Hvordan bløde færdigheder Hjælp Boost din karriere

Posted on

Hvordan bløde færdigheder Hjælp Boost din karriere

De fleste erhverv kræver, at dem, der arbejder i det har visse evner, der tillader dem at udføre deres job. For eksempel skal fotografer forstå, hvordan forskellige kameraindstillinger og belysning påvirker billeder, de tager, skal lærerne være i stand til at bruge bestemte teknikker til at undervise i matematik og læsning, og edb-programmører har brug for at vide, hvordan man bruger programmeringssprog. Disse evner er kendt som hårde eller tekniske færdigheder og at lære dem én regel indskriver i en slags pædagogisk program, hvor han eller hun modtager klasseundervisning og ofte praktisk træning så godt.

At arbejde i nogen anden beskæftigelse skal du også, hvad der betegnes som bløde færdigheder.

Hvad er bløde færdigheder?

Bløde færdigheder er de personlige karaktertræk eller kvaliteter hver af os har. De gør op, hvem vi er, generelt omfatter vores holdninger, vaner, og hvordan vi interagerer med andre mennesker. De er meget mindre håndgribelige end hårde eller tekniske færdigheder, og i modsætning til dem, behøver du ikke lære bløde færdigheder ved at tilmelde dig i et træningsprogram. Du kan dog erhverve dem gennem uddannelses-, arbejds- og livserfaringer, men det vil tage en samordnet indsats fra din side. Lad os sige, for eksempel, er du forfærdelig til at styre din tid, men finde dig tilmeldt i en klasse, der kræver, at du udfylde en lang række projekter.

Hvis du ønsker at gøre godt, vil du nødt til at forbedre din tid ledelsesfærdigheder for at opfylde dine deadlines. Du kan lære, hvordan man bedre styre din tid ved at søge råd fra fakultetet og medstuderende eller læse nyttige artikler. Her er nogle typer af bløde færdigheder.

 • Verbal kommunikation: Folk med gode verbale kommunikationsevner har evnen til at formidle oplysninger til andre ved at tale.
 • Interpersonelle færdigheder: have gode samarbejdsevner betyder, at man ikke blot har evnen til at kommunikere med andre, men er villig til at lytte til folk uden at dømme dem, udveksle ideer og banen når medarbejdere har brug for hjælp.
 • Skrivning : Gode skrivefærdigheder tillader dig at relatere oplysninger ved hjælp af skrevne ord.
 • Problemløsning og kritisk tænkning: Problemløsning er evnen til at identificere et problem og derefter komme med mulige løsninger. Kritisk tænkning giver dig mulighed for at vurdere hvert enkelt mulig løsning, ved hjælp af logik og argumentation, at fastslå, hvilket der er størst sandsynlighed for at blive en succes.
 • Aktiv lytning: God lyttere gøre en indsats for at forstå, hvad andre siger, at afbryde kun når det er passende at stille spørgsmål, der vil hjælpe afklare oplysninger bliver delt.
 • Aktiv læring: Aktive elever er villige og i stand til at tilegne sig viden og derefter anvende det til deres job.
 • Organisatorisk: De, der har stærke organisatoriske færdigheder ved hvordan man tager en systematisk tilgang til enhver opgave.
 • Time Management: De, der er gode til at styre deres tid ved, hvordan til at planlægge deres opgaver med henblik på at gennemføre projekter i henhold til deadlines. De er gode til at prioritere deres arbejde.
 • Team Player: De, der er holdspillere er samarbejdsvillig og kan være ledere eller deltagere, som er nødvendiggjort af situationen ved hånden. De er villige til at dele ansvaret med andre teammedlemmer, uanset om det betyder at tage æren for succeser eller ansvar for fejl.
 • Professionalisme: Denne egenskab er svært at definere, men det er meget tydeligt, når nogen mangler det. Det er nok den ene træk, at enhver arbejdsgiver ønsker, uanset hvad du gør, eller hvor du arbejder. Professionalisme omfatter mange ting, herunder at dukke op til tiden, at være høflig, bliver generelt behagelige og hjælpsomme, dressing hensigtsmæssigt og tage ansvar for dine egne handlinger.
 • Læseforståelse: Personer med stærk læsning forståelse færdigheder har lidt svært ved at forstå indholdet af skriftlige materialer.
 • Fleksibilitet og tilpasningsevne: Folk, der er fleksibel og tilpasningsdygtig reagerer godt på ændringer i deres job og arbejdsmiljøer. De har en positiv livlige holdning om noget, der bliver smidt deres vej.

Hvorfor har du brug Bløde færdigheder?

Hver eneste besættelse du kan tænke på kræver, at du har særlige karaktertræk, uanset om du er en læge, der har brug for at være en fremragende kommunikator med henblik på at formidle information til sine patienter, en pedel, som skal have gode samarbejdsevner, så han kan få sammen med sine kolleger eller en skuespiller, der skal være vedholdende trods overfor afvisning igen og igen. En vigtig ting at bemærke er, at bløde færdigheder kan overføres mellem erhverv. Selvom du måske nødt til at gå tilbage til skolen for at lære nye tekniske færdigheder, hvis du skifter karriere, kan du altid tage dine bløde færdigheder med dig, da de er værdsat i en række forskellige områder.

Ud over, hvad der kræves af dit erhverv, arbejdsgivere forventer også, at du har bestemte karaktertræk. Bare se på ethvert job annoncering og du vil se et vaskeri liste over kvalifikationer, der omfatter ikke kun de tekniske færdigheder, du har brug for at gøre jobbet, men kvaliteter som “gode kommunikationsevner”, “stærk organisatorisk dygtighed”, “holdspiller,” og ” stærk lytte evne” opført der. Selv hvis du har de tekniske færdigheder, der kræves til et job, hvis du ikke kan dokumentere, at du har de angivne træk vil du sandsynligvis ikke få jobbet.

Sørg for at dit CV lister resultater, der viser de ønskede bløde færdigheder, og at du også finde måder at drøfte dem under dit jobsamtale.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *