Önéletrajz (CV) Minták és írása tippek

Posted on

Önéletrajz (CV) Minták és írása tippek

Alkalmazása során bizonyos pozíciók az Egyesült Államokban, valamint a munkahelyek nemzetközileg, akkor el kell küldenie egy önéletrajzot, nem pedig egy újra. Az önéletrajz vagy önéletrajz tartalmaz több információt, mint a tipikus önéletrajzát , beleértve a részleteket a képzés és a tudományos eredmények, kutatások, publikációk, díjak, hovatartozástól, és így tovább.

Itt megtekintheti önéletrajz mintákat, megismerhetik a  különbség egy önéletrajzot és egy önéletrajzot , és Glean tippeket és tanácsokat, hogyan kell írni egy CV.

Mit tartalmazzon egy önéletrajz

A önéletrajz, közkeletű nevén a „CV” egy hosszabb (két vagy több oldal) részletesebb szinopszist, mint egy önéletrajz. Önéletrajz legyen világos, tömör, teljes és up-to-date a jelenlegi foglalkoztatási és oktatási információk.

Az alábbi példák az információt, hogy lehet benne önéletrajzát. Az elemeket, melyek tartalmazzák attól függ, hogy mit pályáznak, így biztos, hogy bele a legrelevánsabb információkat, hogy támogassa a jelöltséget az önéletrajzát.

 • Személyes adatait és elérhetőségét.  A legtöbb önéletrajz kezdeni kapcsolati információkat és személyes adatokat, de ügyeljen, hogy ne felesleges részleteket, mint például a vallási hovatartozás, gyerekek neveit, és így tovább.
 • Oktatás és képesítés . Feltétlenül nevei szerepelnek intézmények és dátumokat részt fordított  sorrendben: Ph.D., Masters, Egyetemi.
 • Szakmai tapasztalat / foglalkoztatási történelem . A legszélesebb körben elfogadott stílus foglalkoztatási rekord a  kronológiai önéletrajz . A  karrier története  kerül bemutatásra fordított sorrendben dátum kezdve a legutóbbi találkozó. Nagyobb hangsúlyt / információt kell helyezni a legutóbbi munkahelyet.
 • Tudás . Tartalmazza számítógépes ismeretek, idegen nyelv ismerete, és bármely más közelmúltbeli képzés, amely releváns a szerepe kérte.
 • Képzés / Graduate terepmunka / Study Abroad
 • Disszertációk / Tézisek
 • Kutatási tapasztalatok
 • Tanítási tapasztalat
 • Közlemények
 • Előadások, előadások, kiállítások és
 • Ösztöndíjak ösztöndíjak, valamint asszisztensi
 • Díjak és kitüntetések
 • Műszaki, számítástechnikai, és nyelvismeret
 • Szakmai engedélyek, tanúsítványok és tagságok

Mit ne vegyék

Nincs szükség arra, hogy a fotódat,  fizetés történelem , az ok, amiért elhagyta a korábbi álláspontját, vagy hivatkozások egy CV benyújtott munkahelyek az Egyesült Államokban. Irodalom külön kellene felsorolni , és mivel a munkáltatók kérésére.

Megjegyzés : A követelmények nemzetközi önéletrajzok különböznek, és függ az ország, amelyre pályázik.

Más országokban, saját információk, mint a születési dátum, állampolgárság, családi állapot, hogy hány gyermek van, és egy fénykép is szükség lehet.

Meddig kell a CV Be?

Egy jó, belépő szintű önéletrajzot kell ideális esetben 2-3 oldal (önéletrajzát középszintű szakemberek, különösen a tudomány és az orvosi kutatás szerepek futhatnak hosszabb). Cél, hogy biztosítsák a tartalom világos, strukturált, tömör, és a releváns. Használata pontokba szedve, nem pedig teljes mondatok segíthetnek minimalizálni szó használatát.

Önéletrajz minta

A következő egy önéletrajzot például egy belépő szintű jelölt kar pozícióját az Egyesült Államokban. Ez magában foglalja a CV foglalkoztatási történelem, oktatás, kompetenciák, díjak, készségek és személyes érdek.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, TX 77204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

KUTATÁSI ÉRDEKLŐDÉS

Spanyol irodalom, latin-amerikai irodalom, Irodalom félsziget

OKTATÁS

Ph.D. spanyol (US spanyol irodalom) , 2016 – University of Houston.
Disszertáció: Quijote Reborn: The Wanderer az amerikai spanyol irodalom . Sancho Rodriguez, szék

MA spanyol, június 2013 – University of Houston

BA spanyol, június 2011 – University of Houston

APPOINTMENTS

Adalék Előadó: University of Houston, Department of spanyol Studies, szept 2016-től napjainkig.

KIADVÁNYOK

Könyv

Gonzalez, Gloria. Quijote Reborn: The Wanderer az amerikai spanyol irodalom. New Haven: Yale University Press (megjelenés alatt)

Lektorált folyóiratok

Gonzalez, Gloria. „Mexikói bevándorló Történetek a Central Valley” Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. „Összehasonlítva a spanyol és az európai bevándorló tapasztalat révén történet”, spanyol irodalom Today 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. „Sóvárgás, hogy szabadon: 3 spanyol Női Diaries” spanyol irodalom ma: 11 (2): 18-31.

konferencia előadások

 1. Gonzalez, Gloria. „Mesemondó Methods in Central Valley.” Spanyol Mesemondó Szövetség éves konferenciáján, San Francisco, CA
 2. Gonzalez, Gloria. „Amikor kultúrák egyesítése: témái kizárása a mexikói-amerikai irodalom.” Az amerikai spanyol irodalom Annual Conference, Tucson, AZ.

TANÍTÁSI TAPASZTALAT

Adalék docens, University of Houston

 • Mexikói-amerikai irodalom, spanyol 3331
 • Nők spanyol irodalom, spanyol 3350
 • Spanyol-amerikai rövid történet, spanyol 4339

Graduate tanársegéd, Northwestern University

 • Elementary spanyol 1501, 1502, 1505
 • Intermediate spanyol 2301 2302 2610

ELISMERÉSEK ÉS DÍJAK

Mexico Study Abroad Nyári Grant, 2016
UH Oktatási Awards, 2015, 2016, 2018
értekezés Ösztöndíj, 2015

NYELVEK

English (natív)
Spanyol (kétnyelvű szóbeli és írásbeli folyékonyan)
klasszikus latin (írásbeli)

TAGSÁG / TAGSÁG

Országos Szövetsége Latino Művészetek és Kultúrák
Asociación Internacional de Literatura y Cultura Femenina HISPANICA
Modern Nyelvek Szövetsége

Önéletrajz írása tippek

Van több változata Önéletrajz
Ne csak írj egy önéletrajzot, és használja minden helyzetben amit alkalmazni.

Fontos : célzott és fókuszált változatai önéletrajzot, és használja őket megfelelően.

Keep It Short 
Ha lehetséges, próbáljuk meg a CV rövid és tömör. És összefoglalót a foglalkoztatás és az oktatás, hanem sok részleteket. Használja formális (nem szleng vagy rövidítéseket) nyelv, az írás egyszerűen és világosan.

Mondd meg az igazat 
Meg lehet csábító, hogy a túlzott lengyel önéletrajzot, és mi az iskolai végzettség vagy Régebbi hang egy kicsit jobb, mint ők. Ha a kísértés, hogy nyúlik az igazságot a munka történetét – nem. Ez vissza fog térni kísérteni meg.

A legtöbb munkáltató magatartása referencia és háttér ellenőrzések, és ha az önéletrajz nem egyezik meg a tényleges munka a történelem vagy az oktatás, akkor valószínűleg elkapnak egy bizonyos ponton – vagy lesz vágott a jelölt vagy akkor kirúgnak, ha van már bérelt.

Ellenőrizze a Format
Nézd formátumú önéletrajzát. Van rengeteg fehér térben? Vajon zsúfolt? Az Ön formázás következetes (félkövér, dőlt, térköz, stb), és az összkép, hogy a CV biztosít a szakmai és polírozott egyet?

Proof önéletrajzát
duplán ellenőrizze önéletrajzát a helyesírási és nyelvtani hibákat. Ezután kérjen meg valakit, hogy vizsgálja felül az Ön számára – ez gyakran nehéz elkapni a hibáinkat.

Mikor használjuk a Önéletrajz helyett Folytatás

Az Egyesült Államokban, önéletrajz használjuk, amikor jelentkezik a tudományos, oktatási, tudományos, kutatási vagy pozíciókban. Az önéletrajz is használtak az ösztöndíjak vagy támogatást. Európában, a Közel-Keleten, Afrikában vagy Ázsiában, a munkaadók elvárják, hogy egy önéletrajz helyett egy újra.

Válasszon megfelelő önéletrajz formátum

Győződjön meg róla, hogy válasszon egy önéletrajz formátum, amely alkalmas a pozíció pályáznak. Ha a kérelmező a társaság, például, akkor nem kell, hogy tartalmazza a személyes adatokat, amelyek szerepelnek a nemzetközi CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *