Hogyan fejleszthető és írása Karrier cselekvési terv

Posted on

Hogyan fejleszthető és írása Karrier cselekvési terv

A karrier cselekvési terv az ütemtervet, amely elviszi a pont (választott foglalkozás) a B pont (az álláskeresésben és halad a karrierje ). Is neveznek egy egyéni (egyedi) Karrier terv vagy a személyre szabott (vagy egyéni) Karrier Fejlesztési Terv , ez segít elérni a karriered céljait .

Mielőtt elkezded

Ahhoz, hogy megkezdi a fejlődő karrier cselekvési terv első, foglalkozás megválasztásának. Ez a törekvés általában szükség van jelentős mennyiségű erőfeszítést. A feladat egyszerűsítésére, vagy legalábbis hogy rendezettebb, kövesse a karriertervezés folyamata . Ez áll a több lépésből áll. A negyedik és egyben utolsó, hogy hozzon létre egy karrier cselekvési tervet. Lépések egy a három, annak érdekében, következőkből áll:

  1. Önértékelési: Ebben a lépésben használ több önértékelési eszközök segítségével megismerheti az értékek, érdekek, képességek és a személyiség típusát. A cél az, hogy azonosítsa a listát megfelelő pályára , amelyek megfelelnek e vonások. Ideális esetben, ott kell lennie a 10 és 15 foglalkozásokat a listán.
  2. Karrier Kutatás:  Most, hogy tudod, mi foglalkozások alkalmasak az Ön önértékelés, elkezdik felfedezni azokat, amelyek érdeklik. Ne csináld kiterjedt vizsgálatot minden egyes karrier a listán csak azok, amelyek a valós lehetőségeit megérdemlik, hogy a fajta figyelem, de legalább olvasni egy rövid döntést nem kiküszöbölése lehetőségek alapján előítéleteid róluk. A szakma, hogy jelenjen meg a felületen, mint valami, amit nem szeret a végén, hogy az egyik, hogy érdekli a leginkább, ha többet is megtudhatsz róla. Mélyebbre ásni a pályára, hogy Ön is úgy folytat. Kezdje szűkítéséhez lista körülbelül 3-5 foglalkozások.
  3. Készítsen mérkőzés:  Fegyveres információra több karrier kezdődik, hogy a végső döntést. Gondolj az előnye és hátránya az egyes a lehetőségeket. Tekintsük munkaköri feladatok, oktatási követelményeknek , jövedelem , és munka kilátások . Nem csak akkor kell élvezni a munkát, de azt is, hogy támogassa az életmód és pénzügyileg kell tisztességes munkát kilátások. Nagyon fontos, hogy ha képesek teljesíteni a tanulmányi követelményeket. Válassza ki a karrier, hogy ezen adatok alapján, a legjobb illeszkedést az Ön számára.

Az elérendő célokat kitűzni

Most, hogy úgy döntött, a karrier, itt az ideje, hogy a kitűzött célokat, amelyek alkotják az alapot a karrier cselekvési tervet. Közé tartozik a rövid távú célok, amely elérheti egy év alatt, és hosszú távúak, hogy elviszi egy és öt év elérése érdekében.

A karrier cselekvési terv nem más, mint egy egyszerű lista a célokat. Ez magában foglalja az összes lépcsőfokot meg kell venni, hogy elérje őket. A kezdéshez:

  • Először is, elmezavar, hogy dolgozzon ki egy listát az összes célokat. Ne feledje, ez a lista, és senki sem ítélve, amit fel rá.
  • Kategorizálja őket két csoportra oszthatók: a rövid távú célok és a hosszú távú célokat. Jelentkezés az egyetemen vagy egy képzési programot, például lesz egy év alatt, és ezért a rövid távú cél, miközben egyre a mértéke vagy befejező program általában hosszú távra szól.
  • Akadályok azonosítására, amelyek veszélyeztetik a képességét, hogy elérje a céljait, majd kitaláljuk, és ha igen, hogyan lehet legyőzni őket. Ha nem tud életképes megoldásokat találjanak, akkor lehet, hogy átfogalmazza a céljait. Ha például van egy tanulási fogyatékosság, ami akadályozhatja a képességét, hogy keresni egy bizonyos fokú, megtalálja a kollégium, hogy a hallgatók forrásokat, hogy segítsen nekik sikerül.

Írja le Karrier cselekvési terv

Végül, itt az ideje, hogy írja meg a karrier cselekvési tervet . A timeline a célok elérésében kell kezdeni a rövid lejáratúak, és vége az elsődleges cél, amely ezen a ponton meg kell kapok az első feladat. Egyesek hasznosnak találják, hogy megkezdje terv végén. Ez állapot a cél, hogy elviszi a legtöbb időt az első, és a munka az utat visszafelé. Nincs kemény és gyors szabály, amíg a terv könnyen meg megérteni és követni.

Sorolja minden célhoz és jelzi, hogy mennyi ideig, körülbelül, akkor lesz, hogy elérjék. Ezután alatt mindegyik egy, levelet felsorolás minden lépést e cél elérése lesz szükség. Tartalmazza, valamint az akadályok, amelyek útban, valamint működőképes megoldásokat akadályok leküzdésére.

A karrierje cselekvési terv rugalmasnak kell lenniük. Ne félj, hogy módosítsa azt, ahogy megy. Szükséges lehet, hogy adjunk néhány rövid távú céljait az út mentén. Amikor eléri a végső hosszú távú cél, érdemes hozzáadni egy másikat, valamint több rövid távú célok segítségével odaér.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *