Mennyi pénz nem egy szerzőt Készít?

Posted on

Mennyi pénz nem egy szerzőt Készít?

Mennyi lehet egy szerző make? Ez a kérdés merül fel egy csomó, és a válasz nagyon változó, szinte a semmiből (vagy akár pénzt veszít), hogy több millió dollárt. De a megértés egy kicsit arról, hogyan szerzők fizetik segítségével ad betekintést, amit az alsó sorban lehet.

A legtöbb szerző, a díj és a jogdíjakat által megtárgyalt egy ügynök vagy más képviselő. Még ha ismerik a csínját-bínját, akkor a legjobb, hogy ne próbálja meg kezelni a szerzôdés szerint közvetlenül a megjelenítővel.

Szerző Befektetés a könyv

Szerzők töltenek hosszú órákat kutatása, fejlesztése, az írás és újraírás könyveiket-és van egy összefüggő költségeket időben. Egyes könyvek igényel tényleges monetáris beruházás a szerző-például utazási kutatási vagy, abban az esetben a szakácskönyv szerzők költött összetevők recept vizsgálatok és a költség a fényképezés élelmiszer.

A típus a könyvben a szerző azt írja befolyásolja jövedelem potenciál. Újszerű vagy szépirodalmi? Jelenleg (és könnyen kelt), vagy örökzöld (és évelő „backlist” választás)? A kitalált, akinek kalandjait futtatni sok könyvet, vagy szépirodalmi téma, backlists, nagyobb valószínűséggel növeli a jövedelem lehetősége a szerző.

Előlegek és jogdíjak

Szerzők, akik alkut az egyik a Big Five könyv kiadók, vagy néhány nagyobb független kiadók általában fizetett százalékos royalty egyes eladott könyv, és az adott előleget ellen a jogdíjak elöl, mielőtt a kiadás dátumát. Ez által tárgyalt szert és / vagy a szerző, majd tett egy szerződéses kötelezettség.

Az előleg összegét függ számos tényezőtől, beleértve, de nem kizárólagosan: a szerző kiadása és értékesítése nyilvántartását, hogyan „forró” téma a könyv, egy általános érzés a részét a szerkesztő / publisher és mások részt vesz a folyamatban, hogy milyen különleges és eladható a könyv, amikor azt teljes egészében (pl írás, történet, áramlás, stb), és nagyon fontos, a szerző platform (ok).

Saját kiadás

Itt az igaz, hogy a legtöbb önálló publikált szerzők nem nullszaldós a kiadói költségeket. Ennek alapja az a tény, hogy az átlagos saját kiadású szerző adja kevesebb, mint 200 példányban, és valószínűleg lefektetett legalább némi készpénzt közzé az első helyen, például a külsős szerkesztői szolgáltatásokat.

Igaz, egy saját kiadású szerző, aki gyárt jó minőségű könyv, tudja, hogy a piac a könyvet, és hogyan éri el, hogy a piacon, és teszi a szükséges forrásokat ezzel, jó esélyt lát némi hozamot szerzőjük befektetési .

Bizonyos esetekben saját kiadású szerző, akinek könyveit kap értékesítési tapadást is kihasznál, hogy (ha / akar) egy könyv foglalkozik a hagyományos könyvkiadó.

Amanda Hocking egy paranormális romantika szerző, aki több millió dollárt árulta saját kiadású e-könyvek, majd folytatta, hogy egy több millió dolláros könyv foglalkozik a Szent Márton-Press.

Donna „Faz” Fasano írt hagyományos kiadók majd lett egy indie szerző. Mint egy indie szerző, volt egy ravasz forgalmazója, tett egy jó élet, és végül visszatért a hagyományosan publikált.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *