Hogyan készítsünk egy pályaválasztás Ha bizonytalanok

Posted on

Hogyan készítsünk egy pályaválasztás Ha bizonytalanok

Több ezer lehetőségek, hogyan fogsz választani a karrier  , ami az Ön számára? Ha nincs ötlete, hogy mit akar csinálni, a feladat tűnhet leküzdhetetlen. Szerencsére ez nem az. Kövesse szervezett folyamatot, és növeli az esélyét annak, hogy jó döntés volt.

értékeli magát

Mielőtt lehet választani a megfelelő pálya, meg kell tanulni magadról. Az értékek, érdekek, puha készségek, képességek és kombinálva a személyiség típusát, hogy bizonyos foglalkozások jól illeszkedik az Ön és mások teljesen helytelen.

Használja önértékelési eszközöket és  karrier vizsgálatokat  , hogy információkat gyűjt a vonások, és ezt követően létrehoz egy listát a foglalkozások, amelyek jól illenek ezek alapján. Néhány ember úgy dönt, hogy a munka egy  karrier tanácsadó  vagy más karrier fejlesztési szakemberek, akik segíthetnek nekik eligazodni ebben a folyamatban.

Készíts egy listát a foglalkozások a felfedezéshez

Akkor valószínűleg több listát a foglalkozások előtt ennél a pontnál-on által generált egyes önértékelési eszközöket használni. Ahhoz, hogy tartsa magát a szervezett, meg kell kombinálni őket egy mester listán.

Először is, meg a pályára, amelyek megjelennek a több listát, és másolja őket egy üres oldalt. Cím it „Foglalkozások a felfedezéshez.” Az önértékelések  jelzett ők egy jól illeszkedik az Ön alapján több, a vonások, így ők biztosan érdemes megvizsgálni.

Ezután talál foglalkozások a listák tetszésünket. Lehetnek karrier tudod, egy kicsit, és azt szeretnék, hogy folytassa. Emellett tartalmazza foglalkozások amiről nem sokat. Meg lehet tanulni valami váratlan.

Fedezze fel a Foglalkozások on jut

Ezen a ponton, akkor izgalommal sikerült szűkíteni a listát le, hogy csak 10-20 lehetőségeket. Most már lehet kapni néhány alapvető információt az egyes foglalkozások a listán.

Keresse a munkaköri leírások és az oktatási, képzési és engedélyezési követelmények publikált forrásokat. Ismerje előmeneteli lehetőségeket. Használja a kormány által termelt munkaerő-piaci információk  , hogy az adatokat a bevételekkel és a munkahely kilátások.

Hozzon létre egy „Short List”

Most már van több információt, elkezd szűkítéséhez lista még tovább. Annak alapján, amit tanult a kutatás eddigi kezdődik kiküszöbölve a karrier nem szeretné, hogy folytassa tovább. Meg kell a végén 2-5 foglalkozások a „rövid listát.”

Ha az okok megtalálása karrier elfogadhatatlan nem átruházható, kereszt le a listát. Távolítsuk el mindent feladatokat, amelyek nem tetszésünket. Távolítsuk pályára, hogy gyenge munkát kilátások . Megszabadulni minden szakma, ha nem tudja, vagy nem hajlandó teljesíteni az oktatási vagy egyéb követelményeknek, vagy ha hiányzik néhány puha készségek szükségesek a sikerhez benne.

Magatartási Információs Interjúk

Ha csak néhány foglalkozás marad a listán, start során mélyebb kutatást. Intézkedik találkozik az emberekkel, akik a foglalkozások, amelyek érdeklik. Tudnak nyújtani első kézből a karrier a rövid listán. Kapcsolódás a hálózathoz, beleértve a LinkedIn, hogy megtalálja az embereket, akikkel ezeket tájékoztató interjúk.

Make Your pályaválasztás

Végül, miután mindent megtesz a kutatás, akkor valószínűleg készen áll, hogy az Ön választása. Pick a szakma, hogy úgy gondolja, viszi a legnagyobb megelégedésére, az összes információt, amit összegyűjtött. Ismerd fel, hogy Ön lehet csinálni pulóverek, ha meggondolja magát választott bármely pontján az életedben. Sokan változtatni pályájuk legalább néhány alkalommal.

Célok azonosítása

Ha dönteni, határozza meg a rövid és hosszú távú célokat . Ez segít feltérképezni a tanfolyam iránt végül partra munkát a választott szakterületen. A hosszú távú célok általában körülbelül 3-5 év alatt eléri, míg akkor általában teljesítik a rövid távú cél, hat hónaptól három évig.

Hagyja, hogy a kutatás te erről köteles az oktatás és képzés legyen az idegenvezetője. Ha nincs meg minden részletet, némi további kutatásokat. Miután az összes szükséges információt, állítsa be a céljait. Egy példa a hosszú távú cél az lenne, elkészült a képzés. Rövid távú célok közé alkalmazása főiskolára, gyakornoki programok, egyéb képzési programok, valamint szakmai.

Írja meg a karrier cselekvési terv

Tedd össze a  karrier cselekvési tervet írásos dokumentum, amely meghatározza azokat a lépéseket, akkor meg kell venni, hogy elérje a céljait. Gondold azt, hogy egy térképet, amely elviszi a pont a B, majd a C és D Írja le az összes rövid és hosszú távú célokat és lépéseket meg kell venni, hogy elérje minden egy. Tartalmazza minden olyan várható akadályok, amelyek útban a célok elérésében-, és milyen módon lehet legyőzni őket.

Ez úgy hangzik, mint a sok munka-és ez. De ez sokkal könnyebb hamisítani karrier, ha tudja, mit akar. Ha ezeket a lépéseket már takarít meg egy csomó harc és a bizonytalanság hosszú távon.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *