevaluering, begynder at udforske dem, der interesserer dig. Gør det ikke en omfattende undersøgelse af hver enkelt karriere på din liste kun dem, der er reelle muligheder fortjener den slags opmærksomhed, men i det mindste læse en beslutning kort for ikke at fjerne eventuelle optioner baseret på fordomme om dem. Besættelsen, der vises på overfladen som noget du ville ikke gerne kunne ende med at blive den, der interesser dig mest når du lære mere om det. Grave dybere ned i de karrierer, som du ville overveje at forfølge. Begynd at indsnævre din liste til ca. tre til fem erhverv.
  3. Lav en match:  Bevæbnet med oplysninger om flere karrierer, begynder at træffe en endelig afgørelse. Tænk på de fordele og ulemper ved hver af dine muligheder. Overvej job opgaver, uddannelsesmæssige krav , indtjening og job udsigter . Ikke alene skal du nyde dit arbejde, men det har også at støtte din livsstil økonomisk og bør have anstændige jobmuligheder. Det er bydende nødvendigt, at du kunne opfylde de uddannelsesmæssige krav. Vælg den karriere, der, baseret på disse data, er den bedste pasform for dig.

Indstilling dine mål

Nu hvor du har valgt en karriere, er det tid til at sætte mål, som vil gøre op grundlaget for din karriere handlingsplan. Medtag kortsigtede mål, som du kan nå på under et år og langsigtede dem, der vil tage fra et til fem år at opnå.

En karriere Handlingsplanen er anderledes end en simpel liste over mål. Det omfatter også alle de trin, du bliver nødt til at tage for at nå dem. For at komme i gang:

  • For det første at brainstorm komme op med en liste over alle dine mål. Husk dette er din liste, og ingen er at dømme, hvad du lægger på den.
  • Kategorisere dem i to kategorier: kortsigtede mål og langsigtede mål. Anvendelse på college eller et træningsprogram, for eksempel, vil tage under et år, og er derfor et kortsigtet mål, mens få din uddannelse eller efterbehandling programmet er generelt en langsigtet én.
  • Identificer eventuelle barrierer, der kan true din evne til at nå dine mål og derefter finde ud af, om og hvordan du kan overvinde dem. Hvis du ikke kan finde bæredygtige løsninger, kan det være nødvendigt at omformulere dine mål. Hvis for eksempel, har du en indlæringsvanskeligheder, der kunne hæmme din evne til at tjene en grad, finde et kollegium, der giver de studerende med ressourcer til at hjælpe dem med at lykkes.

Skriv din karriere handlingsplan

Endelig er det tid til at skrive din karriere handlingsplan . Din tidsplan for at nå dine mål bør starte med dine kortsigtede og ende med din primære mål, som på dette tidspunkt bør være at få dit første job. Nogle mennesker finder det nyttigt at begynde deres plan i slutningen. Det er state målet, der vil tage mest tid først, og arbejde dig baglæns. Der er ingen ufravigelig regel, så længe din plan er nemt for dig at forstå og følge.

Liste over hver af dine mål og angive, hvor længe, ​​cirka, det vil tage at nå det. Så, under hver enkelt, skriver en punktopstilling over hvert skridt at nå dette mål vil kræve. Medtag, så godt, de barrierer, der måtte komme i vejen, sammen med brugbare løsninger til at løse disse.

Din karriere Handlingsplanen skal være fleksibel. Vær ikke bange for at foretage ændringer i det, som du går. Det kan være nødvendigt at tilføje nogle kortsigtede mål undervejs. Når du har nået din ultimative langsigtede mål, kan du ønsker at tilføje endnu en, sammen med flere kortsigtede mål til hjælpe dig der.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *