Hogyan írjunk önéletrajz (CV) a Job

Posted on

Hogyan írjunk önéletrajz (CV) a Job

Ha a karrier tartalmazza a munka a tudományos, tudományos kutatás, vagy orvosi területek az Egyesült Államokban, jó esély van arra, hogy meg kell adnia, hogy egy önéletrajzot, nem pedig egy tipikus folytatódik. Latin, az „önéletrajz” azt jelenti: „az élet során.” Ami teljesen helyénvaló, ha egy belépő szintű jelölt, úgy érzed töltöttem az egész életét az egyetemen, illetve az orvosi iskola!

A modern angol, a koncepció mögött az önéletrajz esetleg jobban kell fordítani a „során egy szakmai képzés és karrier.” Röviden, intézmények kérni ezeket a dokumentumokat a leginkább érdekelt egy jól lekerekített hitelesítő a munkát (a kifejezésre képzés és az azt követő karrier tapasztalat). Ez eltér a szokásos folytatódik, amely inkább a kompetenciák .

Itt információt, hogy miért, mikor és hogyan kell használni a CV, mikor kell használni egy önéletrajz vs. önéletrajz, önéletrajz-írás, és a formázás iránymutatások közötti különbségeket, az amerikai és nemzetközi önéletrajzok, és példákat.

Mikor használjuk a Önéletrajz

Mikor kell használni az álláskeresők önéletrajzát, közkeletű nevén a „CV” helyett egy újra? Az Egyesült Államokban, önéletrajz is elsősorban alkalmazása során a tudományos, oktatási, tudományos, orvosi, vagy kutatási pozíciókat. Ez akkor is érvényes, ha a kérelmező ösztöndíjak vagy támogatást. Itt további információkat mikor kell használni önéletrajzot helyett egy újra.

Ha keres munkát Európában, a Közel-Keleten, Afrikában vagy Ázsiában, számíthat arra, hogy nyújtson be egy CV helyett egy újra.

Tartsuk szem előtt, hogy a külföldi munkaadók gyakran elvárják, hogy olvassa el, hogy milyen típusú személyes információkat egy önéletrajzot, amely soha nem lenne benne egy amerikai önéletrajz, mint a születési dátum, állampolgárság, családi állapot, születési hely és.

Amerikai Egyesült Államok jog milyen információkat jelöltünk meg lehet kérdezni, hogy nem vonatkozik az országon kívül.

Mit tartalmazzon egy CV

Számos különbség egy önéletrajzot és egy újra. Az önéletrajz egy hosszabb (két vagy több oldal) részletesebb szinopszist a háttér és a képességeit. Mint egy újra, akkor szükség lehet a különböző változatai a CV különböző típusú pozíciókban.

Mint egy önéletrajz, önéletrajz kell az Ön nevét, elérhetőségét, az oktatás, a készségek, és a tapasztalat. Amellett, hogy ezeket az alapokat, de a CV is kutatási és oktatási tapasztalattal, publikációk, előadások, támogatásokat és ösztöndíjakat, szakmai szervezetek és az engedélyek, kitüntetések és egyéb információk a pozíciót pályáznak. Ön is tartalmaznak személyes adatok, hogy a CV látszanak.

Kezdjük azzal, hogy a lista az összes háttér-információkat, akkor megszervezzük kategóriákba. Győződjön meg róla, hogy tartalmazzák dátumait összes publikáció listázza.

Személyes adatok szerepeljenek az International CV

 • Állampolgárság
 • Családi állapot
 • Kor
 • Gyermekek száma (év kötelező)
 • Személyes érdekek, mint hobbi
 • Az oktatási, beleértve a magas iskolai / középiskolai
 • Fényképek is ajánlott (a szakmai fejlövés a legjobb)

Születési dátuma önéletrajzok

Néhány országban az Egyesült Államokon kívül elvárják, hogy tartalmazza a születési dátum a CV. Ha a kérelmező a külföldi munkát, találjon az adott ország protokoll pályázatok.

Ha ön használ egy önéletrajzot (CV) vagy újra, hogy egy állásra, az Egyesült Államokban, mivel a jelenlegi törvények tekintetében az életkoron alapuló megkülönböztetés, akkor nem kell, hogy tartalmazza a születési dátuma önéletrajzát.

Szabása Önéletrajz

Miután elvégezte a listát a kívánt információkat tartalmaznak, ez egy jó ötlet, hogy hozzon létre egy egyéni önéletrajzot, amely kifejezetten kiemeli a tapasztalat van, amely releváns a munkát akkor pályáznak. Ez több időt vesz igénybe, hogy írjon egy egyéni CV, de megéri az erőfeszítést – különösen, ha a kérelmező a munkahelyek, amelyek egy jó meccs a képességek és a tapasztalat.

 • Használja teljesítmény-orientált golyókat, hogy indul egy akció ige, és tartalmaz egy eredményt.
 • Kezdjük egy Professional Profile (más néven összefoglalás), amely kiemeli, hogy a legjobb, amit a jelölt kínál.
 • A tartalom szerkesztése, hogy ezeket a területeket ismeretek, készségek és a tudás, amely specifikusan egyezik a szakmai követelményeknek; Nem minden részletét az oktatás és a foglalkoztatás történelem (munka, kutatás, ösztöndíjak, stb) lehetnek relevánsak.
 • Óvatosan rang és szervezi a szakaszok önéletrajzát szerint, amit az intézmény pályáznak keres. Például, ha pályáznak egy egyetemen, ahol a kutatás hangsúlyozta, meg kell kezdeni a publikációs lista az egyik oldalon, jobb után a kezdeti szakmai profil. Ha másrészt, tudja, hogy a tanítás értékelik át a kiadvány az osztály, akkor szeretnénk, hogy a szakmai karrier története kiemelt helyet foglal el az első oldalon.

Önéletrajz minta

Ez egy példa egy önéletrajzot. Lásd az alábbi részletes példákban.

Dorothy doktor, MD
3204 Windover Way
Houston, TX 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Önéletrajz

Dedikált és betegközpontúsága MD elhelyezni, hogy excel belül tartózkodási lehetőséget biztosítva, hogy növekszik a tudás és terápiás gyakorlata gyermekgyógyászatban.

OKTATÁS

Orvos (MD), május 2018 – David Geffen Orvostudományi UCLA

BS biológia,  summa cum laude , június 2014 – Stanford Egyetem

ELISMERÉSEK ÉS DÍJAK

David Geffen Orvosi Ösztöndíj, 2014, 2015, 2016, 2017
Stanford Department of Biology-díj, 2013
Stanford Dean listája, 2010-2014

VIZSGÁLATOK

USMLE 1. lépés május 2016
USMLE 2. lépés CK, máj 2018

MUNKATAPASZTALAT

UCLA, Onkológiai Intézet
tudományos segédmunkatárs  (2015-2016)

 • Assisted Joe Johnson, MD és Sue Sanderson, Ph.D. a kutatás és benyújtása „Új Immunterápia megközelítése in situ ductalis carcinoma (DCIS).”

A Stanford Egyetem
Resident Assistant  (2013-2014)

 • Feltéve vezetés, a társaságot, és érzelmi támogatást egyetemi lakosok egy egyetemi kollégiumban.

ÖNKÉNTES TAPASZTALAT

American Medical Student Association, UCLA (szeptember 2013 – June 2018)

 • Elnök helyi fejezet, május 2014 – június 2018
 • Koordinált jól járt Wellness on Campus Fair, szept 2017

Önkéntes , Velence Family Clinic (szeptember 2014 június 2017)

 • Segített, hogy támogassa az igényeit rosszul családok az ingyenes orvosi klinikán.

Kórházi Önkéntes , Ronald Reagan UCLA Medical Center (szeptember 2014 – June 2015)

 • Önként gyermekkorú, ER, és sebészet forgás pozíciókban

Önkéntes , UCLA Munkaerő-Animal Kapcsolat Program (szeptember 2013 – June 2014)

 • Feltéve társaságot a kritikus állapotú gyermekek az állat-asszisztált terápia programot.

NYELVEK

English (natív)
Spanyol (fejlett szóbeli és írásbeli folyékonyan)

TAGSÁG / TAGSÁG

American Medical Student Association, 2014 – jelen
American Medical Association, 2017 – jelen

SZEMÉLYES ÉRDEKLŐDÉS

CrossFit, szörfözés, a fényképezés, és az oboa teljesítményét.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *